Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek

 Webáruház: 06-20-433-7841    Bolt: 06-20-263-3836

Super six játék fából - Philos - PG 6337

Kattints a képre több képhez
További képek
Super six játék fából - Philos - PG 6337
Super six
Ár:
2.290 Ft
Elérhetőség: Készleten, 1-2 munkanap
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Életkor: 5 éves kortól, 2-4 játékos
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:
A Philos Super six fából a közkedvelt Super six játék egyszerűbb változata gyerekeknek. A játékban a trükk, hogy két dobókockával kell dobni, van benne titkon egy kis matek, számolás is! 

Leírás

A közkedvelt Super Six játék egyszerűbb változata gyerekeknek.

Osszátok szét egyenlő arányban a kis fa pöcköket a játékosok között. Dobj a dobókockákkal, és rakd a megfelelő helyre az egyik pöcköt, amennyit dobtál. Ha nem tudsz rakni, mert foglalt az a lyuk, akkor vegyél ki egy pöcköt onnan amit dobtál. Kivétel ha hatost dobtál, akkor középre kell bedobni a pöcköt, és onnan nem kell kivenni, tehát ha hatost dobsz, attól a pöcöktől "véglegesen" megszabadultál.
A játékban a trükk, hogy két dobókockával kell dobni, van benne titkon egy kis matek, számolás is!
A  játékot az a játékos nyeri, akinek legelőször elfogynak a fa pöckei.

Részletes leírást ld. a játékszabály fülön!

Ajánlott: 5 éves kortól
Játékosok száma: 2-4 fő

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet:
Társasjátékok gyerekeknek
Fejlesztő játékok kisiskolásoknak
matematikai játékok
játékok 5-8 éveseknek
finom-motorika fejlesztő játékok

Játékszabály

Super Six játékszabály

Osszátok szét egyenlő arányban a kis fa pöcköket a játékosok között. Dobj két dobókockával. Add össze az eredményt. Pl. 3-ast és 5-öst dobtál, akkor 5+3=8 az eredmény.

Helyezz el egy pöcköt a szabad lyukakba úgy, hogy a 8-at (a dobott értékek összegét) felbontod. Pl. rakhatsz a 2-es lyukba és a 6-os helyre középre. Vagy rakhatsz a 3-as és 5-ös lyukakba. Ha olyan helyre raknál, ahol már van pöcök, akkor nem raksz, hanem arról a helyről kiveszel egy pöcköt.

A hatos helyre bármennyi pöcköt lehet rakni (középre), onnan nem kell kivenni pöcköt. Így ha a hatos helyre raksz pöcköt, akkor attól a pöcöktől végleg megszabadultál!

A játékot az a játékos nyeri, akinek leghamarabb elfogynak a pöckei.

Részletesebben:

Super Six társasjáték játékszabály

Legelterjedtebb játékmód:

Osszuk szét a pöcköket egyenlő arányban a játékosok között. Ha csak rövid játékot szeretnénk, akkor maximum 6-8 pöcök jusson egy embernek.

Kezdő játékos megállapítása: Dobjunk a két dobókockával, és adjuk össze az eredményt. Aki a legnagyobbat dobta, az kezd.

A kezdő játékos dobjon mindkét dobókockával. Adja össze a két dobott értéket. A kapott összeget felbonthatja másképpen is, és azokba a lyukakba rakhat pöcköt. Ha pl. 4-et és 5-öt dobott, akkor a két szám összege 9. Rakhatja a fa pöcköt a hármas és hatos lyukakba (3+6=9), vagy a 4-es és az 5-ös lyukba (4+5=9). Érdemes a 6-os lyukba rakni, mert ott végleg megszabadul a pöcöktől, hiszen beleesik a fa dobozba. Az óra járása szerint következik a játékos. Ő is dob két dobókockával. Összeadja, és felbontja a számot. Ha pl. egy ötöst és egy egyest dobott, akkor az 5+1=6, úgy is dönthet, hogy egy pöcköt dob a hatos lyukba (6+0=6). Ha nem tud rakni, mert foglaltak a pöcök helyek, akkor ahova rakna ki kell venni a pöcköt. Pl. ha a hármas és ötös helyekre szeretne rakni, mert 8-at dobott, és ez a legjobb kombináció, és a hármas szabad hely, az ötös foglalt, akkor egy pöcköt berak a hármas helyre, az ötösből pedig ki kell vennie a pöcköt. Tehát berakott egyet és egyet ki kellett vennie.

Az a játékos nyer, aki legelőször megszabadul az összes fapöcöktől amit osztottak neki.

Egyéb játékmód: Nem csupán kettő, hanem több részre is felbonthatjuk a dobott összértéket. Például ha valaki dob egy négyes és egy ötöst, az 4+5=9, akkor rakhat a kettes, hármas és négyes helyekre, összesen három pöcköt, mert 2+3+4=9. Az a játékos nyer, aki legelőször megszabadul az összes fapöcöktől amit osztottak neki.

Játékmód egészen picikkel, akik még nem tudnak összeadni: 4-5 pöcköt kap csak minden játékos. Egy dobókockával dobunk. Amit dobtunk, oda kell helyezni a pöcköt. Ha nem szabad a hely (van benne pöcök), akkor kivesszük az ott lévő pöcköt.

Jó játékot kívánunk hozzá! WWW.OKOSJATEK.HU

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2021. 01. 22.
Szuper játék! Könnyen meg lehet vele tanulni számolni játékosan. Az óvodában is ilyennel játszanak a gyerekek és szeretik. Ezt ajánlották itthoni gyakorlásra is. Csak ajánlani tudom és nagyon örülök, hogy Önöknél be tudtam szerezni.