Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Brúnó Budapesten - Városnézés társasjáték 4 az 1-ben - KM 713526

Kattints a képre több képhez
További képek
Ár:
10.990 Ft
Elérhetőség: Készleten van
Várhatóan ekkor kapod meg ha most megrendeled GLS házhoz szállítással: 2019. augusztus 22.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Életkor: 3 éves kortól, 2-8 játékos részére
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:

Leírás

A Városnézés társasjáték négy nagyméretű táblán mutatja be Budapestet az óvodás, kisiskolás korosztálynak. A négy különböző nehézségű és tematikájú játék között a legkisebb, és a már olvasni tudók is találnak koruknak megfelelőt. A játék végigkalauzolja a fővároson a budapestieket és a nem budapestieket egyaránt.

A Brúno Budapesten társasjáték 4 különböző játékot tartalmaz, amelyek a a Brúnó Budapesten című könyvsorozathoz kapcsolódnak.

A szabályok egyszerűek és jól követhetők mind a 4 játékban, és átlagosan 15-20 perc alatt lejátszhatóak.

Bartos Erika rajzai leegyszerűsítve mégis tökéletesen felismerhetően ismertetik meg a gyerekeket Budapest híres épületeivel, köztereivel. A közlekedést és a közlekedési eszközöket kedvelő gyermekeknek is kedvez a játék. 


A színkockával játszható járműves játék a legkisebbek számára is könnyű: az nyer, aki először összegyűjti a hat járművet.
A második tábla egy klasszikus társas, ahol az lesz a győztes, aki elsőként eljut Vajdahunyad várától az Erzsébet-kilátóig.
A harmadik játékban a főváros határán kell körbemennünk, és az azt körülvevő települések és a térképén elhelyezett épületrajzok és a kerületek számai-határvonalai segítenek megismerni fővárosunkat. A negyedik, válaszolgatós tábla pedig Budapest ismeretére épít.

A játék 3-10 éveseknek ajánlott. 2-től 8 játékosig játszható.

1. Jármű gyűjtögetés

A játékot legfeljebb négyen lehet játszani. Mindenki választ egyet a tábla sarkán látható szereplők közül: Brúnó, Orsi, Géza papa, vagy Gerda mama. Mindenki kap 6 korongot: egy buszt, egy trolit, egy villamost, egy HÉV-et, egy metrót, és egy hajót.
Elsőként a legfiatalabb játékos dob a szín dobókockával. Amilyen színt dobott, a színnek megfelelő korongot leteszi a táblán jelölt helyre.
Kék = Busz
Piros = Troli
Sárga = villamos
Zöld = HÉV
Fekete = Metró
Fehér = Hajó
Az nyer, aki először leteszi mind a hat korongot.

Ha a játékos olyan színt dob, amelyhez tartozó korongot már letette, akkor nem tud rakni semmit, a következő játékos jön. 

2. Városjárás

Utazz végig Budapesten! Az út a Városligetben, Vajdahunyad várától indul. Az nyer aki leghamarabb megérkezik az Erzsébet-kilátóhoz. Ebben a játékban számos dobókockával kell dobni.

Akció mezők:
Zöld mező: újradobhatsz
Szürke mező: kimaradsz egy körből
Sárga mező karikával. előre kell lépned 
Piros mező karikával: vissza kell lépned
Kék és lila, nyilas mezők: útelágazást jelölnek. a nyíl irányába kell haladni
Fehér mező: Kicserélheted a bábudat egy másik játékos bábujával. Így te az ő útját folytatod, ő pedig a tiedét.

3. Körutazás

A játékban négy játékos vehet részt. Mindenki választ magának egy bábut, és a fekete kezdőpontra áll. Az nyer aki a leghamarabb beér a fehér célmezőbe.Itt is szám kockával dobunk.

Akció mezők:
Csillag mező: húzz egy kártyát és lépj a képhez tartozó mezőre.
Háromszög mező:  a Margitszigetet balról vagy jobbról is megkerülheted.
A Duna vonalára ( a pirosról a kék útra) csak akkor léphetsz rá, ha páros számot dobsz.
A Duna vonaláról ( a kékről a pirosra) csak akkor léphetsz rá, ha páratlan számot dobsz.

4. Kérdezgető

A játékot maximum négyen játszhatják. A játékosok felállítják a bábukat a színüknek megfelelő kezdőmezőre, majd a legfiatalabb játékos dob először a számos dobókockával.
A játékosok a négy színes kezdőmező után ráfordulnak a szélső útra, megtesznek egy teljes fordulatot, majd visszaérkezve ismét a négy színes mezőre lépnek, és beérnek a kezdőpontra, azaz beérnek a célba. Az nyer, akinek ez leghamarabb sikerül.

A fehér mezőn semmi nem történik, azonban aki narancssárgára mezőre lép, annak húznia kell egy kártyát, és megválaszolnia a kártyán szereplő kérdést. Ha nem tudja a választ kimarad a következő körből.

Kérdések lehetnek például:

Melyik folyó szeli át Budapestet?
Tudsz mondani három magyar közmondást?
mondj két színházat Budapesten

 

 

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg a véleményed a termékről ITT (ld. lentebb) - VISZONT ha Reklamációd van vagy Elállási jogoddal szeretnél élni, akkor kérjük NE ide írd, mert nem fogunk tudni segíteni, hanem töltsd ki az űrlapunkat a legfelső menüsorban a Reklamáció és Elállásra kattintva. Köszönjük! :-)


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő