Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kalapácsos, kalapálós játékok

Itt fa kalapácsos, fa kalapálós játékokat gyűjtöttünk össze. Kalapácsos szöges játékokat, kalapálós golyós játékot, szerelős játékot, vagy kalapálós mozaik kirakót keresel? Akkor itt nézz körül:
Rendezés:

A kisgyermek 1 és másfél éves kora között elképesztő fejlődésen megy át minden tekintetben, hiszen ez a problémamegoldás, az akadályok leküzdésének korszaka. A gyermek ekkor állandóan mozog, pakol, rámol – eközben akadályokkal találkozik, és legyőzi őket. Kezei, ujjai ügyesedése lehetővé teszi a pontosabb beillesztéseket, sokkal koordináltabb a mozgása,a szem-kéz koordináció is finomodik. A kalapácsolós játékok azért hatékony fejlesztőjátékok, mert két tárgy találkozása történik a kalapálós fejlesztőjáték használatakor.
Ekkor az történik, hogy a gyermek összefüggésbe hoz két tárgyat egymással, megtanul több tárggyal játszani egyszerre, összekötve őket. Saját tapasztalás vezet odáig, hogy felismerjen ok-okozati összefüggéseket. Megtanulja lassan a fokozatosságot, idővel érzékeli a saját erejét és szabályozni is képes azt. 
A másik oka, amiért a kalapáló játékok nagyon közkedveltek, hogy a kalapácsolás során történik valami, mely egyrészt vicces, másrészt tapasztalás a gyermeknek. Még nem is tudják, de az édesapa és a szakemberek tevékenységeit utánozzák a gyerekek a kalapácsolós játékokkal. 

Árukereső.hu Árukereső.hu