Termékek Menü
0

Előnyök

Akár 1 munkanapos kiszállítás
Minden vásárlásodhoz ajándék
 

Finommotorika fejlesztése

Finommotorika fejlesztése játékosan                 Finommotorikát fejlesztő játékok webáruház itt >>>

Nem szeret rajzolni? Figyelmeztettek az oviban, hogy fejlesszétek otthon gyermeked finommotorikus képességét, de nem tudod, hogyan? Összegyűjtöttünk egy-két tippet.
1.    Gyurmázás, a gyurmába bab darabok nyomkodása
2.    Gyöngyfűzés, ha nincs otthon, akkor tészta felfűzése zsinórra

3.    Színes papírok kis darabokra tépkedése, és abból mozaik készítése, fehér lapra ragasszátok fel a tépett színes papírdarabokat
4.    Ujjfestés: fessen az ujjával papírra
5.    Csipesz: próbáljon egyik tálból egy másikba csipesszel kis tárgyakat átrakni, babaruhákat csipesszel felrakni kötélre. Csipeszes ügyességi játék óvodásoknak>>>
6.    Lego, Jáva építő és más építős játékok.
7.    Gombolás, zippzár, stb.
8.    Ne puzzle kirakással kezdjük, hanem formaberakó játékokkal, majd a kevés darabos puzzle játékoktól a kisebb és több darabból álló puzzle játékok felé haladjunk.
9.    Rajzoljatok egy papírra mosolygós fejet, a többi legyen üres. Gyűrjétek össze kis papírgalacsinokká. Keverjétek össze, meg kell találni a mosolygós fejet. Sokat ügyesedik a kis kezecskéje a papírgalacsinok készítése és kibontása közben.
10.    Ha már szeret rajzolni, színezzetek sokat, majd csináljatok vonalkövető gyakorlatokat, labirintus feladványokat, próbáljon lemásolni egy rajzot, vagy kiegészíteni.

Miért is fontos a finommotorika fejlesztése?
A kéz finommozgásának koordinációja teszi lehetővé az írás elsajátítását, és használatát. A szép íráshoz a finommotorikus mozgás fejlesztése szükséges. 4-5 éves korban már oda kell figyelni, ha nem szeret rajzolni, vágni-ragasztani. Ne erőltessük a ceruzával rajzolást.

Finommotorika fejlesztése – hogyan csináljuk okosan, lépésről lépésre haladva?
Érdemes a nagymozgások és egyensúly fejlesztésével kezdeni. Ha a rajzoláshoz közeledünk, először kezdjük ujjfestéssel hatalmas papíron, később könnyen megfogható nagyobb, vastag krétával, vagy krétakaviccsal folytassuk, csak ha már megjött a kedve a rajzoláshoz, akkor rajzoljunk ceruzával.

Finommotorikát fejlesztő játékok:

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek