Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Matematikai játékok

Matematikai gondolkodást fejlesztő játékok. Matematika gyakorló feladatok, játékos matematika otthoni gyakorláshoz vagy iskolai tanórákra. Akár vicces matek, számolós játékok is! Matematika játékosan:
Rendezés:

Matek számolós játékok óvodásoknak, matematika játékok 1. osztálytól 4. osztályig.

A számolás tanulása már egészen pici kortól elkezdődik. Kezdetben a matematika tanulása abból áll, hogy a gyermek a különböző formákat a helyére illeszti vagy éppen a kockákat rendezi sorba. Az egymásba rakosgatható kockák, formák, egyéb ilyen jellegű játékok, mind-mind a matematika elengedhetetlen összefüggéseire tanít – miközben a gyermek csak játszik - . Ám miközben „játszik”, észrevétlenül tanul, tapasztal, fejlődik. A matek így öröm is lehet.

Ahogy nő a gyermek, úgy lesznek a játékok is egyre bonyolultabbak, szerte ágazóbbak. Ilyenek például a különböző foglalkoztató füzetek, a feladványos – táblás játékok, a sorbarendezős és szortírozós játékok, a számtani műveletek gyakorlását elősegítő játékok, a matematika világának megértését segítő játékok.

Érdemes ezeket rendszeresen elővenni, törekedni a bonyolultabb, illetve a komplikáltabb feladatok és összefüggések gyakorlására. A logikát is lehet fejleszteni, s erre a legkiválóbb módszer a matematikai, számolós játékokkal történő gyakorlás.

Matematikai játékok a logikus gondolkodás fejlesztéséhez

A gyerekeknek előbb vagy utóbb meg kell ismerkedniük a számok izgalmas világával, hogy megértsék a legfontosabb matematikai összefüggéseket és a későbbiek során nehézségek nélkül tudják alkalmazni a különböző számítási módszereket. Ha fontosnak tartod, hogy a csemetéd minél korábban megismerje a számokat, és az azokkal kapcsolatos műveleteket, akkor érdemes körülnézned a matematikai játékok között. A gazdag repertoárunk bővelkedik azokban a fejlesztő játékokban, amik jelentős mértékben megnövelik a gyerekek koncentráció képességét és elősegítik, hogy szükség esetén képesek legyenek a logikus gondolkodásra. Ha a gyerekek már kiskorukban megismerkednek a számolással kapcsolatos feladványokkal, akkor iskolás korukban garantáltan nem fognak gondot okozni számukra a reál tantárgyak, hiszen addigra már a legfőbb alapismeretek birtokába kerülnek. A matematikai játékok között vannak olyan típusok, amelyek nagyon egyszerű játékszabályokkal rendelkeznek, a toronyépítők esetében például csak különböző méretű formákat kell a helyükre tenni, vagy szépen növekvő sorba rendezni.

Ezek a legkisebbeknek nyújtanak élvezetes szórakozást, hiszen mindamellett, hogy megtanulják a méret fogalmát, a játék örömteli élménye is biztosítva van a számukra. Ha a gyerkőcök nagyobbak lesznek, akkor jöhetnek a komolyabb matematikai játékok is, amikben már bonyolultabb feladatokat kell megoldani a sikerélmény érdekében. Legyen szó sudokuról, gyufaszálas fejtörőről vagy számdominóról, ezek esetében sem kell lemondani az önfeledt játékról, ugyanakkor ezek már sokkal mélyebb, szerteágazóbb tudást igényelnek. A kínálatban található matematikai játékok nemcsak a számolás világát ismertetik meg a gyerekekkel, hanem kreatív módon járulnak hozzá ahhoz, hogy megértsék a hosszmértékeket, a különböző formák sajátosságait, az egymáshoz viszonyított arányokat vagy épp a pénz jelentőségét. A választékunkban a népszerű LOGICO primo játékok is megtalálhatók, amelyek szintén hozzájárulnak ahhoz, hogy az izgalmas feladványok megoldásával a gyerkőcök kiszélesíthessék a látókörüket a matematika rejtelmeiben.

Árukereső.hu Árukereső.hu