Készségfejlesztő játékok

A gyermekek fejlődése során az egyik legfontosabb szempont, hogy megfelelően ingerdús környezetet teremtsünk számukra, hogy érzelmi, szellemi, fizikai és szociális szempontból is kiegyensúlyozottan fejlődhessenek készségeik. Tekintsd meg készségfejlesztő és kreatív játékaink széles tárházát:

Rendezés:

A készségfejlesztő játékok olyan játék elemek, amelyeket főként gyermekeknek terveznek, és ösztönzik a tanulást. Gyakran egy olyan oktatási célt szolgálnak, mely segíti a gyermek fejlődését egy bizonyos képesség fejlesztésében vagy egy adott tantárgyon tanuló gyermek oktatásában. Gyakran egyszerűsítik, miniatürizálják vagy modellezik a felnőttek által használt tevékenységeket és tárgyakat, hogy felkészítsék a csöppségeket az iskolai tanórákra.

Mikortól érdemes készségfejlesztő játékokat adni a gyermeknek?

A készségfejlesztő játékokat egészen kicsi kortól lehet már a babáknak is adni, hogy megismerkedjenek a különféle formákkal, anyagokkal, hangokkal, így minden esetben ezek a típusú játékok oktatják valamire a gyerekeket.  3 hónapos kortól már a külvilágot és a körülötte lévő tárgyakat kezdi felfedezni a gyermek, így 3-6 hónapos kortól különböző tapintású, anyagú és hangot adó, csörgő játékokkal érdemes kezdeni. Később, ha már ülnek, kúsznak, másznak, általában 8 hónapos kortól, főleg 1 éveseknek a mozgásfejlesztő játékok nagyon jók. 2-3 éveseknek már adhatóak komolyabb, számos készséget fejlesztő játékok. A kezük és a mozgásuk is egyre ügyesebb lesz a játékok által.

Óvodásoknak készült készségfejlesztő játékok fejlesztik a finom-motorikát, vagy a számolási készséget. Később az iskolásoknak készült játékok már a tanulási készséget segítik, hogy jobban teljesíthessenek az iskolában.

Ezeknek a játékoknak így az a céljuk, hogy elősegítsék az intellektualitást, az érzelmi vagy a fizikai fejlődést. A készségfejlesztő játékok így segítenek megtanítani a gyermekeket egy adott tantárgyra, vagy segítik őket valamilyen készség fejlesztésében. Szerencsére a technológia és a tudomány előrehaladásával ma már több játékot terveznek a gyermekek oktatásával és fejlődésével kapcsolatban, mint valaha.

A korai időszakban elkezdett készségfejlesztő játékok használata rettentő jó hatással van a gyermekek későbbi fejlődéséhez, hiszen például segítenek a csöppségeknek megérteni a nehezebb tantárgyakat, illetve bizonyos játékok képesek elősegíteni a motorikus folyamatok fejlődését, a hallást, a kézügyességet, vagy a logikus gondolkodást.

Mi alapján válasszunk készségfejlesztő játékokat?

A készségfejlesztő játékokból rengetegféle típus van, mivel minden korosztálynak külön-külön készítenek a gyártók játékokat, így a legtöbb esetben úgy érdemes válogatni az érdekesebbnél érdekesebb játékok közül, hogy hány éves az apróság, illetve, hogy milyen típusú témák érdeklik.

Míg az összerakós játékokkal a geometriai mintákat, ábrákat és formákat, addig a hangszeres játékokkal a hallást, a ritmus érzéket, és a zenei memóriát lehet fejleszteni. Természetesen találhatóak fejtörők, szerelős játékok, gyurmák, gyöngyök, s egyéb kézügyességet fejlesztő játékok is, hiszen minden gyermeket más és más érdekel, így célszerű sokféle lehetőséget biztosítani nekik, hogy a lehető legtöbbet tudják megismerni a világból.

Napjainkban készségfejlesztő játékok arzenálja kapható rengeteg üzletben és áruházban


A mai korban már szinte minden játék valamilyen szinten bír különböző fejlesztő tulajdonságokkal. Nem mindegy azonban, hogy milyen minőségű készségfejlesztő játékot adunk a gyermek kezébe.

Az Okosjáték webáruházban és játékboltban szakértők által díjazott, vagy tesztelt, minőségi játékokat igyekszünk főként a választékunkba válogatni. Megtalálható a kedvelt készségfejlesztő asztal, vagy a sokrétű készségfejlesztő kocka. Ma már inkább a fa készségfejlesztő játékok a kedveltebbek, de egyre több az újrahasznosított vagy öko műanyagból készült készségfejlesztő játék.

A fa készségfejlesztő játékok azonban egyre drágábbak. A fenntartható műanyagból készült játékok ára pedig még magas, de az igények és gyártás felfutása miatt egyre kedvezőbb lesz az áruk.

A készségfejlesztő játékainkat gondosan válogattuk össze neked. Legyen szó a babáknak készült készségfejlesztő játékokról vagy a 2-3 éves korosztálynak és még nagyobbaknak szánt termékekről, mi minden kedvencet összegyűjtöttünk egy helyre. 

Válogass kedvedre készségfejlesztő asztal, kocka és egyéb termékeink között a játékos készségfejlesztéshez.

 

Árukereső.hu Árukereső.hu