Babakönyv, kontrasztos könyvek

Itt találsz puha textil babakönyvtől kezdve a fekete-fehér kontrasztos babakönyveken át a fejlesztő, zenélő és interaktív babakönyvekig mindent:
Rendezés:

A szókincs fejlesztése a babakönyvekkel kezdődik

Csecsemő és totyogó korban ugyan még nem fogsz egy egész háború és békét elolvasni a gyermekeddel, de már ilyen pici lurkóknál is nagyon fontos, hogy forgassátok az életkornak megfelelő könyveket.

Az olvasás szeretetének magvát ugyanis már a születés utáni első hetekben is elvetheted, hogy az idő múlásával terebélyes fává érhessen és gyermeked minden előnyét élvezhesse.

A kifejezetten csecsemők és kisgyermekek számára készült babakönyvek ugyan nem tartalmaznak hosszú szövegeket, de a nézegetésük rengeteg területet fejleszt és a szülő-gyerek közötti kapcsolatot is erősíti.

Kutatások bizonyítják, hogy azok a gyerekek, akiknek a szüleik rendszeresen olvasnak gazdagabb szókinccsel rendelkeznek, könnyebben sajátítják el a beszéd, majd pedig az írás és olvasás készségét is.

A csak képeket tartalmazó textil babakönyvek vagy kontrasztos könyvek és kártyák segítenek a babáknak fókuszálni, a figyelmüket lekötve könnyebben gyakorolhatóak velük a nagymozgásokat előkészítő “feladatok” is, mint a fej emelése, a karok támasztása. A képekhez hozzáfűzött gondolataid és meséid pedig szintén segítenek a nyelvi készségek elsajátításában.

Milyen babakönyv típusokat találsz nálunk?

A csecsemők még nagyrészt fekete-fehér és erőteljes kontrasztú képekre reagálnak. A színes, egyszerű formákat felvonultató könyvek vagy a monokróm mintákat tartalmazó könyvek tehát biztosan nagy sikert fognak aratni nálatok is.

A szenzoros könyvek a tapintást és érzékelést fejlesztik. A könyvekben található különböző textúrájú anyagok el fogják varázsolni a kicsiket, különösen, ha zörgő, csillogó oldalakkal is találkoznak. Anyagukból adódóan ráadásul bátran rágcsálhatják is őket, ami a fogzás ideje alatt biztosan elkerülhetetlen lesz.

Az interaktív könyvek 6 hónapos kortól tudnak igazán sikert aratni, amikor a gyerekek már ügyesebben irányítják mozgásukat és könnyedén meg tudják nyomni a könyvekben található gombokat. 

Az érintésre, hangokra vagy kis ablakok felnyitására/lapozásra reagáló könyvek kifejezetten szórakoztatóak és jól lekötik a kicsiket, miközben fejlesztik a finom motorikus készségeket.

Végül de nem utolsó sorban különleges helyet töltenek be a gyerekek szívében a sípoló, pancsolós könyvek. A fürdetés az első pár hónapban néhány csecsemőnél kifejezetten kihívást jelentő procedúra, ezért fontos, hogy mindig jó élményeket társíthassanak ehhez a programhoz. A fürdőjátékok hozzájárulhatnak a kellemesebb érzetek társításához.

Legkedveltebb babakönyv márkáink: Fisher Price, Little Dutch, Clementoni és Lamaze
 

Árukereső.hu Árukereső.hu