Készségfejlesztő játékok

A gyermekek fejlődése során az egyik legfontosabb szempont, hogy megfelelően ingerdús környezetet teremtsünk számukra, hogy érzelmi, szellemi, fizikai és szociális szempontból is kiegyensúlyozottan fejlődhessenek készségeik. Tekintsd meg készségfejlesztő és kreatív játékaink széles tárházát:

Kreatív játékok a képességeidért: ismerd meg készségfejlesztő termékeinket!

Fedezd fel különleges készségfejlesztő játékainkat, melyek segítenek fejleszteni az ügyességet és a problémamegoldó képességeket. Válogass egyedi termékeink közül és lépj a következő szintre!

Fejleszd magad a játék során: készségfejlesztő játékok minden korosztálynak!

Indulj el a fejlődés útján készségfejlesztő játékainkkal, melyek segítenek felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Találd meg az ideális játékot, hogy fejlődésed egy szórakoztató kaland legyen!

Építsd fel a képességeid: válassz a legjobb készségfejlesztő játékok közül!

Építsd fel képességeidet és fejleszd kreativitásodat készségfejlesztő játékainkkal! Fedezd fel kínálatunkat, mely garantáltan segít abban, hogy még többet hozz ki magadból.
 

Rendezés:

A készségfejlesztő játékok olyan játék elemek, amelyeket főként gyermekeknek terveznek, és ösztönzik a tanulást. Gyakran egy olyan oktatási célt szolgálnak, mely segíti a gyermek fejlődését egy bizonyos képesség fejlesztésében vagy egy adott tantárgyon tanuló gyermek oktatásában. Gyakran egyszerűsítik, miniatürizálják vagy modellezik a felnőttek által használt tevékenységeket és tárgyakat, hogy felkészítsék a csöppségeket az iskolai tanórákra.

Mikortól érdemes készségfejlesztő játékokat adni a gyermeknek?

A készségfejlesztő játékokat egészen kicsi kortól lehet már a babáknak is adni, hogy megismerkedjenek a különféle formákkal, anyagokkal, hangokkal, így minden esetben ezek a típusú játékok oktatják valamire a gyerekeket.  3 hónapos kortól már a külvilágot és a körülötte lévő tárgyakat kezdi felfedezni a gyermek, így 3-6 hónapos kortól különböző tapintású, anyagú és hangot adó, csörgő játékokkal érdemes kezdeni. Később, ha már ülnek, kúsznak, másznak, általában 8 hónapos kortól, főleg 1 éveseknek a mozgásfejlesztő játékok nagyon jók. 2-3 éveseknek már adhatóak komolyabb, számos készséget fejlesztő játékok. A kezük és a mozgásuk is egyre ügyesebb lesz a játékok által.

Óvodásoknak készült készségfejlesztő játékok fejlesztik a finom-motorikát, vagy a számolási készséget. Később az iskolásoknak készült játékok már a tanulási készséget segítik, hogy jobban teljesíthessenek az iskolában.

Ezeknek a játékoknak így az a céljuk, hogy elősegítsék az intellektualitást, az érzelmi vagy a fizikai fejlődést. A készségfejlesztő játékok így segítenek megtanítani a gyermekeket egy adott tantárgyra, vagy segítik őket valamilyen készség fejlesztésében. Szerencsére a technológia és a tudomány előrehaladásával ma már több játékot terveznek a gyermekek oktatásával és fejlődésével kapcsolatban, mint valaha.

A korai időszakban elkezdett készségfejlesztő játékok használata rettentő jó hatással van a gyermekek későbbi fejlődéséhez, hiszen például segítenek a csöppségeknek megérteni a nehezebb tantárgyakat, illetve bizonyos játékok képesek elősegíteni a motorikus folyamatok fejlődését, a hallást, a kézügyességet, vagy a logikus gondolkodást.

Mi alapján válasszunk készségfejlesztő játékokat?

A készségfejlesztő játékokból rengetegféle típus van, mivel minden korosztálynak külön-külön készítenek a gyártók játékokat, így a legtöbb esetben úgy érdemes válogatni az érdekesebbnél érdekesebb játékok közül, hogy hány éves az apróság, illetve, hogy milyen típusú témák érdeklik.

Míg az összerakós játékokkal a geometriai mintákat, ábrákat és formákat, addig a hangszeres játékokkal a hallást, a ritmus érzéket, és a zenei memóriát lehet fejleszteni. Természetesen találhatóak fejtörők, szerelős játékok, gyurmák, gyöngyök, s egyéb kézügyességet fejlesztő játékok is, hiszen minden gyermeket más és más érdekel, így célszerű sokféle lehetőséget biztosítani nekik, hogy a lehető legtöbbet tudják megismerni a világból.

Napjainkban készségfejlesztő játékok arzenálja kapható rengeteg üzletben és áruházban


A mai korban már szinte minden játék valamilyen szinten bír különböző fejlesztő tulajdonságokkal. Nem mindegy azonban, hogy milyen minőségű készségfejlesztő játékot adunk a gyermek kezébe.

Az Okosjáték webáruházban és játékboltban szakértők által díjazott, vagy tesztelt, minőségi játékokat igyekszünk főként a választékunkba válogatni. Megtalálható a kedvelt készségfejlesztő asztal, vagy a sokrétű készségfejlesztő kocka. Ma már inkább a fa készségfejlesztő játékok a kedveltebbek, de egyre több az újrahasznosított vagy öko műanyagból készült készségfejlesztő játék.

A fa készségfejlesztő játékok azonban egyre drágábbak. A fenntartható műanyagból készült játékok ára pedig még magas, de az igények és gyártás felfutása miatt egyre kedvezőbb lesz az áruk.

A készségfejlesztő játékainkat gondosan válogattuk össze neked. Legyen szó a babáknak készült készségfejlesztő játékokról vagy a 2-3 éves korosztálynak és még nagyobbaknak szánt termékekről, mi minden kedvencet összegyűjtöttünk egy helyre. 

Válogass kedvedre készségfejlesztő asztal, kocka és egyéb termékeink között a játékos készségfejlesztéshez.

Gyakran ismételt kérdések

1. Milyen típusú készségeket lehet fejleszteni készségfejlesztő játékokkal?
Készség, amit fejleszteni lehet játékokkal: finom-motorika/kézügyesség, figyelem, beszéd, számolási készség, kis- és nagymozgások, szerialitás, érzékszervek, logikai készség, érzelmi intelligencia/szociális készség, téri tájékozódás/test séma.

2. Milyen korosztálynak ajánlják a készségfejlesztő játékokat?
Újszülött kortól ajánljuk, hiszen már akkor elkezdi felfedezni a körülötte lévő világot. A fejlődés egy életen át végigkísér minket.

3. Hogyan segíthetnek a készségfejlesztő játékok a gyerekek iskolai teljesítményének javításában?
Nagyon jó termékcsaládjaink erre a célra a Logico Piccolo és a Mini Lük. Tudatosan választhatjuk ki a tantárgyat, vagy területet, ami nem megy az iskolában, ezáltal célirányosan tudjuk fejleszteni a teljesítményt játékosan.
Finom-motorika fejlesztésben vonalvezetős vagy csipeszes játékokkal, memóriát, koncentrációt pedig memóriakártyákkal tudunk játszani. Logikai gondolkodásban nagy segítségünk a Smart Games játékok.

4. Miként válasszunk megfelelő készségfejlesztő játékot a gyermekünk számára?
Mindenképp életkorának megfelelő játékot válasszunk, és aszerint, hogy mely területen kívánjuk fejleszteni gyermekünket. Mi az, amit már tudnia kell, annak fényében derül ki mi a megfelelő játék számára.

5. Mennyi idő alatt lehet észrevehető fejlődést tapasztalni a készségfejlesztő játékok használata után?
Akár pár alkalom után észrevehető a fejlődés, hiszen ha ráérez a gyermek a játék logikájára, onnantól kezdve szárnyalhat. Van olyan terület, amihez több idő kell pl. a számolási készség kialakulása, ami hosszabb folyamat.

6. Van-e különbség a készségfejlesztő játékok között a különböző korcsoportok számára?
Természetesen fejlődés szempontjából minden életszakasznak megvan a maga „elvárása”. Ehhez nyújtanak segítséget a különböző területen szükséges fejlesztések. Ezért is fontos, hogy életkornak megfelelő fejlesztő játékokat válasszunk. Mindent a maga idejében.

7. Hogyan segíthetnek a készségfejlesztő játékok a kognitív fejlődésben?
Alapot képeznek a tanulásban, logikus gondolkodásban, figyelem, koncentrációban, memóriában, problémamegoldó készségben. Későbbi iskolás éveink alatt ezen képességek birtokában szárnyalhatunk.

8. Milyen előnyei vannak a készségfejlesztő játékoknak a szórakozás mellett?
Játékosan észrevétlenül fejleszti a gyermeket, miközben örömét leli a játékban.

9. Milyen típusú készségeket céloznak meg általában a készségfejlesztő játékok?
Legtöbbször a kisgyermekek fejlesztése és az iskolára felkészítés a fejlesztőjátékok célja, és az életkori sajátosság eltérései miatt különbözőek a fejlesztendő területek. Míg a kicsiknél a kézügyesség, a mozgás, a beszédkészség fejlesztése a legfontosabb, addig a nagyobbaknál már kibővül a sor, lásd az 1-es kérdést.

10. Hogyan segíthetnek a készségfejlesztő játékok a felnőtteknek az új készségek megtanulásában és a szellemi frissesség megőrzésében?
Ami gyerekkorukban nehézséget okozott azt a készséget nem késő fejleszteni. Szellemi fejlődésünket memóriajátékokkal, logikai gondolkodásunkat különböző társasjátékokkal, vagy egyedül játszható játékokkal segíthetjük. (pl Smart Games, Thinkfun, Djeco logikai játékok) Az időskori demencia karbantartható, kis mértékben megelőzhető a klasszikus játékokkal, mint például a sakk, dáma, go játékokkal.

Bevonunk az izgalmas játékok világába
 

 

Árukereső.hu Árukereső.hu