Termékek Menü
0

Előnyök

Akár 1 munkanapos kiszállítás
Minden vásárlásodhoz ajándék
 

Játékválasztó

 A Játékválasztót az Okosjáték Webáruház és Játékbolt "hívta életre" és valósította meg először 2016 októberben.

2017 október 8.-án újra lesz Játékválasztó! Ha nem szeretnél lemaradni, iratkozz fel a facebook eseményre itt >>>

Játékválasztó Családi Élménynap! Óriási társasjáték party és vásár!
Több mint 200 kipróbálható társasjáték egy teljes nap!
Kinek? Kicsiknek és nagyoknak, elsősorban családoknak, 3-4 éves kortól, akik már társasjátékoznak.
Kiemelt "témák" 2017-es játékválasztón: retro társasjátékok, kooperatív társasjátékok, építő játékok, újdonságok, 2017-es év díjnyertes társasjátékai

Mikor? 2017. október 8. (vasárnap) 10-18 óra
Hol? Erzsébetligeti Színház 1165 Budapest, Hunyadvár u. 43/B
Szervezők: Okosjáték webáruház és játékbolt + Erzsébet Ligeti Színház
Hatalmas, AKCIÓS JÁTÉKVÁSÁR! Vásárolj be most olcsón, akár már karácsonyra!
Sok játékmester várja főleg a 3-4 év felettieket! Gyertek velünk játszani! Vissza nem térő alkalom, hogy kipróbáld az új társasjátékokat! Végre nem zsákbamacskát vásárolsz, hanem olyan társasjátékot, amivel nagyon jól szórakozol Te és a családod!
Jegyek a helyszínen vásárolhatóak majd.
További információ ezeken az oldalakon:
http://www.okosjatek.hu/csaladi_program_gyerekprogram
http://www.okosjatek.hu/tarsasjatek_rendezveny

Mi a Játékválasztó célja, miért jött létre a Játékválasztó esemény?

A családoknak szeretnénk segíteni eligazodni a társasjátékok hatalmas választékában. Melyek az igazán jó társasjátékok? Csak akkor derül ki, ha van lehetőség kipróbálni. Kisebb és nagyobb gyermekes családoknak szervezzük a Játékválasztót. Az egyik célunk, hogy elcsábítsuk a társasjátékok világába azokat is, akik eddig nem sokat társasjátékoztak. Akik eljönnek a Játékválasztóra mind találnak olyan társasjátékot, amit szívesen elővesznek otthon.

Megismerhetnek több, mint 200 társasjátékot akár. Így legközelebb ha egy játékboltban járnak, nem állnak tanácstalanul a játékpolc előtt, hanem tudják, hogy melyek azok a játékok, amelyek tetszenek nekik.

Minden ember más. Nincs olyan társasjáték, ami mindenkinek tetszik. Persze vannak nagyon népszerű társasjátékok, amik az emberek többségénél sikert aratnak, de vannak olyan társasok is, amelyek bizonyos emberek kedvencei, másokat viszont egyáltalán nem hoz lázba. Ezt csak akkor tudhatjuk meg, ha van lehetőség kipróbálni.

Én is jártam már úgy, hogy elmondták a játékszabályt, az alapján úgy gondoltam, hogy nem lehet egy izgalmas játék. Aztán mégis rávettek, hogy leüljek vele játszani, végül bekerült a kedvenc játékaim közé.

Tehát szeretnénk egyszer, hogy a családok többet társasjátékozzanak, másrészt pedig megadni nekik a lehetőséget, hogy kiválasszák saját maguk a társasjátékukat amit később megvesznek (valószínűleg) és valóban örömmel vesznek elő otthon a családi vagy baráti körben.

Azoknak is szeretnénk segítséget nyújtani, akik nem tudtak eljutni a Játékválasztóra. Készítettünk felmérést a játékválasztón, hogy a közönségnek mely játékok tetszettek a legjobban. Játék vásárlásnál sokszor azokra, általában ismerősökre hallgatunk, akik  már kipróbáltak valamilyen társasjátékot és tetszett nekik. Most több mint 1000 ember véleménye alapján alakult ki egy "tetszési" lista. Ezt itt a cikkben lentebb találod meg.

Imola, az egyik játékmester véleménye a Játékválasztó eseményről

Vélemény a Játékválasztó eseményről
Mikor először hallottam a Játékválasztóról, arra gondoltam, hogy ez milyen jó ötlet, egy igazi hiánypótló rendezvény, mert biztosan nem csak velem fordult elő, hogy nem tudtam ajándékba melyik társast válasszam a száz közül. Sikerült már úgy melléfognom egy-két játékkal, hogy ismerősök, játékbolti eladó nagyon dicsérte, de valamiért nekem, vagy annak, akit megleptem vele, mégsem tetszett annyira.
A Játékválasztó eseményen végre lehetőség nyílt arra, hogy biztosra menjünk, csak olyan társast vegyünk meg, amit kipróbáltunk és tetszik, és emellett eltölthettünk egy játékos napot a családunkkal.
Játékmesterként nagyjából tisztában voltam vele még a rendezvény előtt, hogy hány játékmester érkezik, és hány darab társast lehet kipróbálni, de mikor megérkeztem mégis meglepett a rengeteg asztal, a sok-sok játékkal. 10 órától pedig nem volt megállás. Az én asztalomnál a Viva Topo, a Sajtbirodalom nevű játék aratta a legnagyobb sikert. Nem volt egy percnyi időm sem elmozdulni az asztalomtól, mert mindig újabb családok, gyerekek érkeztek, hogy kipróbálják ezt az egeres játékot. Nagyon érdekes volt látni, hogy a gyerekek mennyire be tudnak lelkesedni egy-egy új játék láttán, mennyire oda tudnak figyelni, mikor a játékszabályt ismertettem. Mint ahogy azt is, hogy a nagyobb testvérek hogyan segítették a kisebbeket, ha éppen a kicsik nem értettek valamit.  Jó volt látni együtt játszani családokat. Meglepett, hogy néhány gyerek olyan gyorsan megértette a játékot, hogy már az első játszmában próbált taktikázni, hogy minél több sajtot szerezzen.
Azt egy kicsit sajnálom, hogy játékmesterként nem volt lehetőségem kipróbálni más játékokat, egyszer majd szeretnék vendégként is részt venni az eseményen. Annak ellenére, hogy a nap végére elfáradtam, nagyon élvezem az egészet, és nagyon gyorsan elrepült ez a 8 óra.

Melyek voltak a 2016-os Játékválasztó legsikeresebb társasjátékai?

Megvan a játékok listája, hogy melyek tetszettek a látogatóknak a legjobban, "tetszési" sorrendben, vagyis az elsőre szavaztak a legtöbben!
Zingo társasjáték
Dixit társas
Pókháló társasjáték
Rami a Quercettitől
Speed Cups, azaz "Gyors poharak" pohár rakosgató ügyességi játék
Sasszem társasjáték
Spirál Biliárd
Robot Face Race
Super Sorting Pie (pités játék)
Buszmegálló
Észvesztő Útvesztő
Panic Lab (Pánic Labor)
Piroska és a Farkas Smart Games
Bang társasjáték
Sajtbirodalom
Ticket to ride
Zoob építő játékok
Benefitto
Circuit Maze elektromos áramkör logikai-tudományos játék
Ezüst tó kincse retro társasjáték
Laser maze logikai játék a lézerfénnyel
Suspend drótos ügyességi társasjáték
Törpék (manós játék)
Boribon szamócavadászat és Boribon autózik
Dr. Eureka kémcsöves logikai-ügyességi társasjáték
Magyar népmesék
Monstars
Nisyros kooperatív társasjáték nagyobbaknak
Piratissimo, azaz "Kalózkincs" társasjáték
Robot teknősök, a programozás alapjait tanító Thinkfun társasjáték gyerekeknek

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek Hírek