Formabedobó játékok

A formabedobó játékok az 1-2 éves gyermekek játékainak fontos darabja. Fejleszti a szem-kéz koordinációt, kézügyességet, figyelmet. Formabedobók fából és műanyagból. Fa formabedobók, minőségi Fisher Price műanyag formabedobó játékok. Sokfajta játék a formakereséshez: formabedobó kocka, különleges formaegyeztető és formafelismerő játékok:
Rendezés:

Nem találtad meg amit keresel?

A teljes formaberakó és formaillesztő játék választékunkat, egészen 1-5 éves korig, tehát nagyobbaknak is itt találod: Formaberakó és formaillesztő játékok

Formabedobó mikortól? Minden gyerek más és más ütemben fejlődik.
Általánosságban elmondható, hogy a formabedobó 1 éves kortól kezdhető. Ajánlott először megmutatni a gyermeknek a formák megfelelő helyre berakását, vagy csak egy formával kezdeni, és fokozatosan növelni a forma darabok számát, hogy eleinte ne kelljen a gyermeknek keresgélni.
Az első forma, amit a baba belerak a formaberakóba, az a kör alakú elem. A sikerélmény érdekében érdemes ezt a formát először a kezébe adni.
A formabedobó játékokat sokáig szeretik a gyerekek, egészen óvodás kor végéig. A korai fejlesztés egyik legkedveltebb eszköze. Montessori eszközként inkább a fa formabedobó kocka játékokat választják a természetes anyaga miatt. 
Milyen formabedobót érdemes venni? Ha többet is hajlandóak vagyunk majd megvásárolni, akkor érdemes az egyszerűbbel, csak pár formát tartalmazó formafelismerő játékkal kezdeni. Fa formabedobók nagyon kedveltek, de ha a műanyag formabedobó kocka is szóba jöhet, akkor a minőségi Fisher Price műanyag formabedobós játékokat ajánlanánk leginkább.

Sokfajta játék létezik a formakereséshez: formabedobó kocka, formaválogató kosár, formaillesztő lapok, de a kockán kívül már sok különleges formaegyeztető játék létezik, nézz körül nálunk az Okosjáték webáruházban.

A formabedobó készségfejlesztő kocka vagy a csak pár formát tartalmazó lapra illeszthető elemekkel rendelkező játék az 1-2 éves gyermekek játékainak alapdarabja. A beilleszthető formák lehetnek állatok, geometriai formák, járművek, illetve egyéb kedvelt mese szereplők is.

Mit fejleszt a formabedobó?
- koncentrációt
- szem-kéz koordinációt
- motorikus készséget, kézügyességet
- különböző formák felismerését
- kisebb-nagyobb megkülönböztetését
- színek megismerését

Árukereső.hu Árukereső.hu