Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek

 Webáruház: 06-20-433-7841    Bolt: 06-20-263-3836

Dixit társasjáték, az év társasjátéka magyar nyelven

Kattints a képre több képhez
További képek
dixit társasjáték, dixit, dixit kártya
dixit
dixit társasjáték
dixit játék
húsvéti ajándék ötlet húsvétra játék
Ár:
9.590 Ft
Elérhetőség: Készleten, 1-2 munkanap
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (21)
Életkor: 8-99 éveseknek, 3-6 játékos
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:

A Dixit egy gyönyörű díjnyertes társasjáték,  melyben a játékosoknak kell mondaniuk valamit a választott képről, majd tippelni, hogy ki melyikről mondhatta az állítást. 

 

Leírás

Dixit társasjáték az év játéka volt 2010-ben, azóta is töretlen sikerű! A sejtelmesen fogalmazás és szárnyaló képzelet izgalmas társasjátéka...

 Gyönyörű társas játék, már a képek látványa élményt nyújt. Egyszerű játékszabály, nagyszerű játék! Kiváló családi társasjáték, vagy parti/buli játék. 

Dixit társasjáték játékszabály: Válassz egy képet, mondj róla valamit, majd a többiek is választanak a saját képeik közül egy olyat, ami az általad mondottakra legjobban hasonlít.  A választott képeket megkeveritek, kirakjátok képpel felfelé és mindenki tippel, hogy melyik kép lehetett a Tied (melyikről meséltél te). Pontot az kap, aki kitalálta, valamint az is, aki olyan képet tett, amiről mások azt hitték, hogy azt az rakta, aki éppen mesélt.
A mesélő akkor kap pontot, ha legalább egy ember kitalálta, hogy melyik az ő képe, de nem mindenki! Nem is olyan könnyű úgy egy képről mesélni, hogy az legalább egy embernek felismerhető legyen, de azért ne legyen olyan egyértelmű, hogy mindenki kitalálja.
Gyönyörűen illusztrált kártyalapokat tartalmaz a játék!

A Dixit az utóbbi évek egyik legnépszerűbb játéka.  A gyönyörűen megfestett, egyedi kártyák mellett – csupán némi képzelőerőre és empátiára van szükség. A játék fejlesztője, Jean-Louis Roubira egy francia gyermekpszichológus, és ez valamennyire meg is látszik a játékán, hiszen a játék során nem a logikán, stratégián van a fő hangsúly, hanem az érzelmeken, asszociáción.

A gyermek pszichológusként dolgozó Jean-Louis Roubira 2002-ben kezdett el dolgozni a Dixit társasjátékon. 2005-ben bevitte a játékot egy oktatóközpontba, ahol tinédzserekkel foglalkozott pszichológusként. A játék akkora siker volt, hogy hasonló központok is megrendelték . Első hivatalos megjelenése után 1000 db kelt el belőle különböző oktatási intézményekben és kb. 4000 a nagyközönség körében.
De miért is ennyire népszerű ez a játék annak ellenére, hogy ilyen furcsa és elvont?

A játékosok nagyon szeretik nézegetni a Dixit kártyáit, mert azok felidéznek bennük valamilyen személyes emléket és a hozzá kapcsolódó érzelmet. A kártyákon rengeteg szimbólum van, némelyik olyan, mint egy álomkép, a képzelet kis ablakai.
A játék egy nyugodt, meghitt hangulatot teremt, ami segít, hogy a játékosok könnyebben kommunikáljanak egymással.
 

Dixit társasjáték alapjátékát ha már végigjátszottátok sokszor, a Dixit kiegészítőkkel még változatosabbá tehetitek. A  társasjáték gyerekeknek és felnőtteknek is kedvence. Ha csak felnőttek játsszák, a játékmenetet lehet nehezíteni, hogy ne csak mondatot vagy szót, hanem például filmcímet, vers részletet, stb. kelljen mondani. 

Honnan ered a Dixit név? Mi lehet mögötte, mi a Dixit szó jelentése? Talán a latin "ipse dixit" adta a játék nevét. Jelentése "ő maga mondta". Mesterre való hivatkozást jelent, akire felnézünk, akinek tekintélye van előttünk. Tehát, ebben a játékban te is lehetsz mester, akire hallgatnak, akinek minden szavát elhiszik! 

A Dixit kártya rajzok nagyon inspirálóak. Egyben szépek, elvontak, furcsák. De ezért is van, hogy egy rajzról, ami különlegesen párosítja az egészen különböző tárgyakat és hangulatokat, valakinek hasonló dolgok, és valakinek egészen más dolgok jutnak eszébe. Ettől lesz különleges.

A Dixit társasjátékot nem lehet elmondani, hogy milyen. Ki kell próbálni, és beleszeretsz! Hiába mondjuk el a játékszabályt, a hangulatát nem lehet átadni, csak ha játszunk vele. 

Az alapjátékon kívül kiegészítőket, kiegészítő kártya csomagokat is vásárolhatsz hozzá!

A Dixit gyönyörűen illusztrált, kreatív asszociációs játék, ahol fantáziánkat szabadon engedve újabb és újabb történeteket szőhetünk.

A vásárlóink nagyon jó véleménnyel vannak a játékról, minél többen játsszák annál élvezetesebb. Ezt a gyártó ki is használva megjelentette a Dixit Odysseyt, melyet akár 12 fővel is lehet játszani. Folyamatosan jelennek meg újabb és újabb kiegészítők az élvezetesebb és változatosabb játék miatt, mivel sűrűn elő kerülő társas a család vagy barátok körében. Akadt olyan nagyszülő is, aki remekül elvolt vele az unokáival, így akár az idősebb korosztálynak is kiváló választás.

A játék dobozán feltüntetett korosztály 8 év, de vásárlóink véleménye szerint, már akár 5-6 éves kortól is remekül játszható, ha fejlett a képzelő ereje, asszociáció képessége a gyerkőcnek. Ennek köszönhetően sok család kedvenc játéka, hisz a család minden tagját betudják vonni. Gyerekek és felnőttek közösen tölthetik el az időt, úgy, hogy mindenki élvezi. A kártyákon szereplő képektől kellően el kell vonatkoztatni. Nem szabad egyértelmű szavakat mondatokat alkotni, mert az alapján kapunk pontokat, hogy hányan találták el és hányan nem. Érdekes lehet látni, hogy ki mit lát egy adott kártyán, mire asszociál, milyen emlékeket idéz fel. Nincs két olyan ember, aki egy adott kártyáról ugyan azt gondolja. Segít a képzelettársítás megtanulásában és annak gyakorlásában, a visszahúzódóbb gyerekek is felszabadultabban mesélhetnek, beszélgethetnek.

A doboz tartalma

  • 84 db festménykártya
  • 1 db pontozósáv
  • 6 db nyúlfigura
  • 36 db szavazólapka
  • 1 db játékszabály

Ajánlott: 8-99 év
Játékosok száma: 3-6 fő
Játékidő: 30 perc

  • Dixit társasjáték játékszabályát lásd a letölthető játékszabálynál!
  • A játékról véleményünket lentebb olvashatjátok a "Kipróbáltuk, teszteltük, vélemény itt..." fülön!

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet:
Társasjátékok gyerekeknek
Családi társasjátékok
Fejlesztő játékok kisiskolásoknak
Nyuszis játékok
játékok 8-12 éveseknek

 

 

Letölthető játékszabály

Youtube videók

Kipróbáltuk, teszteltük, vélemény itt...

Dixit társasjáték vélemény, rendelés

A Dixit az utóbbi évek egyik legnépszerűbb és legkülönlegesebb társasjátéka, tökéletesen megfelel családi társasjátékként, vagy akár kisebb nagyobb összejövetelekhez barátokkal.

Értékelésünk: megjelenés: 5/5, játék élmény: 5/5, újrajátszhatóság: 4/5 (de ha kiegészítőket is veszünk hozzá, már 5/5, sokszor újrajátszható!)

A Dixit legnagyobb különlegessége, hogy a játékban lévő kártyák gyönyörűen megfestettek, egyediek és szürreálisak. Ennek ellenére maga a játék hangulata vidám, de mégis elgondolkodtató és változatos. Egyik játékostársunk szerint a Dixit "varázslatos", elrepít egy másik világba!

Egy Dixit játékmenet  lehet nevetgélős és parti jellegű is,  de elmehet egészen más irányba is: a mélyebb, empátiás készséget is igénylő társasjáték felé.

Hogyan kell játszani? A játék attól is különleges, hogy semmilyen más játékkal nem hasonlítható össze, teljesen egyedi kivitelezésben és játékmódban is. A játék során el kell vonatkoztatnunk szokásainktól, mint például attól, hogy azt mondom, amit látok. Nem szabad teljesen egyértelmű információkat adni. Viszont nem lehet a kijelentésem túlságosan kacifántos sem. Lényegében meg kell találni az arany középutat a mesélőnek annak érdekében, hogy legyen olyan, akinek sikerül és legyen olyan is, akinek nem sikerül majd kitalálni azt, hogy melyik volt a mesélő lapja.

A mesélő minden körben más.  A mesélő a 6 kezében lévő lapja közül választhat és ennek megfelelően mondhat egy mondatot, egy közmondást vagy akár egyetlen szót is, ami valamennyire jellemzi lapját. A lapot képpel lefelé leteszi. A többiek a saját lapjuk közül választanak egyet, ami szerintük megegyezik valamennyire a mondottakkal, és ők is úgy szintén képpel lefelé lerakják kártyájukat az asztalra. Ezután kezdődik a szavazás: mindenki megpróbálja eltalálni melyik lap volt a mesélőé. Akinek sikerül, pontot kap. A mesélő viszont csak akkor kap pontot, ha van olyan játékos, aki el is találta ,és van olyan is, aki nem.

Kinek ajánlott a Dixit társasjáték? A játék dobozán feltüntetve az áll, hogy 8 éves kortól ajánlott, de eddigi tapasztalataim alapján inkább idősebb kortól élvezetes, mert nem könnyű ilyen korú gyerekeknek a képről olyat mondani amivel pontot is tudnak szerezni, véleményem szerint 9-10 évtől ajánlott inkább.

Van több fajta Dixit is? A Dixitnek két változata van. Az egyik kicsit családiasabb jellegű, mivel 3-6 fő játszhatja. A  másik változat nagyobb társaságnak ajánlott: a Dixit Odyssey. Maga a két játék lényege ugyan az, annyi különbséggel, hogy az Odyssey-t akár 12 fő is játszhatja és két új játékmód van benne: a Dixit Party és a Csapatverseny. A kártyák is eltérőek a két játékban.

Jelenleg kilenc kiegészítő kártya csomagot lehet kapni a két „főjátékhoz” név szerint:
 Dixit Kalandok, Dixit utazás, Dixit Eredet, Dixit Álmodozások, Dixit Emlékek, Dixit Látomások, Dixit Harmóniák és a Dixit Jubileumi kiadás

A kiegészítőkkel 84 új lapot kapunk más más témákban. Melyik Dixit kiegészítőt válaszd?
A kártyák alapján érdemes talán választani, az egyik szürrealisztikus, a másik meseszerű.

Kijátszhatósága, egyedisége, változatossága révén tehát nem véletlenül lett 2010 legjobb játéka, díjazottja. Nagyon jó kommunikációs, asszociációs, empátiát igénylő társasjáték minden társaságnak.

Vélemények

5.00
21 értékelés
5
(21)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2021. 01. 11.
Eléggé felkapott játék, nem véletlenül. A kártyáknak nagyon szép a grafikája. Megmozgatja a fantáziát is. A lányainknak (11, 12) nagyon tetszett , már kinézték a következő kártyacsomagot. A nyuszifigurák aranyosak, bár nem nagyon használtuk. Nem a célba beérkezés volt a lényeg, hanem az egymásra figyelés , együtt játszás.
| 5 / 5 csillag!
2019. 08. 08.
Életemben nem nevettem még ennyit, mint a Dixit közben. A legnagyobb társasjáték a világon.
| 5 / 5 csillag!
2018. 09. 04.
Nagyon jó családi játék. Jókat nevetünk és összerázza a családot. Baráti társasággal is játszottunk már, egész estés program lett. Kreatív és agydolgoztató, jó kikapcsolódás. Nagyon jó, hogy megvásároltam!
| 5 / 5 csillag!
2018. 02. 12.
Szuper játék! A legnagyobb kedvencünk. Baráti társasággal mindig ez a játék kerül elő, minél többen vagyunk annál érdekesebb. Örülök, hogy rátaláltam.
| 5 / 5 csillag!
2018. 02. 05.
Fantáziadús, nagyon szép társasjáték! Végre tudok mivel játszani az unokáimmal!
| 5 / 5 csillag!
2018. 02. 04.
Egyszerű de nagyszerű társasjáték! A játékszabály percek alatt megtanulható. Mi sokat játszunk vele, így a kiegészítőket (többet is) hamar megszereztük, mert pár játék után már a kiegészítők nélkül nem lenne eléggé változatos.
| 5 / 5 csillag!
2017. 02. 17.
Mókás kis játék. Baráti társasággal játszottuk 6-an fiúk/lányok vegyesen. Sokat nevettünk .
A játékhoz mindenképp szükségeltetik némi kreativitás. Minden családban el kéne egy ilyen játék, az Activity mellé, bár a 2 játékot nem hasonlítanám össze.. :)
A kártyák szépen kidolgozottak, minden játékos élhet a mesélő szerepével, így aki kicsit visszahúzódóbb is kénytelen levetni gátlásait. :)
Ahhoz képest, hogy sokan játszottuk, nem volt vontatott vagy túl hosszú a játékmenet, minden kört élveztünk.
Hamarosan kipróbálom nővérem gyermekeivel is, kíváncsi vagyok mennyivel változnak a történetek.
| 5 / 5 csillag!
2017. 01. 02.
Nagyon régóta vágytunk egy ilyen jó társas játékra. Igényes külső és hihetetlen jó hangulatot keltő játék. Csak ajánlani tudom. A 9 éves fiam kapta Karácsonyra.
| 5 / 5 csillag!
2016. 11. 05.
Elmaradhatatlan karácsony esti társasjáték a meghitt családi együttléthez! :-)
| 5 / 5 csillag!
2016. 07. 09.
A Dixit szerintem akkor a legszórakoztatóbb játék, ha sokan vagytok. Mindenki kap a kezébe hat kártyát, rajtuk szép, különleges festményekkel. A kezdő játékos kiválaszt a kezében levők közül egyet, kitalál hozzá egyetlen mondatot vagy egy szót, amely szerinte a képre jellemző, de nem túl nyilvánvaló (nem könnyű!). Aztán mindenki megpróbálja eltalálni, amelyikre szerinte illik a leírás. Ha mindenki rájön, nem kap pontot! Éppen ez benne a csattanó!. Mikor felfeditek egymás előtt a lapotokat, kiderül, hogy a családtagok mennyire másként gondolkodnak és asszociálnak, mint te. Nagyon érdekes, szerintem a legjobb társasjáték családoknak!
| 5 / 5 csillag!
2016. 01. 24.
Rendkívül kreatív, szuper társasjáték a Dixit! Végre valami egészen más! Családdal és barátokkal is a kedvenc társasjátékunk lett.
Még az is beszállt a játékba, aki egyébként nem szeret társasozni.
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 09.
Az egész család együtt tud játszani ezzel a társasjátékkal. A Dixit kiegészítőt hamar meg kellett venni. Ha sokat játszotok az alap társasjátékkal, akkor hamar megismeritek a kártyákat, így ajánlott egyből egy kiegészítővel venni szerintem.
Nagyon szeretjük, már nézzük, hogy melyik újabb kiegészítőt fogjuk megvenni hozzá...
| 5 / 5 csillag!
2015. 06. 19.
Nagyon élvezetes játék a Dixit! Nincs mégegy ilyen különleges hangulatú társasjátékunk! Nagyon megszerettük!
Kíváncsi voltam, hogy miért dícsérik ilyen sokan, most már értem!
| 5 / 5 csillag!
2015. 06. 06.
Gyönyörűek a képek! Már ezért szeretjük! Azért is jó, mert a családban azok is leülnek a Dixittel játszani akik egyébként nem szeretnek társasjátékozni.
Azok a pillanatok a kedvenceim, amikor a 7 évestől a nagyszülőkig együtt Dixit társasjátékozunk!
Baráti társaságunk is meglepődött, milyen jó társasjátékok vannak manapság, leragadtak a régi, hagyományos társasjátékoknál.
Szóval, mi nagyon tudjuk ajánlani a Dixit társasjátékot!
| 5 / 5 csillag!
2015. 06. 02.
A Dixit társasjátékot azért szeretjük, mert egy perc alatt el lehet magyarázni a játékszabályt, így azokkal is rögtön belekezdhetünk, akik még nem játszottak.
8 éves kortól már tényleg játszható, sőt mi még 6 évessel is játszottuk, de neki kellett pár kör, hogy úgy fogalmazzon, hogy ne jöjjenek rá a többiek rögtön...
Szuper családi társasjáték és ha csak felnőttek játszunk bulikon, akkor is nagyon jó!
Ne hagyd ki a Dixit társasjáték élményét az életedből!
| 5 / 5 csillag!
2015. 05. 08.
Dixitre már nagyon régóta vágyunk! Nem hiába lett az év társasjátéka! Már a második kiegészítőt vettük meg hozzá, abszolút kedvenc!
| 5 / 5 csillag!
2015. 02. 01.
A dixit társasjáték ebben az évben a kedvencünk! Nagyon jó asszociációs játék, a képek gyönyörűek, festmény szerűek, tényleg megmozgatják a fantáziát! Öröm vele játszani, mindenkinek a családban! Örülök, hogy rátaláltam erre a játékra!
| 5 / 5 csillag!
2014. 12. 19.
Igazi fantáziát megmozgató, belefeledkezős játék.
| 5 / 5 csillag!
2014. 09. 03.
A mi családunk egyik kedvenc játéka! Minden korosztály együtt tudja játszani és megunhatatlan, mert mindenkinek mást és mást jelentenek a képek. Évek óta nagy kedvenc!
| 5 / 5 csillag!
2014. 07. 14.
Nálunk a nagypapa soha nem szokott társasjátékozni, de a Dixittel ő is szívesen játszik. Nagyon örülök ennek a társasjátéknak, mert összehozza a nagy családot, sokat nevetünk együtt.
| 5 / 5 csillag!
2012. 05. 04.
A dixitet baráti körben játszottuk először és osztatlan sikert aratott! Meglepő dolgokat tudhatunk meg a másikról/gondolatairól, miközben remekül szórakozunk. Már most várom a következő Dixit partyt!