Diszlexia prevenció, kezelése

Diszlexia prevenció, diszlexia kezelése játékokkal. Diszlexia megelőzés történhet játékosan is fejlesztő játékokkal:
Rendezés:

A tanulási zavarok kialakulása szempontjából nagyon fontos szerepe van a megelőzésnek. Amikor énekelünk, mesélünk, rajzolunk, futkározunk, játszunk a gyermekünkkel, tudattalanul is „fejlesztjük” őt. Ám a leggondosabb nevelés ellenére is előfordulhat, hogy a gyermekről kiderül az óvodában, hogy egy-egy területen fejlődési nehézségekkel küzd.

A terápia lényege a készségfejlesztés, az olvasás-és írástanítás előkészítése, az olvasási kedv ösztönzése. A fokozatosság nagyon fontos eleme e játékoknak.

Rengeteg fajta diszlexia prevenciós játékok vannak, melyeket időben elkezdve (5-6 éves kor), különböző tanulási és számolási nehézségeket lehet kiküszöbölni, illetve az előfordulását ritkítani.

Már az óvoda középső csoportjában érdemes figyelni a gyermeket, például jól fogja e a ceruzát, mennyire érdeklik a számok és a betűk, esetleg az érdeklődés felébresztésében is segíthetünk ezekkel a játékokkal. Nehéz volna felsorolni az összes ilyen jellegű fejlesztő játékot. Fontos a figyelem és koncentráció készség, a finommotorika fejlesztése. Tehát a különböző kisebb-nagyobb kirakók, a gyöngyfűzők, a rendezgetős, párosítós, kitalálós játékoktól egészen a konkrét, adott tanulási terület fejlesztésig szinte minden megtalálható a boltok polcain.

Vegyük észre gyermekünk esetleges gyengeségeit és időben kezdjük el ezek fejlesztését! Mindez az iskolához való felkészültséget és az ottani teljesítményt is nagy mértékben befolyásolja.

Árukereső.hu Árukereső.hu