Vasalható gyöngy alapanyagok, készletek

Válogass a vasalható gyöngy szettekből, vagy komplett készletekből, amelyekben már sablon is van. Alaplapjaink között megtalálod a négyzetet, kört és egyéb kedvelt formát is. Ötletfüzetet is tartunk, ha szeretnél új ötleteket az alkotáshoz. Főbb vasalható gyöngy márkáink: Hama, SES

Rendezés:

Bámulatos alkotások készülhetnek vasalható gyöngyből

A vasalós gyöngy nem egy új találmány. Biztosak vagyunk benne, hogy te is találkoztál vele gyerekkorodban és szebbnél szebb remekműveket készítettél a szüleidnek szülinapokra, karácsonyra vagy csak úgy.

A mai vasalható gyöngy termékeknél viszont már hatalmas különbség, hogy sokkal több sablon és minta áll a kicsik rendelkezésére, így biztosan találtok majd olyan sablont, ami a gyermekednek is tetszeni fog.

A kínálatunkban találhatsz olyan vasalható gyöngy szetteket, ahol konkrét alaplapokkal tudtok dolgozni, így válogathattok a népszerű unikornisos, kiskutyás, dínós, járműves és ismert gyerek mesés - mint például a Mancs őrjárat - vasalós gyöngyök között is.

Sőt még foszforeszkáló mintákat is találtok nálunk, illetve olyan szettet, amivel az Adventi időszak alatt karácsonyfa díszeket is készíthettek.

Hogyan kell használni a vasalható gyöngyöt?

A legtöbb vasalható gyöngy készlethez tartozik egy tüskés alaplap, amelyre bármilyen színkombinációban kirakhatják a gyerekek a számukra tetsző mintákat.

Miután az alaplap minden tüskéjére került gyöngy, ideje akcióba lépned, ugyanis a képet a vasaló papírral letakarva át kell vasalni forró vasalóval, hogy a gyöngyök összeolvadjanak.

Kihűlés után levehetitek az alapról a gyöngy képet. Fűzhettek rá szalagot vagy egyszerűen használhatjátok további játékra is.

Hogyan készítsünk egyedi mintákat?

A HAMA vasalható gyöngy márka az egyik legkedveltebb a piacon. Szerencsére a gyerekeket nem korlátozzák be a konkrét szettekkel, mivel van lehetőség külön gyöngy és összeilleszthető alaplap csomagok vásárlására is. Ezeket az alapanyagokat a több, mint 12 ötletfüzet valamelyikében található sablonok alapján tudjátok felhasználni.

Ezek az ötletfüzetek rengeteg különböző témát foglalnak magukba és tartalmazzák a vasalós gyöngykép elkészítésének menetét illetve a különböző alaplapok összeillesztésének módját is.

Milyen területeket fejleszt a vasalható gyöngy játék és hány éves kortól ajánlott?

Mivel aprócska gyöngyökkel fogtok dolgozni, ezért ezt a játékot kizárólag annak a korosztálynak ajánljuk, akiknél már nem áll fenn annak a veszélye, hogy esetleg a szájukba veszik, orrukba, fülükbe dugják a kicsi gyöngyöket. Ha kisebb gyerek is van a családban vagy esetleg kisállat, érdemesebb az étkezőasztalnál kreatívkodni. 

A 4-5 éves korosztály már ügyesen tudja használni ezt a játékot és siker élményként éli meg az alkotást.

Óriási tévhit, hogy ez a fajta elfoglaltság nem köti le az óvodás fiúkat. Bátran szerezz be fiúknak is a témába vágó készletekből születésnapra, névnapra, karácsonyra.

A vasalós gyöngy használatával fejlődik a gyerekek finommotorikája, szem-kéz koordinációja, kézügyessége, kreativitása és vizuális készsége is.

Árukereső.hu Árukereső.hu