Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Játékok gyerekeknek és felnőtteknek

Játék nélkül hol tartana a világ? Legyél gyerek vagy felnőtt, a játéknak így vagy úgy biztosan jut szerep az életedben!

Hiszen a játék fogalma beláthatatlan széles spektrumon mozog: a sakktól a társasjátékokon át az építőjátékokon keresztül egészen a mozgást igénylő pingpongig! Ráadásul ma, az internet és az okostelefonok korában már a technikai eszközök hordozható játékvilágot rejtenek gyerekeknek és felnőttek egyaránt. A játékfejlesztők belátták: ma már legalább annyi felnőtt szereti a játékot, mint ahány gyerek. Természetesen mégis az a koncepció él a fejünkben, hogy a játékok gyerekeknek készülnek, de néhány perc múlva máris belátjuk, hogy a felnőttek életében is fontos szerepet játszik a játék.

Tulajdonképpen aki sportol, valamennyire az is játszik, főként, ha csapatsportot űz. A játékok gyerekeknek történő életkor, nem és egyéb kritériumok alapján történő fejlesztése természetesen bonyolult előzetes tervezési folyamatokat feltételez. Valóban, a játékgyárakban a folyamatos tervezés, monitorozás, a divat, a rajzfilmek és egyéb trendek követése napról-napra, dinamikus folyamatként zajlik. Ha betérsz egy játékboltba, máris láthatod, hogy a játékok gyerekeknek készülnek elsősorban. Miért is van ez? Nagyon sok oka van, melyek közül a gyerekek fejlesztése, oktatása és a gyermeki öröm kiélése egyértelműen kiragadható.

Azok a jó minőségű játékok, mely játékok gyerekeknek készülnek, többfunkciósak: tanítanak, fejlesztenek, örömet szereznek, erősítik a jó képességeket, megalapozzák az iskolai és élethosszig tartó tanulás készségeit. A felnőtteknek szóló játékok azonban a már érett személyiséget teszik próbára, legyen szó társasjátékról, kártyázásról vagy sportjátékokról.

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek