9.990 Ft

Szín-kép logikai játék Smart Games

9.990 Ft
Legfontosabb jellemzők

A Colour Code - Szín-kép egy térlátást fejlesztő egyszermélyes logikai játék 5 éves kortól, melyben a sok színes műanyag lap és füzet segítségével lehet a sok sok egyre nehezedő feladatot önállóan megoldani. 

4-5 évtől 9 éves korig, 1 játékos

Szállítási információk

Elérhetőség: Saját raktárról, azonnal
Várható szállítási idő: 2024. július 23.
Cikkszám: SG090
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:
Átlagos értékelés: (28) Tovább az értékeléshez
Kedvencekhez: Kívánságlistára teszem
Ingyen szállítás 50e Ft felett
Packeta: 1090 Ft * GLS házhoz szállítás: 1690 Ft, akár másnap * GLS Csomagpont/Automata: 1190 Ft * Foxpost: 1290 Ft * MPL házhoz szállítás: 2990 Ft
Ingyenes személyes átvétel, akár aznap
Budapesti üzletünkben
Többféle fizetési lehetőség
bankkártyás fizetés * előre utalás * utánvét * Utánvét díja bruttó 450 Ft

Termék jellemzők

Mit kell tudni a játékról?

Szín-kép egy elmés játék a színekkel. Szintenként törd fel a színes kódot!

A Colour Code, vagy Szín-kép játék a Smart Gamestől egy elmés játék a színekkel, formákkal. Találd meg a megfelelő lapkákat (szín és ábra alapján), majd helyezd megfelelő sorrendben a tartóba, hogy a könyvben látható képet megkapd.
Nem mindegy a sorrend, trükkösen takard el a formákat, hogy egészen más ábrát kapj, ami a feladatlapon szerepel. Hány lapka kell hozzá? 2 vagy három, vagy esetleg négy? Ezt is ki kell találnod!
4 különböző nehézségi szint a kezdőtől a profi szintig.

1. Válassz ki egy feladatot (kész ábrát) a feladatfüzetből

    

 
2. Válaszd, keresd ki és rakd megfelelő sorrendbe a lapkákat
 
   
 
3. Helyezd a tartóba, ellenőrizd le a megoldást! Ha egyezik, ügyes voltál!
 A megoldás a füzet hátoldalán található.
 
A Szín-kép jellemzően nem társasjáték, hanem egyedül játszható, gondolkodtató játék. Azonban lehet közösen is gondolkodni a gyermekkel. Eleinte lehet együtt gondolkodni, de később hagyjuk, hogy ő találja meg egyedül a helyes megoldást.

A Colour Code (Szín-kép) játék elnyerte a Major Fun Award díjat. Mit jelent ez? Szórakoztató játék, mely hosszú éveken át használható. Élvezetes játék, melyet a gyerekek többször is szívesen elővesznek játszani. Tartós, igényes kivitelezésű. Egyszerre kreatív és logikai játék gyerekeknek.

A színkép 100 különböző feladvány elé állít, amelyben meg kell alkotni a feladvány képeit a megfelelő lapkák kiválasztásával és egymásra pakolásával. A különböző formákat tartalmazó átlátszó lapkák részben fedik egymást, így újabb és újabb színes formákat tudnak alkotni a gyerekek. Ezért nagyon figyelmesnek kell lenni: a lapkákat a megfelelő sorrendben kell a játéktáblába helyezni, hogy megtalálják a megoldást. Egy igazán egyedi játék minden korosztály számára, amely számtalan készséget fejleszt.

Fejleszti: a koncentrációt, a probléma megoldást, a rugalmas gondolkodást, a képfelismerést, a vizuális megfigyelést, térlátást, és az előre tervezést.

Fejlesztő pedagógus véleményét a Colour Code játékról elolvashatod itt...

A Smart már több mint 25 éve törekszik arra, hogy fejlesztő, élvezetes és motiváló játékokat hozzon létre.
A SmartGames-ek több nehézségi szintű logikai játékok. Minden játéknak van egy egyedi témája, amelyek vonzóak lehetnek mind a fiúk, mind a lányok számára. A SmartGames termékek közül megtalálható nagyobb asztalon játszható, vagy akár kisebb méretű asztali, illetve utazásokhoz alkalmas mágneses játékok. Műanyag, illetve fa játékok óriási kínálatából választhatunk.
 

A játék tartalma:

  • 1 db sárga tartó
  • 18 db átlátszó lapka
  • 1 db 100 feladványt tartalmazó füzet megoldással


Doboz mérete: 24,5x 24x 6 cm
A tartó mérete: 10x 19x 10,5 cm
A lapkák mérete: 8,5x 8,5 cm

A kiváló minőségű műanyagból készült elemek és tábla ellenáll az időnek, egyszerűen és gyorsan tisztítható.

  • Fejlesztőpedagógus véleményét a játékról lentebb olvashatjátok a "Kipróbáltuk, teszteltük, vélemény itt..." fülön!

Pár vásárlói vélemény:

"Bevallom, felnőttként magamnak rendeltem, mert nagyon érdekesnek tűnt. Kíváncsi voltam rá - és ha klassz, akkor a gyerekeknek is hátha bejön - alapon. Nagyon szuper játék!!! Az 1 éves pici lányommal “együtt” tudom játszani akár 10-15 percig is!!! Én a feladatok alapján, Ő pedig boldogan pakolássza a színlapokat. Külön öröm, hogy az SNI-s fiam is lesi, mikor tud segíteni, gyorsabban “meglátni” a megoldást, mint én. Ha bővíthető lenne a játék (+ kártyákkal, feladatokkal), biztosan megrendelném! Minden korosztálynak jó szívvel ajánlom! :-)))"

"Mi elmentünk a játékboltba kipróbálni a játékokat, és egyértelműen ennél a játéknál ragadt le a lányom. Lelkesen lapozta a feladatfüzetet, kíváncsian várva az új kihívást! Nagyon örülök, hogy megvettük a Colour Code játékot, biztosan veszünk még Smart Games játékot, mert most, hogy megismertem, nagyon jók, nagyon tetszik!"

"5 éves lányom eddig szinte csak a kreatív, alkotós (színezős, rajzolós, gyurmázós, stb.) játékokat szerette. Mindenképpen szerettem volna neki egy logikai játékot. A boltban javasolták ezt a Colour Code (Színkép játékot). Nagyon jó választás! Ötvözi a kreatív és logikai játékokat! Lányom imádja! És a logikai gondolkodása is fejlődik általa. Mindketten nagyon örülünk! Én örülök, hogy fejleszti a játék, ő pedig élvezi a játékot. Csak ajánlani tudom!"

 

Ajánlott: 5 éves kortól
Játékosok száma: 1 fő

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet:
Smart Games játékok
Logikai játékok

Fejlesztő játékok óvodásoknak
Fejlesztő játékok kisiskolásoknak
Iskola előkészítő játékok
Játékok 5-8 éveseknek
Térlátást fejlesztő játékok

Kipróbáltuk, teszteltük, vélemény itt...

Colour code játék a fejlesztőpedagógus szemével

Colour code Színkép Smart Games játék, logikai játék gyerekeknek

Fejlesztőpedagógusként gyakran szembesülök azzal, hogy a gyermekek nagyon jó értelmi képességek mellett, nehézségekkel küzdenek az olvasás-írás, matematika elsajátítása során.  Az, hogy a gyermek egyenletesen fejlődhessen, és ne alakuljanak ki tanulási problémák, számos részképesség együttes fejlettsége szükséges. Munkám során nagy odafigyeléssel választom ki azokat a játékokat, amelyek a leghatékonyabban fejlesztik az adott területhez szükséges készségeket.

A colour code fejlesztő játék nagyon sokoldalúan felhasználható a gyermekek képességeinek kibontakoztatása terén.
      

A készlet 18 db színes formát ábrázoló kis lapkát, és 100 feladványt tartalmaz. A játék lényege, hogy a fokozatosan nehezedő feladatok alapján próbáljuk meg kitenni azt az ábrát, amit a kép mutat. Ez csak látszólag tűnik egyszerűnek, ugyanis, több lépés szükséges mindehhez. A gyermeknek először is ki kell tudnia választani, mely lapocskák, formák felhasználásával alakítható ki a megfelelő kép. Miközben válogatja a különböző színes alakzatokat, fejlődik vizuális differenciáló készsége, forma és színfelismerési képessége.  Képessé lesz figyelmét tudatosan és tartósan irányítani. Nem elég azonban jól kiválasztani a formákat, szükséges nagyon jó térlátással rendelkeznie ahhoz, hogy eldöntse, milyen sorrendben helyezze el őket ahhoz, hogy a megfelelő módon takarják és egészítsék ki egymást.  Szüksége van logikai gondolkodásra, és problémamegoldó készségre is, hogy a feladatot hibátlanul oldhassa meg.  Mindez nem csak a matematika tanulásához szükséges részképességeinek fejlődését segíti elő, hanem a cselekvésen, manipuláción keresztül történő játék során fejlődik finommotorikája, kézügyessége, szem-kéz koordinációja is, amelyek az írás elsajátításának nélkülözhetetlen összetevői. Tevékenysége közben döntések meghozatalára kényszerül, ami elősegíti gondolkodásának fejlődését, és rugalmasságának kialakítását.

A játékot először egy 5 éves kisfiúval próbáltuk ki, aki nagy örömmel és lelkesedéssel vetette magát a feladványokba.  Először még kissé bátortalanul válogatta a lapocskákat, de ahogyan egymást követték a fokozatosan nehezedő feladatok, képek, egyre biztosabban nyúlt a különböző színek és formák után. Élmény volt figyelni csillogó szemét, boldog mosolyát, amikor egy-egy ábra elkészült.
 
7-8 éves gyermekekkel már a junior feladványokkal próbálkoztunk. Amikor már nagyon ügyesen oldották meg a feladatokat, versenyt is rendeztünk.  Amíg a két kis játékos a feladatok kirakásával próbálkozott, a többiek lelkesen szurkoltak nekik. Kis tanítványaim nagyon könnyen, és gyorsan „beletanultak” és bele is „szerettek” ebbe a játékba.

A Colour Code (Szín-Kép) Smart Games játékot szívesen ajánlom mindenki figyelmébe, aki szeretné, hogy gyermeke játszva tanulhasson, és fejlődhessen.

A cikket Tóthné Czapáry Katalin fejlesztőpedagógusnak köszönhetjük!         www.torpetanoda.hu

Ezen cikket kérnénk kizárólag a forrás megjelölésével (www.okosjatek.hu) használják fel!

Vélemények

4.96
(28 értékelés)
Írja meg véleményét !
Oszd meg másokkal tapasztalataidat, véleményedet!
Nagyszerű játék, kiváló minőségű anyagokból. A mellékelt füzet bőségesen tartalmaz különböző nehézségű feladványokat, így minden korosztálynak sikerélménye lehet a játékkal. Szülőként, én is szívesen játszom vele :) Azért rendeltem belőle, mert láttam egy ismerős családban, és rögtön megtetszett.
2024. 02. 15.
Nagyon szuper fejlesztő játék. Kreatív, gondolkodtató, a könnyebbtől a bonyolultabb feladatokig halad, így a gyermekeknek sikerélményt biztosít. Közel 5 éves kisfiamnak nagyon tetszik.
2023. 11. 28.
Nyaraláskor, utazáskor is vinni kell játékot, mert nem tudhatjuk, milyen időjárás lesz, nem szorulunk-e be a szobába. Ez a játék kis helyet foglal, de annál izgalmasabb, és ami fontosabb, rendkívül fejlesztő játék.
2023. 05. 31.
Ügyes vizuális fejlesztő játék (a nehezebb részek még a felnőtteket is próbára teszik)
2022. 12. 31.
2022. 12. 26.
Jó kis játék! 4.5 éves fiamnak vettem karácsonyra és ha épp agyalós kedvében van, jól elszórakozunk vele mind a ketten! Megéri!
2022. 01. 09.
Nagyon jó játék. Korábban találkoztam ezzel a játékkal, amikor 2 kisebb gyerekekkel játszottam együtt. Nagy élmény volt. Felváltva raktuk ki a feladványokat. Felnőttként is jól szórakoztam. Most a családomban, az autista unokaöcsémnek ajándékoztuk.
2021. 12. 29.
Szuper játék ,mindenkinek csak ajánlani tudom.
2021. 05. 29.
Ez a játék is jó választás volt az Okosjátéktól. Több ajándékot-játékot is kapott az illető karácsonyra, de a Dobble (kids) mellett ez volt a másik, amit sokszor elővett, és egyedül is szerette kirakosgatni a könyvben látható képeket. Egyedül is, a nehezebbek közösen játszva is nagyon jó fejlesztők, és szórakoztatóak.
2021. 01. 04.
2020. 06. 27.
Nem szoktam véleményt írni ezt most azért teszem mert ajánlani szeretném mindenkinek!!!
2020. 05. 26.
Nagyon szuper logikai játék. Már vettünk ettől a gyártótól több terméket, és ez is beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A gyerekek és a felnőttek is nagyon élvezik a fejtörő megoldásokat. Aki kifejezetten logikai játékra vágyik, annak szívből ajánlom.
2019. 05. 13.
Még nem kapta meg a játékot az unokám, de jónak tűnik.
2018. 09. 20.
Bevallom, felnőttként magamnak rendeltem, mert nagyon érdekesnek tűnt. Kíváncsi voltam rá - és ha klassz, akkor a gyerekeknek is hátha bejön - alapon. Nagyon szuper játék!!! Az 1 éves pici lányommal “együtt” tudom játszani akár 10-15 percig is!!! Én a feladatok alapján, Ő pedig boldogan pakolássza a színlapokat. Külön öröm, hogy az SNI-s fiam is lesi, mikor tud segíteni, gyorsabban “meglátni” a megoldást, mint én. Ha bővíthető lenne a játék (+ kártyákkal, feladatokkal), biztosan megrendelném! Minden korosztálynak jó szívvel ajánlom! :-)))
2018. 07. 31.
Nagyon jó logikai játék. Szülőknek, tanároknak nagyon tudom ajánlani, nem csak kicsiknek, nagyoknak is, ők is nagyon élvezik.
2017. 07. 04.
5 éves fiam önállóan, élvezettel játszik vele.
2017. 02. 13.
Több logikai játékot is rendeltünk, de az összes közül ez vált be a legjobban. Az 5 és a 8 évesnek is kiváló szórakoztatást nyújt, és persze nekünk szülőknek is. A nehézségi fok széles skálán mozog, kicsik és nagyok is megtalálják benne a kihívást, amit még meg tudnak oldani. Szuper játék!
2015. 12. 22.
5 éves Kislányomnak rendeltem a terméket, nagyon tetszik neki, és az a jó benne, hogyha a füzetben szereplő feladványokon túl vagyunk, saját magunk is tudunk kreálni feladványokat. :)
2015. 08. 06.
Lányunk 5 éves. A játékot már rég kinéztük. Nagyon bevált. Az első 18 feladványt a karácsonyfa alatt ledarálta. :) Azóta kicsit lassabban megy (pl. Master sorozat), de nem vagyunk telhetetlenek. :)
Szuper játék, mindenkinek ajánlom.
BUÉK 2015
2014. 12. 31.
Egy szuper jó logikai játék, nagyon szeretjük.
Gyerekek kiveszik egymás kezéből.
Szívből ajánlom mindenkinek!
2014. 07. 09.
5 éves lányom eddig szinte csak a kreatív, alkotós (színezős, rajzolós, gyurmázós, stb.) játékokat szerette. Mindenképpen szerettem volna neki egy logikai játékot. A boltban javasolták ezt a Colour Code (Színkép játékot). Nagyon jó választás! Ötvözi a kreatív és logikai játékokat! Lányom imádja! És a logikai gondolkodása is fejlődik általa. Mindketten nagyon örülünk! Én örülök, hogy fejleszti a játék, ő pedig élvezi a játékot. Csak ajánlani tudom!
2014. 01. 14.
A 4 évesem most fedezte fel magának. Nagyon jó játék kicsiknek és nagyoknak is!
2013. 10. 29.
Nagyon jó játék, 4 éves szülinapi ajándéka volt a lányomnak, azóta is nagyon szereti, remek játék, fejleszti a logikai, koncentrációs, térlátás készségeket. Remek játék a Smart Games családból.
2013. 07. 26.
Mi elmentünk a játékboltba kipróbálni a játékokat, és egyértelműen ennél a játéknál ragadt le a lányom. Lelkesen lapozta a feladatfüzetet, kíváncsian várva az új kihívást! Nagyon örülök, hogy megvettük a Colour Code játékot, biztosan veszünk még Smart Games játékot, mert most, hogy megismertem, nagyon jók, nagyon tetszik!
2013. 06. 25.
A lányom kapta 5 évesen ajándékba, nagyon élvezi kirakni a képeket. Én és a férjem le sem tudtuk rakni, amíg az összes feladványt ki nem raktuk, nagyon jó logikai játék, sokszor egymásnak adjuk a feladatokat. Csak ajánlani tudom az egész családnak! Ez a játék megunhatatlan annak, aki szereti a logikai fejtörőket.
2012. 12. 02.
"A lányom kapta a névnapjára ezt a játékot, amely hozza a Smart Gamestől már megszokott színvonalat. Színes, igényes, színvonalas és ha pici tesó van a közelben, akkor sem kell attól tartani, hogy bármilyen darabot is lenyelhet. A Colour Code azért is jó játék, mivel itt valóban gondolkodni kell és nem lehet csak úgy véletlenszerűen megtalálni a helyes megoldást. Élvezetes játék amelyet szinte minden nap előveszünk. Vagy a gyermekek, vagy mi felnőttek :) A gyermeki öröm pedig csodás amelyet minden helyes megoldás végén láthatunk a gyermekünk arcán. Ez mindennél többet jelent. Ilyenkor láthatjuk, hogy valóban egy olyan ajándékot vettünk, amely megéri az árát!"
2012. 07. 11.
A lányom 4 évesen kapta a Színkódolót (Colour Code / Szín-kép játékot) és nagyon gyorsan rájött a játék ízére, a könnyebbeket azonnal kirakta, a nehezebbeket kicsit lassabban, de nem adta fel. A vége felé néhány feladat már nekem is fejtörést okozott.
Szerintem nagyon jó kis fejlesztő játék a Smart Gamestől.
2012. 07. 08.
"Nekünk ez a kedvenc játékunk a Smart Games és Thinkfun játékok közül, pedig van pár, mert nagyon szeretjük õket.
A Colour Code (színkép) játékot az egész család nagyon szereti. Fiam már 4 évesen kezdett vele játszani, ismerõsünk kislánya 6 évesen ismerte meg ezt a játékot, és most vettek õk is. Csak ajánlani tudom!"
2012. 06. 06.

Youtube videók

Termék címkék:
autista color code colour code colour code játék colour code logikai játék colour code smart games fejlesztő játék fejleszto jatekok fejlesztő játékok gyerekeknek fejlesztő játékok óvodásoknak fejlesztőjátékok gondolkodó játékok gondolkodós játékok gyerek játékok gyerek logikai játékok gyerek társasjáték gyerek társasjáték ajánló gyerekeknek játék gyerekjáték gyerekjátékok gyermekjáték gyermekjátékok iskola előkészítő játék 4 éveseknek játék okos gyerekeknek játék webáruház játékbolt játékbolt budapest játékboltok budapesten játékok gyerekeknek játékok okos gyerekeknek jó társasjáték karácsonyi ajándék ötletek gyere kedvenc társasjáték képességfejlesztő képességfejlesztő játék képességfejlesztő játékok gyerek képkirakó játék képkirakós játék készségfejlesztő készségfejlesztő játék készségfejlesztő játékok gyereke készségfejlesztő játékok óvodáso kézségfejlesztő kreatív fejlesztő kreatív fejlesztő játékok kreatív fejlesztők kreatív játék kreatív játék gyerekeknek kreatív játék webáruház kreatív játékbolt Budapest kreatív játékok kreatív játékok gyerekeknek kreatív játékok webáruház kreatív játékok webáruháza legjobb gyerek társasjáték legjobb gyerek társasjátékok legjobb játékok legjobb társasjátékok gyerekekne logikai játék logikai játék gyerekeknek logikai játékok logikai játékok gyerekeknek logikaijtkokgyerekeknek megfigyelés fejlesztése megfigyelést fejlesztő játékok minőségi játékok online játékbolt ovodásoknak fejlesztő játékok smart games smart games játék smart games játékbolt smart games játékok smart games játékok budapest smart games webáruház smartgame szín-kép színkép játék születésnapi ajándék ötletek gye szülinapi ajándék ötletek gyerek társasjáték bolt társasjáték bolt budapest társasjáték webáruház társasjáték webshop társasjátékok webáruház térlátást fejlesztő játékok
Árukereső.hu Árukereső.hu