Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek

 Webáruház: 06-20-433-7841    Bolt: 06-20-263-3836

Vikingek völgye társasjáték Haba

Kattints a képre több képhez
További képek
Vikingek völgye társasjáték
Vikingvölgy
vikingek völgye társasjáték hajó haba
vikingek völgye vikingvölgy díjnyertes haba társasjáték
vikingek völgye
Ár:
8.490 Ft
Elérhetőség: Készleten, 1-2 munkanap
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (2)
Életkor: 6 éves kortól, 2-4 játékos részére
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:

A Vikingvölgy társasjáték 2019-ben elnyerte a neves év gyerekjátéka, Kinderspiel des Jahres díjat! A játékosoknak ügyesen kell használni a golyót, hogy ledöntsék a hordókat, így juttatva minél kedvezőbb helyre a kis vikingjüket a dokkon.

Leírás

A Vikingvölgy, vagy Vikingek völgye társasjáték 2019-ben elnyerte a neves év gyerekjátéka, Kinderspiel des Jahres díjat!

A Vikingvölgyben bowling versenyt rendeznek. Elég bátor vagy hogy megmérettesd magadat? Használd a golyót, hogy ledöntsd a hordókat és egy okos taktikát, hogy a vikingeket kedvezően helyezhesd el a dokkon.

A legjobb helyen álló viking játékosa fogja a legértékesebb jutalmat kapni, aki azt hajójára viheti, hogy ő lehessen a leggazdagabb viking.

De a kockázatvállaláshoz bátorság kell, mert a vesztes játékosok vízbe esnek és üres kézzel térnek haza.

A játék célja minél több aranyat szerezni. Amikor az összes arany kiosztásra került, a körnek vége.

A játékosok még lophatnak egymástól, azután végleg befejeződik a kör. A legtöbb arannyal rendelkező játékos nyeri a játékot és így ő lesz a vikingvölgy főnöke.

Játékszabály röviden:

Minden játékos kap egy viking hajót, választ egy színt (kék, zöld, piros vagy sárga)
Helyezzük el a színes (szintén kék, zöld, piros és sárga) hordókat a játéktér közepére.

A golyóval gurítunk, és megpróbáljuk eldönteni vele az adott színű hordó(ka)t.
A felborított hordók színe határozza meg, hogy melyik (színű) viking hősök haladnak előre a stégen.
Ha pl. eldöntöttük a golyóval a piros és sárga hordót, akkor a stégen a piros és sárga vikingeket mozgathatjuk előre.
De nem kell sietni! Mert amelyik viking a stég végére ér, beleesik a vízbe.
Ha az egyik viking beleesik a stég végében a vízbe, akkor azok akik még fent maradtak, elvesznek egy-egy pénzérmét és belerakják a hajójukba.
Az sem mindegy, hogy a stégen hol áll éppen a vikinged, mert el is veszíthetsz pénzérmét. De ha jó helyen állsz, gyűjthetsz plusz pénzt a hajódba.
A játékhoz kell ügyesség (ügyesen gurítani a golyót), előre gondolkodás és egy kis taktika, valamint szerencse is.

A játékban lehet taktikázni, mert mi határozzuk meg, hogy milyen sorrendben rakjuk le a színes viking korongokat. Továbbá a hordókat is mi helyezhetjük el, mielőtt gurítanánk a bowling golyóval. Így ha előre tudjuk, hogy melyik színeket szeretnénk legurítani és melyikeket nem, a hordókat eszerint tudjuk elhelyezni.

Nem a kezünkkel gurítjuk a golyót, hanem egy viking figurával lökjük meg, így nem annyira egyszerű eltalálni a hordókat.

Ajánlott: 6 éves kortól
Játékosok száma: 2-4 fő 
Játékidő: 15-20 perc

  • Vikingekvölgy társasjáték játékszabályát lásd a letölthető játékszabálynál!
  • A játékról véleményünket lentebb olvashatjátok a "Kipróbáltuk, teszteltük, vélemény itt..." fülön!

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet:
Társasjátékok gyerekeknek
C
saládi társasjátékok
Party, buli társasjátékok
Fejlesztő játékok kisiskolásoknak
játékok 5-8 éveseknek

Letölthető játékszabály

Kipróbáltuk, teszteltük, vélemény itt...

VIKINGVÖLGY/VIKINGEK VÖLGYE
A Vikingek völgye egy teke jellegű ügyességi játék, némi taktikával fűszerezve! Talán ezért is nyerte el 2019-ben az év gyerekjátéka, Kinderspiel des Jahres díjat. 
2-4 játékos részére, 5 éves kortól. A játékideje viszonylag rövid, 15-20 perces.


A játékszabály könnyen értelmezhető, maga a játék pedig egyszerű felépítésű. A játékot jó minőségű és kivitelezésű hajómodellek teszik még élvezetesebbé és látványosabbá. A cél, hogy minél több aranyat szerezzünk - a játékot az nyeri, akinek a legvégén a legtöbb van.
A Vikingek völgyét az teszi izgalmassá, hogy tulajdonképpen ötvözi a kézügyességet és a taktikus gondolkodást. A játék teke jellegű – a játéktér közepén lévő bábukat kell felborogatni, de nem mindegy, hogy melyiket! – Ezért érdemes előre gondolkodni. Egy-egy jól irányzott ütéssel könnyen kiszúrhatunk egy másik játékossal – vagy ha nem figyelünk oda, akkor saját magunkkal is. Amilyen színű bábuk felborultak a hozzájuk illő játékosjelölőket a stégen egyel arrébb kell mozgatni – egy üres helyre.
Amint egy játékos jelölője a stég végére ér a vízbe esik, és véget ér egy kör. A stégen maradt játékosok pedig elkezdenek osztozkodni – mindenki olyan jutalmat kap, amelyik mezőn éppen áll. A vízbe esett játékos újra a stég elejére kerül és kezdődhet a következő kör. Mindez addig folytatódik, amíg el nem fogy az aranykészlet. Az a játékos nyer, akinek a legtöbb aranyat sikerül összegyűjtenie – döntetlen is könnyen kialakulhat.
Ha négynél kevesebben játszunk, akkor is fel kell helyezni az összes jelölőt és az összes hajó is játszik. Ennélfogva viszont előfordulhat, hogy a játék végén pont az a vikinghajó fog győzni, akivel senki sem volt.
A játék kivitelezése szép, élénk színekkel ábrázolt tábla felkelti a gyermekek érdeklődését, illetve összeszerelhető 3 dimenziós hajókban gyűjthetjük a kincseinket.
A Vikingek völgye tulajdonképpen egy egyszerű mégis izgalmas játék, amit nemcsak fiúk élvezhetnek (van 2 női vikinget ábrázoló jelölő is). Kalózokat, vikingeket kedvelő gyerekeknek remek választás, emellett pedig kisebb gyerekeket is bevonhatunk a játékba, ha csak gurítani engedjük őket, vagy csak a megszerzett kincseinket a hajónkba tegye.

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 09. 18.
Olyan játékot kerestem amivel mindhárom kisfiam (5, 7, 10) tud játszani. Bár elsőre picit bonyolultnak tűntek a szabályok, néhány kör alatt belejött mindenki. Talán 3 este került elő az elmúlt egy hétben és a nagyok már taktikáznak, örülök, hogy megvettem!
| 5 / 5 csillag!
2020. 02. 19.
Kiváló játék! Ügyesen ötvözi az ügyességi és a taktikai elemeket. Örülök, hogy a lányom is szívesen játszik vele, pedig a fiam kapta aki kalózimádó.
Köszönettel: H. Endre

Kapcsolódó termékek