Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Agytorna játékok gyerekeknek és felnőtteknek

Játékok, amelyek garantáltan megtornáztatják az agyadat. Fejlesztik a logikát, a memóriaképességet és a megfigyelést.

Egyedül játszható agytorna játékok:

1. Camelot  junior

A Camelot Junior az egyik kedvenc játékunk a 4-8 éves korosztályban, melyet bátran merünk ajánlani, nem fogsz csalódni!
A Camelot Jr, mint a legtöbb Smart  Games logikai játék alapvetően nem többszemélyes, hanem egyedül játszható logikai fejlesztő játék rendkívül igényes kivitelben fából. A doboz kibontása után rögtön a kezünkbe vehetünk egy hosszú, (az elemek elhelyezéséhez szolgáló) mélyedésekkel ellátott fa alapzatot, amelyre különböző alakú, színes faelemeket („épületrészeket”) illeszthetünk.

2.Hófehérke és a hét törpe logikai játék gyerekeknek 4 éves kortól

Hófehérke háza üres, segíts a hét törpének és hófehérkének a helyére kerülni a házban!

Kétféle játékmód, 48 egyre nehezedő feladat.

Válassz egy feladványt, helyezd el a kezdő figurákat, majd az információk alapján rakd be a többi figurát a házba. Ilyen információk például: A kék törpe a zöld ablakú szobában van, a lila és a zöld törpe ugyanabban a szobában van, a narancssárga törpe nem a kék ablakú szobában van. Kizárásos alapon, az információk megfelelő feldolgozásával, kombinálásával jutsz el a helyes megoldáshoz.

A helyes megoldást ellenőrizheted is a feladatfüzet segítségével.

3. Colour Code Szín-kép kreatív játék 4-5 éves kortól

A Colour Code, vagy Szín-kép játék a Smart Gamestől egy elmés játék a színekkel, formákkal. Találd meg a megfelelő lapkákat (szín és ábra alapján), majd helyezd megfelelő sorrendben a tartóba, hogy a könyvben látható képet megkapd.
Nem mindegy a sorrend, trükkösen takard el a formákat, hogy egészen más ábrát kapj, ami a feladatlapon szerepel. Hány lapka kell hozzá? 2 vagy három, vagy esetleg négy? Ezt is ki kell találnod!
Több nehézségi szint a kezdőtõl a profi szintig.

4. Rush Hour csúcsforgalom, autós logikai játék 8 éves kortól

A Rush Hour a ThinkFun legsikeresebb, legkedveltebb játéka a gyerekek (és szüleik   ) körében. Mindenki találkozott már azzal a helyzettel, amikor a keresztezõdésbe ragadó megakadályozza a keresztirányú forgalom közlekedését - szerencsétlen helyzetben teljesen befagyasztva a keresztezõdést. A Rush Hour játékban lehetõség van megmenteni a forgalmat - át kell juttatni a piros autót az egyik oldalról a másikra. Azonban az autók nem tudnak oldalazni: csak elõre hátra lehet mozgatni minden autót. Képes vagy-e feloldani a Dugót?

5. Chocolate Fix logikai játék 8 éves kortól

A Chocolate Fix egy Sudoku szerű játék (sajnos nem igazi) csokibonbonokkal.

Hasonlít a Logeo játékra aki ismeri, de annál kicsit nehezebb.

48 egyre nehezedő feladvány. 8 éves kortól, felnőttek részére is.
A megoldást önmagad ellenőrizheted a feladatfüzetben.

Többszemélyes társasjátékok:

1. Cortex 2 Challenge társasjáték 8 éves kortól

Gyerekeknek fejlesztő játék, felnőtteknek pedig partijáték a Cortex, ami garantáltan megmozgatja az agyad minden részét: válaszd ki a hiányzó elemet, párosíts, találj ki labirintusokból, tapints ki valósághű felületű lapokat – és ezzel a kihívásoknak még nincs végük!
Memóriában erős vagy, de megfigyelésben kevésbé? A térlátásod nem az igazi, de a logikád verhetetlen? Mindenkinek van rá esélye, hogy megszerezzen egy kirakódarabot, ha elég gyors! Az első játékos, aki össze tudja rakni az „agyát”, megnyeri a játékot!

Megjelent a Cortex Kids, a Cortex kisebbeknek való változata!

A Cortex társasjátékhoz képest könnyebbek a feladványok, így már 6 éves kortól ajánlott.

2. Abalone logikai játék 7 éves kortól

Abalone társasjáték a világ (egyik) legsikeresebb stratégiai, logikai játéka, világszerte rendeznek Abalone versenyeket.

A játékszabály egy perc alatt megtanulható, de egy életen át gyakorolhatod, hogy igazán profivá válj belõle! Összpontosítást, taktikát, térlátást, elõre tervezést igényel.

Lökd le az ellenfél golyóját! A szabály, hogy több golyó "lökhet" kevesebbet. Ahogy mozgatjátok a golyókat, a pálya állása mindíg változik, újra át kell gondolnod az egészet!

 

3. Sakk játékok

Nemrégiben rengeteg különleges faragott és egyedi sakk érkezett a webáruházba!

4. Maya 6x6 társasjáték - Kalaha / Mancala ásványkövekkel 8 éves kortól

A Kalaha vagy Mancala a logikai játékok egyik legrégebbi, "legősibb" darabja. 2 személyes nagyon régi stratégiai, taktikai táblajáték. Nagyon egyszerű szabályokkal, de számtalan taktikai lehetőséggel. A játék győztese az, aki a legtöbb követ gyűjtötte össze.

5. Blokus társasjáték 8 éves kortól

Blokus társasjáték az egyik legjobb családi-logikai társasjáték...

A Blokus társasjáték elemei tetrisz játékra emlékeztetnek, de korántsem csupán egy tetris játék. Mindenki választ egy színt, megkapja a 21db tetris szerű elemet a saját színében.  A játékosok célja, hogy minél több elemet el tudjanak helyezni a játéktáblán a saját színükből.

6. Mesterlogika (retro) kétszemélyes logikai társasjáték 7-8 éves kortól

70-es évek egyik legsikeresebb logikai játéka.
A játékot ketten játsszák, egy kódoló és egy kódfejtő. Vagy nevezzük kód feltörőnek?
A kódoló elrejt egy négy színből álló kombinációt. A kódfejtőnek rá kell jönnie, hogy milyen színeket dugott el a kódoló és arra is, hogy milyen sorrendben.
A fekete és fehér jelölő tüskékkel jelzi a kódoló, hogy a színeket eltalálta-e a kódfejtő, vagy ha a szín jó ugyan. de nincs a helyén.

A cél, hogy minél kevesebb találgatásból kitaláljuk az elrejtett színkód kombinációt.

További logikai. agytorna játékok >>

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek