Logikai játékok

Logikai játékok gyerekeknek és felnőtteknek. Agyat tornáztató, gondolkodtató játékot keresel? Ezek a logikai játékok! Válogass a jobbnál jobb logikai játékokból webáruházunkban, hogy jobban menjen a suli, vagy szellemileg friss maradhass! 
Itt egyszemélyes logikai játékokat találsz
, ha több játékosnak keresel játékot, akkor kattints ide: Logikai társasjátékok

Rendezés:

A logikai játékok készségfejlesztő alternatívák. Ez így, felnőtt szemmel nézve jól hangzik, viszont a gyermekeknek bizonyára nem ez lesz az a mindent elsodró érv, ami ezek mellett szól. A gyakorlatból azonban tudható, hogy a fejlődés támogatása és a szórakozás kiegészíthetik egymást. Szóval korántsem valamiféle ellentétpárokról beszélünk. Miért jó a logikus gondolkodás? Sokan szeretik összemosni ezt a kérdést a matematika szeretetével, vagy éppen utálatával. Pedig a kettő nem egy és ugyanaz, még csak nem is szinonimái egymásnak. De persze a kapcsolat adott közöttük. Kevesen hangoztatják, de tudományos körökben közkeletű tény, hogy a logika megléte egyenlő a talpraesettséggel. Aki megfelelő módon tudja az agytekervényeit dolgoztatni, az döntési helyzetekben is árnyalt képet alkothat a szituációkról. A gondolkodni tudás és akarás hihetetlen erő. Olyan kvalitás, aminek szeretik alábecsülni a jelentőségét, miközben valójában ezen áll vagy bukik minden. Mindez a komolyság hogyan jön ide, a logikai játékok területére?

Úgy, hogy a logikát ismerő, arra ráérző gyerekekből határozott és nem könnyen átverhető felnőttek válnak. Ez így, együtt szemlélve olyan potenciál, amire érdemes ráerősíteni. Még mielőtt rögtön arra gondolnál, hogy ezen az úton a matematika megszerettetése az egyetlen indulási pont, akkor megnyugtatunk. Korántsem! Talán már hallottad, hogy a sakkozás milyen erőteljesen hat az agyi központokra, így a logikára is. Jó, azért az vitathatatlanul nem hátrányos, ha a lurkót nem rázza ki a hideg a matektól, meg a számoktól. A logikai játékok egyfajta hidat alkothatnak, amin átkelve a gyerkőc azon kaphatja magát, hogy minden pillanat valójában szórakozás. A vicces, játékos feladatlapok kitöltése például első ránézésre szigorúan végrehajtandó kötelezettségnek tűnhet. A valóságban azonban a mulatságé, a játszásé és a kalandozásé a főszerep. Mi a helyzet a készségek, képességek fejlődésével? A logikai játékoknak köszönhetően úgy mehet végbe a fejlesztés, hogy erről az örömtől, kíváncsiságtól kipirult arcú lurkó mit sem sejt. A kényszer sohasem jó társ a tanítás terén, ám a lelkesedés és a szabadság kiváló kombináció, amelyből támogató közeg születhet.

Árukereső.hu Árukereső.hu