Mesekocka játékok és kocka kirakók

Válogass a különböző mesekockák közül. Találsz csak pár darabos és 12 darabos mesekockát is. Kicsiknek és nagyobbaknak is:
Rendezés:

Miért ajándékozz mesekockát gyermekednek?

A mesekocka kirakók örök klasszikusnak számítanak a gyerekszobákban. Szinte minden gyermek találkozik velük akár otthon akár az óvodában és örömmel játszanak ezekkel az érdekes puzzle játékokkal.

A mesekocka kirakó egy olyan játék, amely egy kocka formájában jeleníti meg a különböző mesefigurákat és történeteket. A kocka oldalain különböző mesefigurák, jelenetek vagy történetelemek találhatók, például állatok, emberek, tárgyak vagy helyszínek. 

A gyerekek a kocka forgatásával és manipulálásával próbálják összerakni a kirakókat, hogy létrejöjjön egy teljes mesefolyam vagy történet.

A mesekocka kirakók különböző nehézségi szinteken elérhetők, attól függően, hogy milyen összetett képeket vagy történeteket ábrázolnak.

Ez a játék segít fejleszteni a gyerekek képzelőerejét, térbeli látását, problémamegoldó képességeit és finommotorikus készségeit. 

Emellett szórakoztató és interaktív módja lehet a mesék felfedezésének és a kreatív játéknak. A mesekocka kirakók különféle témájúak lehetnek, például állatos mesék, mesefigurák, vidám jelenetek vagy akár ismert mesék adaptációi.

A pár darabos változatok már az 1-2 éves korosztálynak is jó szórakozást nyújtanak, míg a 12 darabos kirakók már inkább a kiscsoportos, középső csoportos óvodásoknak jelentenek kihívást.

Kategóriánkban a népszerű  Disney mesék, Peppa malac, Bing nyuszi, Mancs őrjárat, illetve Bogyó és Babóca mese témában is találsz kocka kirakókat.

Hány éves kortól ajánlott a mesekocka?

A 2 vagy 4 darabos mesekockát már akár 1,5-2 éves kortól ki tudják rakni a gyerekek. A 6 darabos mesekockát  3 éves kor alatt még nem ajánlanánk. Ha nagyon ügyes a gyermek és szereti a puzzle, kirakós játékokat és már gyakorlott benne, javasoljuk a 12 darabos kirakót.

A mesekocka gyermekkorunk kedvence volt. Szinte minden családban megtalálható volt. Ha a retro, padlásról lekerült mesekockán kívül a gyermeknek a kedvenc meséit ábrázoló játékot szeretnél, nézz körül nálunk.

Kedvencek között szerepelnek: Bogyó babóca, Kuflik, Bing és Disney mesekockák. De találsz klasszikus meséket ábrázoló kirakókat is.

A fa mesekockákon kívül kedvelt, főleg kisebbeknek a könnyű súlya miatt a műanyag mesekockák. A kirakást jobb élménnyé teszi a Geomag új mágneses mese kockái, ahol nem csúsznak szét az elemek.

Árukereső.hu Árukereső.hu