Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Készségfejlesztő játékok

Készségfejlesztő játékokA gyermekek fejlődése során az egyik legfontosabb szempont, hogy megfelelően ingerdús környezetet teremtsünk számukra, hogy érzelmi, szellemi, fizikai és szociális szempontból is kiegyensúlyozottan fejlődhessenek készségeik.
Tekintsd meg készségfejlesztő és kreatív játékaink széles tárházát:

Rendezés:

A készségfejlesztő játékok olyan játék elemek, amelyeket főként gyermekeknek terveznek, és ösztönzik a tanulást. Gyakran egy olyan oktatási célt szolgálnak, mely segíti a gyermek fejlődését egy bizonyos képesség fejlesztésében vagy egy adott tantárgyon tanuló gyermek oktatásában. Gyakran egyszerűsítik, miniatürizálják vagy modellezik a felnőttek által használt tevékenységeket és tárgyakat, hogy felkészítsék a csöppségeket az iskolai tanórákra. A készségfejlesztő játékokat egészen kicsi kortól lehet már a babáknak is adni, hogy megismerkedjenek a különféle formákkal, anyagokkal, hangokkal, így minden esetben ezek a típusú játékok oktatják valamire a gyerekeket. Ezeknek a játékoknak így az a céljuk, hogy elősegítsék az intellektualitást, az érzelmi vagy a fizikai fejlődést. A készségfejlesztő játékok így segítenek megtanítani a gyermekeket egy adott tantárgyra, vagy segítik őket valamilyen készség fejlesztésében. Szerencsére a technológia és a tudomány előrehaladásával ma már több játékot terveznek a gyermekek oktatásával és fejlődésével kapcsolatban, mint valaha.

A korai időszakban elkezdett készségfejlesztő játékok használata rettentő jó hatással van a gyermekek későbbi fejlődéséhez, hiszen például segítenek a csöppségeknek megérteni a nehezebb tantárgyakat, illetve bizonyos játékok képesek elősegíteni a motorikus folyamatok fejlődését, a hallást, a kézügyességet, vagy a logikus gondolkodást. A készségfejlesztő játékokból rengeteg féle típus van, mivel minden korosztálynak külön-külön készítenek a gyártók játékokat, így a legtöbb esetben úgy érdemes válogatni az érdekesebbnél érdekesebb játékok közül, hogy hány éves az apróság, illetve, hogy milyen típusú témák érdeklik. Míg az összerakós játékokkal a geometriai mintákat, ábrákat és formákat, addig a hangszeres játékokkal a hallást, a ritmus érzéket, és a zenei memóriát lehet fejleszteni. Természetesen találhatóak fejtörők, szerelős játékok, gyurmák, gyöngyök, s egyéb kézügyességet fejlesztő játékok is, hiszen minden gyermeket más és más érdekel, így célszerű sokféle lehetőséget biztosítani nekik, hogy a lehető legtöbbet tudják megismerni a világból.

Napjainkban készségfejlesztő játékok arzenálja kapható rengeteg üzletben és áruházban. 
A mai korban már szinte minden játék valamilyen szinten bír különböző fejlesztő tulajdonságokkal.
Nem mindegy azonban, hogy milyen minőségű készségfejlesztő játékot adunk a gyermek kezébe.
Az Okosjáték webáruházban és játékboltban szakértők által díjazott, vagy tesztelt, minőségi játékokat igyekszünk főként a választékunkba válogatni.

Árukereső.hu Árukereső.hu