Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek

 Webáruház: 06-20-433-7841    Bolt: 06-20-263-3836

Láma társasjáték

Kattints a képre több képhez
További képek
láma társasjáték
láma kártyajáték
Ár:
2.990 Ft
Elérhetőség: Készleten, 1-2 munkanap
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (4)
Életkor: 8-99 éveseknek, 2-6 játékos
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:
A Láma egy könnyen megtanulható és egyszerű kártyajáték. A cél, hogy a játékosok megpróbáljanak minél hamarabb megszabadulni a kezükben tartott lapoktól meghatározott szabályok szerint, mert azok a játék befejeztével mínusz pontot jelentenek. 

Leírás

Láma társasjáték

A Láma kártyajátékot jelölték a 2019-es év játékának.

A L.A.M.A társasjátékban a kezedben lévő lapjaidtól kell igyekezned megszabadulni, mert azok a játék végén mínusz pontokat jelentenek.

A Lama játékban 1-től 6-ig vannak számozva a lapok. Kijátszhatsz a kezedből egy ugyanolyan vagy eggyel nagyobb lapot, mint a dobópakli legfelső lapja.

Ha nem tudsz kijátszani lapot, akkor választhatsz, hogy megkockáztatod és húzol lapot (hátha jó lesz), vagy passzolsz.

Ha már a 6-os szám van legfelül, arra kijátszhatsz egy hatos lapot vagy egy Lámát. A Lámák segítenek, mert kijátszhatsz még egy lámát vagy egy 1-est.

A játékot az nyeri, akinek a játék végére a legkevesebb mínusz pontja van!

A Láma egy könnyen megtanulható, könnyed kártyajáték. Ideális társasjáték gyerekeknek és felnőtteknek is.

Javasolt életkor: 8 - 99 év
Játékosok száma: 2-6 játékos
Játékidő: kb. 20 perc

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet:
Társasjátékok gyerekeknek
Családi társasjátékok
Party, buli társasjátékok
Kártyajátékok gyerekeknek
Fejlesztő játékok kisiskolásoknak
Úti,utazó játékok
állatos játékok
játékok 8-12 éveseknek

Letölthető játékszabály

Kipróbáltuk, teszteltük, vélemény itt...

LÁMA

Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű!

Ma játszottunk a lámával előszőr. Halogattuk a kipróbálást valamiért, de már most tudjuk, hogy napi szinten elő fogjuk venni. Nagyon, nagyon élveztük. Pörgős, gyors, nagyon egyszerű megtanulni, szinte abbahagyhatatlan.

Abban mindhárman egyetértettünk, hogy gondolkodás nélkül elcserélnénk egy Unóra vagy Solóra.

Nem mintha azok nem lennének jók, de ez valahogy jobb.

A játék szerencsén alapul, de van benne bőven taktikai lehetőség. Nem szánt szándékkal, de úgy ki lehet szúrni a másikkal, hogy az csuda.

A gyártó 8 éves kortól ajánlja, de véleményünk szerint 6-7 éves kortól tökéletes lehet.

Játékmenet röviden:

A paklit jól meg kell keverni, ezután minden játékos hat lapot kap lefordítva a kezébe. A maradék lapokat egy lefordított pakliba rendezve tedd az asztal közepére. Ez lesz a húzópakli. Fordítsd fel és tedd a húzópakli mellé a legfelső lapot. Ez lesz a dobópakli első lapja. A korongokat tegyétek az asztalra jól elérhető helyre.

A játék több fordulóból áll. 3 akciólehetőség közül lehet választani (kártyahúzás, kártya lerakás, kiszállás).

Kártya lerakás: a lerakópakli legfelső lapja határozza meg, hogy milyen kártyát tehetsz le. Letehetsz lapokat megegyező értékkel vagy pontosan egyel nagyobb értékkel. Letehetsz egy láma lapot egy láma lapra vagy egy 6-os értékű lapra. Egy láma lapra tehetsz láma lapot vagy 1-es értékű kártyalapot.

Kártyahúzás: Kártyahúzás esetén lapot nem tehetsz le a kezedből. A lépésed ezzel véget ér és a bal oldali szomszédod következik. Miután elfogytak a húzópakli lapjai, nem csinálhattok újabb húzópaklit. A másik kettő akció közül választhattok egyet.

Kiszállás: Kiszállásról akkor beszélünk, ha nem tudsz, nem akarsz lapot letenni és húzni sem akarsz a húzópakliból. Tedd le magad elé a lapokat lefordítva és szállj ki.

A forduló véget ér, ha a következők valamelyike bekövetkezik: egyvalaki letette a kezéből az összes lapot a dobópaklira vagy mindenki kiszállt.

A végén következik a számolás. A megmaradt lapokért mínuszpontokat kapsz, függetlenül attól, hogy a kezedben maradtak, vagy lefordítva előtted fekszenek. A lapok az értékük szerint adnak mínuszpontokat, a láma lap pedig sajnos -10 pontot ér. Viszont minden lapértéket csak egyszer számolsz. pl: ha 4 db 4-es értékű és 1 db 5-ös értékű lap maradt a kezedben akkor 9 mínuszpontot kapsz mert a 4-es csak egyet ér. Ugyanígy történik a számolás, ha több láma lapod maradt a kezedben.

A gyűjtött mínuszpontokat korongok formájában kapod meg. A fehér korong 1-es a fekete pedig 10-es és ezeket bármikor átválthatod a bankban.

Korongok visszaadása: ha sikerült az összes kártyát letenned a lerakópaklira és már gyűjtöttél korongot, akkor az egyiket visszateheted. Ez lehet akár 1-es vagy 10-es értékű korong is.

Ezek után kezdődhet a következő forduló.

A játék addig tart amíg valaki el nem éri a -40 pontot.

A játék győztese az lesz aki a legkevesebb mínusz pontot gyűjtötte.

Nehezítésként, vagy csak kiegészítésként kipróbáltuk úgy is, hogy a számsor nem csak növelhető eggyel nagyobbra, hanem eggyel csökkenthető is. Láma szabályai változatlanok, de lehet csökkenteni is a számsort. Ez egy játékvariációnak jó, így gyorsabban elfogynak a játékosok lapjai.

Nagyon nagyon jó szívvel ajánljuk tényleg kicsiknek, nagyoknak, felnőtteknek ezt a kártyajátékot.

Reméljük ti is annyira fogjátok élvezni a játszmákat, mint mi és le se akarjátok tenni.

Vélemények

5.00
4 értékelés
5
(4)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 11. 13.
6 és 8 éves gyermekeinkkel szoktuk játszani. Nekik is és nekünk is tetszik. Változatos, nem unalmas, szerencsén is múlik persze, de lehet nagyot nyerni és "nagyot" veszíteni is.
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 03.
Fantasztikus kártyajáték mind a szerencsének és mind a taktikának fontos szerepe van na meg vicces és szórakoztató partikat lehet vele játszani.
| 5 / 5 csillag!
2020. 03. 18.
Egyszerű és nagyszerű kategória. Az egész család nagy élvezettel játszik vele a 7 évestől a 80 évesig. Erős benne a szerencsefaktor, de a taktikázásra is ad lehetőséget.
| 5 / 5 csillag!
2020. 03. 03.
Hihetetlenül gyors és pörgős kártyajáték. Egyszerű, az egész család számára egy könnyen játszható kártyajáték. Nagyon tetszik.

Kapcsolódó termékek