Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek Menü

Szabadtéri játék ötletek gyereknapra

Szabadtéri játék ötletek gyereknapra

Gyereknapon ha éppen jó idő van és nem esik az eső, akkor érdemes kimenni a szabadba, hiszen május végén már nagyon jó idő szokott lenni.

 1. Lengőteke készítése

Lengőtekét készíthetünk üres műanyag flakonokból (az aljára rakhatunk egy kis homokot vagy vizet, hogy a széltől ne dőljön fel), egy zsinórra rákötünk megtöltött flakont és felkötjük valahova. Indulhat is az izgalmas játék! Biztonságosabb, mint egy fából készült lengőteke!
Ha nem szeretnél bajlódni a teke elkészítésével, itt találsz tekét, lengőteniszt és egyéb izgalmas szabadtéri játékot, kattints a képre:

 

 1. Célbadobó játék csúzlival
  Papír vagy műanyag poharakat kell eltalálni csúzlival: befőttes gumi vagy csirkecsúzlit használhatsz csúzliként.
  Csirkecsúzlit itt lehet megvásárolni nagyon kedvezményes áron, kattints a képre:

 

 1. Homokozóban elrejtett puzzle darabok kiásása, összerakása
  Ha van otthon olyan puzzle, ami pl. polifoam vagy egyéb olyan anyagból van, ami bírja a kis nedvességet, akkor annak darabjait ássátok el a homokozóban.
  A gyerekeknek meg kell keresni a puzzle darabokat és gyorsan összerakni.
  Az Okosjáték boltban kapható dinoszauruszos homokozó forma, mely több darabból áll, kiválóan alkalmas erre a célra is, itt megrendelheted, kattints a képre:
 2. Ugráló játékok
  Gyerekek kedvenc ugráló játékait gyűjtöttük össze: ugrálókötél, ugráló gumi (gyerekkorunk kedvenc játéka, emlékszel még?), ugrálóbot, hipi-hopi játék.
  Az ugráló gumit és hipi-hopi játékot te is elkészítheted otthon. 
  Hipi-hopi: Egy selymes szalagból érdemes elkészíteni, ami nem bántja a gyermek bokáját, mivel a szalag a bokája körül fog forogni. A szalag végére köss egy hurkot (kb. 15-20cm átmérőjűt a gyermek korától és lábméretétől függően), a másik végére pedig köss egy babzsákot vagy kicsi babbal töltött ásványvizes palackot. A gyermek az egyik bokájára felhúzza a hurkot, ezzel a lábával fog ugrás közben kis körkörös mozdulatokat végezni, a másik lábával pedig átugorja a körbeforgó kötelet.
  Ugráló játékok vásárlása itt, kattints a képre:

 

 1. Farkinca fogócska
   A gyerekek a szalag egyik végét bedugják a nadrágjukba hátul. Ez a farok. A fogó feladata, hogy futás közben minél több szalagot, azaz „farkat” szerezzen, a többi játékosé pedig, hogy elfutva ne hagyják elfogni szalagjukat. A szalagot kézzel nem, de elfordulással lehet védeni.

 

Még több szabadtéri játék ötlethez kattints a képre:

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek