Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Finommotorika fejlesztése

 Finommotorikát fejlesztő játékok webáruház itt >>>

Nem szeret rajzolni? Figyelmeztettek az oviban, hogy fejlesszétek otthon gyermeked finommotorikus képességét, de nem tudod, hogyan?

Összegyűjtöttünk egy-két tippet.


1.    Gyurmázás, a gyurmába bab darabok nyomkodása

Ötlet: gyöngy gyurma - Gyurma, ami nem szárad ki

Könnyű, könnyen formálható különleges habgyurma. Ha a színeket összekeverjük, a gyöngyök megtartják eredeti színüket és az elkészített alkotás szivárvány színűvé válik.

Nem ragad a kézhez, ruhához, szőnyegbe sem.


2.    Gyöngyfűzés, ha nincs otthon, akkor tészta felfűzése zsinórra. Gyöngyfűzős játékok >>3.    Színes papírok kis darabokra tépkedése, és abból mozaik készítése, fehér lapra ragasszátok fel a tépett színes papírdarabokat
4.    Ujjfestés: fessen az ujjával papírra
5.    Csipesz: próbáljon egyik tálból egy másikba csipesszel kis tárgyakat átrakni, babaruhákat csipesszel felrakni kötélre. Csipeszes ügyességi játék óvodásoknak>>>
6.    Lego, Jáva építő és más építős játékok.
7.    Gombolás, zippzár, stb.
8.    Ne puzzle kirakással kezdjük, hanem formaberakó játékokkal, majd a kevés darabos puzzle játékoktól a kisebb és több darabból álló puzzle játékok felé haladjunk.
9.    Rajzoljatok egy papírra mosolygós fejet, a többi legyen üres. Gyűrjétek össze kis papírgalacsinokká. Keverjétek össze, meg kell találni a mosolygós fejet. Sokat ügyesedik a kis kezecskéje a papírgalacsinok készítése és kibontása közben.
10.    Ha már szeret rajzolni, színezzetek sokat, majd csináljatok vonalkövető gyakorlatokat, labirintus feladványokat, próbáljon lemásolni egy rajzot, vagy kiegészíteni.

Miért is fontos a finommotorika fejlesztése?


A kéz finommozgásának koordinációja teszi lehetővé az írás elsajátítását, és használatát. A szép íráshoz a finommotorikus mozgás fejlesztése szükséges. 4-5 éves korban már oda kell figyelni, ha nem szeret rajzolni, vágni-ragasztani. Ne erőltessük a ceruzával rajzolást.

Finommotorika fejlesztése – hogyan csináljuk okosan, lépésről lépésre haladva?


Érdemes a nagymozgások és egyensúly fejlesztésével kezdeni. Ha a rajzoláshoz közeledünk, először kezdjük ujjfestéssel hatalmas papíron, később könnyen megfogható nagyobb, vastag krétával, vagy krétakaviccsal folytassuk, csak ha már megjött a kedve a rajzoláshoz, akkor rajzoljunk ceruzával.

Finommotorikát fejlesztő játékok:

1. Golyóvezető labirintus


2. Mókusos csipeszes ügyességi játék:

Super Sorting pie - válogató csipeszes játék:

Matatófal záras készségfejlesztő gyerekjáték:

Melissa gombos, zippzáras fejlesztő játék:


Fa formaberakó játék

  
Gyöngy gyurma bőröndben, utazáshoz is tökéletes: 

 
Pipetta:


Finommotorika fejlesztő készlet:


Finommotoros mozgást fejlesztő játék:

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek