Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek Menü

Készségfejlesztő játékok

Érdemes tudatosan megválasztani, hogy milyen játékot adunk a gyermeknek, sőt, azzal is érdemes foglalkozni, hogy milyen korban milyen játékkal játszik a gyermek.

A játék ugyanis – ha még puszta szórakozásnak és unaloműzésnek hat – sokkal összetettebb ennél, hiszen a jó játék általában fejleszt is valamit a játszón. A legtöbb társasjáték elkészítésében pszichológusok is részt vettek/vesznek, hiszen a társasjátékoknak van egy fajta pszichológiája, amelyen érdemes elgondolkodni. A különféle készségfejlesztő játékok pedig a gyermek egy-egy kialakulóban lévő készségét segítik meg, méghozzá szórakoztatva.

A kisebbeknek például kiválóak a készségfejlesztő játékok, hiszen a gyermek fejlődését megkönnyítik és meggyorsítják, a gyermek mégsem érzi ezt erőltetettnek, sőt, egyáltalán tudomást sem vesz róla, hiszen teljes mértékben játékosan történik a fejlesztés. A finommotorika fejlesztő játékok, a mozgásfejlesztők, a különféle testrészek koordinációjára koncentráló játékok, a memória játékok és még sorolhatnánk rendkívül hasznosak a kisgyermekeknek. A készségfejlesztő játék abban az esetben is kiváló, ha azt vesszük észre a gyermeken, hogy bizonyos készségek nehezebben vagy lassabban fejlődnek nála, sokszor esett már meg, hogy egy készségfejlesztő játékkal sikerült átlépni, megugrani azt a bizonyos határt.

A szellemileg és testileg fogyatékos gyermekek számára is kiváló segítséget nyújtanak a készségfejlesztő játékok, hiszen a játék élvezetes, és közben foglalkoznak a sérült gyermek bizonyos készségeivel, amely segít abban, hogy szellemileg ép maradhasson a gyermek, sőt, hogy fejlődhessen! A készségfejlesztő játékok természetesen még az idősebbek számára is kiválóak, hiszen a memóriajátékok vagy a kvízjátékok, logikai játékok, szövegértést segítő játékok mind rendkívül jót tesznek a gyermekkel. Az agy folyamatosan dolgozik, és közben a gyermek játékosan tanul és fejlődik – ez a készségfejlesztő játékok titka!

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek