Újszülött játékok

Újszülött játékok, baba játékok 0 hónapos kortól. Mit vegyünk az újszülött babának? Válogass összeállításunkból:
Rendezés:

Milyen ajándék hasznos, mit vegyünk egy újszülött babának?

Kell egy újszülöttnek játék? És ha igen, milyen játékot vegyünk egy most született babának?

Újszülött hazaérkezése után a legfontosabb egy napirend kialakítása. Ez biztonságot és kiszámíthatóságot jelent a babának, az anyukának pedig megkönnyíti a mindennapokat ha már beállt a napi rutin.

Az első hetekben jelenik meg a várva várt mosoly a kis arcocskán. Ne aggódjunk, minden babánál máskor jön az első mosoly. Kisbabád a Te utánzásoddal tanul, tehát minél többet mosolyogsz, annál valószínűbb, hogy ő is visszamosolyog Rád.

A saját grimaszunk talán az egyik legjobb játék a kezdetekkor a kisbabánk számára! Grimaszoljunk minél többet, a babánk élvezni fogja.

Kell játszani egy 2-3 hónapos babával? A csecsemő fejlődése során rendszeresen tanul magától új dolgokat. De mit játsszunk vele? Ha szeretnénk a babánkkal játszani, akkor beszéljünk hozzá minél többet, énekeljünk neki, grimaszoljunk, érintsük meg, ringassuk.

 A testi kontaktus nagyszerű módja az érzelmi kötődés kialakításának és megerősítésének már az első 4 hétben is, emellett pedig nagyban segíti az újszülött baba szívritmusának és hőmérsékletének szabályozását is.

4-5 hetes korában már a legtöbb baba az alvások között egyre több ideig érdeklődik a környezete iránt, két hónaposan már akár 1-2 órát is képes ébren tölteni egyfolytában, és ezt az időt szívesen töltik nézelődéssel.

Ekkor az egyik legjobb elfoglaltság egy kontrasztos tárgy nézegetése. Az újszülöttek ugyanis csak 25-30 centiméterre látnak csak, és a határozott, fekete-fehér minták keltik fel leginkább az érdeklődésüket. Csak 2-4 hónapos koruk között kezdik felismerni a színeket.
Mivel általában minden szülő szeretne valamit venni a kisbabájának amikor hazaérkeztek, ezért összegyűjtöttük, hogy milyen baba játékok lehetnek valóban hasznosak ebben a korban, 0 hónapos kortól 3 hónapos korig.

Már említettük a fekete-fehér kontrasztos játékokat. Ha éppen nem nézegetnek, szeretik a lágy hangokat és a nyugodt zenét. Az olyan tárgyak, amelyek mozognak, és szelíd hangokat adnak ki, sokkal érdekesebbek a kicsik számára, mint a hangtalan és mozdulatlan tárgyak.

Nem jó, ha egy csecsemő minden perce be van osztva és soha nem hagyják, hogy magában, nyugodt körülmények között szemlélődjön és önállóan fedezze fel környezetét.

Mit vigyél babalátogatóba?

Ha nem saját babádnak keresel ajándékot, hanem babalátogatóba mész és olyat szeretnél amit mások még nem vittek, valami különlegeset, akkor a ritkább és egyedi márkák közül válassz, mint például a Djeco francia, vagy Little Dutch holland márka.

Árukereső.hu Árukereső.hu