Homokozó játékok és homokozó szettek

Különleges homokozó játékokat válogattunk össze a lapátoktól, vödröktől és homokozó formáktól kezdve a nagy szettekig, válassz:
Rendezés:

Néhány dolog, amit talán nem is tudtál a homokozó játékokról

Azt gondolhatod, hogy a megvásárolt homokozó szett csupán pár műanyag játék, aminek a darabjait rendre elhagyjátok a játszótéren, de azon felül, hogy homokvárat építeni vagy selymi homokot készíteni még felnőttként is jó móka, a homokozó játékok használata számos területet fejleszt a gyerekeknél.

Elég csupán egy négyzetméternyi homokos terület, hogy gyermekedet órákig lekösd és hagyd szabadon alkotni.

A homokozás fejleszti a kreativitást és a képzelőerőt. A homokozó szettel felszerelt kis játék területen a gyerekek különböző formákat és alakzatokat hozhatnak létre, homokvárakat és különleges építményeket készíthetnek, akár megépíthetik az általatok gyakran látogatott helyeket is és szerepjátékot játszhatnak.

Az építkezés során fejlődik a finommotoros készség, a térlátás és a térérzékelés. A gyerekeknek meg kell tervezniük és kivitelezniük az általuk elképzelt építményeket, ezáltal fejlődik a problémamegoldó készségük, a közös játék során pedig a kommunikációs és szociális készségeik is.

A sarazás és a homokkal zsonglőrködés ezek mellett egy olyan különleges tulajdonsággal is bír, amit a szorongó, esetleg emésztési gondokkal küzdő gyerekek szülei is kihasználhatnak. 

A homok érintése és formázása (hasonlóan a gyurmázáshoz) nyugtató hatással lehet a gyerekekre és segít a szobatisztasággal küzdő lurkóknak legyőzni az ezzel kapcsolatos félelmeiket is.

Tegyétek tehát minél színesebbé és érdekesebbé az otthoni homokozót vagy a játszótéri alkalmakat különleges homokozó játékokkal. A sztenderd  vödör-lapát-szita trió mellett számos más érdekes műanyag homokozó játékot találtok a kategóriánkban, mint a fagyi készlet, dínós formák, dömperek, markolók és vízzel is játszható homokozó szettek.

Igen, homokozás után a cipőkben landolt homok mennyisége simán szégyenbe hozza a Szaharát is és ez utána általában az előszobában szokott landolni…de mit számít ez a kis kellemetlenség, mikor annyi pozitív hozadéka van ennek a szuper időtöltésnek?

Árukereső.hu Árukereső.hu