3.560 Ft

Piou Piou Djeco vicces kártyajáték gyerekeknek

3.560 Ft
Legfontosabb jellemzők

A Piou Piou egy vicces és közkedvelt kártyajáték a Djecotól, melyben a játékosok célja egy baromficsalád összegyűjtése és a kiscsibék kikeltése. 

Életkor: 5 éves kortól, 2-5 játékos

Szállítási információk

Elérhetőség: Saját raktárról, azonnal
Várható szállítási idő: 2024. május 24.
Cikkszám: DJ05119
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:
Átlagos értékelés: (30) Tovább az értékeléshez
Kedvencekhez: Kívánságlistára teszem
Ingyen szállítás 50e Ft felett
Packeta: 1090 Ft * GLS házhoz szállítás: 1690 Ft, akár másnap * GLS Csomagpont/Automata: 1190 Ft * Foxpost: 1290 Ft * MPL házhoz szállítás: 2990 Ft
Ingyenes személyes átvétel, akár aznap
Budapesti üzletünkben
Többféle fizetési lehetőség
bankkártyás fizetés * előre utalás * utánvét * Utánvét díja bruttó 450 Ft

Termék jellemzők

Mit kell tudni a játékról?

Djeco Piou Piou kártyajáték

Vicces kártyajáték, melyben a játékosoknak tojásokaból kell kikeltenie a kiscsirkéket.
Ehhez azonban nem csak a megfelelő lapokra lesz szükség, hanem kotlásra is. És ha ez még nem lenne elég, a róka is elrabolhatja a tojásokat.

A játék célja három kiscsirkét "kikelteni".
Hogyan kelthetsz ki csirkét? Először is tojást kell tojnod. Tojást tojhatsz, ha felmutatsz 3 kártyát (kakas+tyúk+fészek).  Ha összegyűjtöttél és bemutatsz 2 "tyúk" kártyát is és közben imitálod egy tyúk kotkodácsolását, kikeltheted a tojásodat (a következő körben).
Vigyázz, mert ha ellenfeled "róka" kártyát mutat neked, ellophatja a tojásodat (csirkét nem vehet el). De visszatámadhatsz úgy, hogy bemutatsz 2 "kakas" kártyát.

Piou Piou kártyajátékról részletes véleményt két szemszögből itt olvashatsz >>>

Ajánlott: 5 éves kortól
Játékosok száma: 2-5 fő
Játékidő: 10 perc 
A játék nehézségi szintje a BGG szerint: 1.06/5 ( nagyon egyszerű )

  • Piou Piou kártyajáték játékszabályát lásd a letölthető játékszabálynál!
  • Fejlesztőpedagógus véleményét a játékról lentebb olvashatjátok a "Kipróbáltuk, teszteltük, vélemény itt..." fülön!

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet:
Társasjátékok gyerekeknek
Családi társasjátékok
Party, buli társasjátékok
Kártyajátékok gyerekeknek
Djeco kártyajátékok
Djeco társasjátékok
Fejlesztő játékok kisiskolásoknak
Vicces játékok
Úti,utazó játékok
állatos játékok
játékok 5-8 éveseknek
játékok 8-12 éveseknek
Az összes Djeco játékot itt találod: Djeco játékok
Családi kártyajátékok

Kipróbáltuk, teszteltük, vélemény itt...

Piou Piou kártyajáték vélemény
Piou Piou kártyajáték - Ugyanaz a játék két szemszögből

Keresztlányommal játszottam a Piou Piou kártyajátékkal.  Ő még csak 4 éves, és segíteni kellett picit neki a kártyák adta lehetőségek felismerésében, de pár kör után már egyedül is felismerte, hogy mit lehet megjátszani az előtte lévő lapokból. Neki mesébe ágyazva mondtam el a szabályokat, és előtte beszélgettünk arról, hogyan kelnek ki a csirkék a tojásból, és mi a különbség a kakas és a tyúk között. Ő nagyon élvezte, hogy lehet hangosan kotkodácsolni, miközben keltjük ki a tojásokat.
A rókás támadást pedig hangos kukorékolással védtük ki, két kakassal a kezünkben, közben jókat nevettünk.

Nála egyértelmű volt, hogy szerette volna néha "elcsalni" a játékot, és egy tojás helyett kettőt is megszerezni, de szépen meg lehetett vele értetni, hogy a szabály az szabály, és nem lehet csak úgy a hasunkra csapva eldönteni, mikor mit csinálunk. Játszva értette meg, hogy be kell tartani a szabályokat, ahhoz, hogy mindenki számára élvezetes legyen a játék.

A Piou Piou kártyajátékot mint fejlesztő pedagógus is néztem:

A szülők, miközben féltőn szeretve figyelik gyermekük fejlődését, nagyon sokszor tapasztalják, hogy a kicsik ügyesek, okosak, „vág az eszük”, mindenre van válaszuk, és tele vannak kíváncsisággal, és kérdésekkel, azt gondolják, nem lesz probléma velük az iskolában, hiszen talpraesettek, kreatívak, akár már a számokat, betűket is ismerik. 

Nagyon fontosnak tartom megemlíteni, hogy a gyermekek iskolaérettségének feltétele nem csupán az értelmi képességek, és a testi fejlettség együttese, hanem a gyermeknek rendelkeznie kell bizonyos fokú szociális érettséggel is, ahhoz, hogy az óvodai, iskolai csoportba való beilleszkedése zökkenőmentes legyen.  Nagyon sok esetben tapasztalom, hogy a kicsik nehezen alkalmazkodnak a szabályokhoz, nem tudják elfogadni azt, ha valami nem sikerül, könnyen feladják a feladatot az első kudarc esetén, esetleg képtelenek egymásra figyelni türelemmel.

A gyermek társas kapcsolatainak fejlődésében óriási szerepe van a játéknak. A társas és szabályjátékok különösen nagy hatással vannak a gyermek személyiségének fejlődésére, általuk fejlődik kitartása, szabálykövetése, önuralma, kezdeményező készsége, becsületessége. Megtanul odafigyelni társaira, alkalmazkodni a különböző kommunikációs helyzetekhez, kötelességtudata, felelősségérzete formálódik a közös játék közben.

Játsszunk ezért gyermekünkkel minél gyakrabban társasjátékokat is!

Természetesen érdemes úgy választani játékot, hogy a gyermek életkorához, fejlettségi szintjéhez jól illeszkedő legyen. Az egyik kedvenc játékom, a Djeco, Piou Piou kártyajátéka. Ezzel már 5 -6 éves kortól próbálkozhatunk, hiszen a játék szabálya nagyon egyszerű, és könnyen áttekinthető. A csomagban 31 db kártya található, 10 kakas, 10 tyúk, 7 fészek és 4 róka képével. A játékhoz tartozik még 18 tojás is, amelyből 3 darabot kell a játék során megszerezni, és kikelteni. Attól függően, hogy a kezünkben lévő 4 lapon milyen ábrát találunk, más és más lehetőségeink vannak. Egy kakas, egy tyúk és egy fészek kártyával tudunk vásárolni egy tojást. Két tyúkkal pedig ki tudjuk ezt kelteni. A róka teszi izgalmassá igazán a játék menetét, ugyanis ezzel elrabolhatjuk játékostársunk tojásait. De hiába van rókánk, ha ellenfelünk kezében ott lapul két kakas, akik képesek elkergetni a támadó jószágot. A játékot az nyeri, aki legelőször tud megszerezni és kikelteni 3 tojást.

A kisebbekkel úgy játszottuk, hogy a tojás kikeltését hangos kotkodácsolással, a kakasok róka elleni támadását pedig kukorékolással kísértük. Mindez sok-sok nevetéssel fokozta a játék élményét.  Közben lehetőség adódik arra is, hogy beszélgessünk velük ezekről az állatokról, tulajdonságaikról, élőhelyükről, testfelépítésükről, így segíthetjük gyermekünk szókincsének gyarapodását, beszédének fejlődését is.

Ha egy vicces, könnyed társasjátékot szeretne gyermekének, amely nem csak szórakoztató, hanem fejlesztő hatással is van a kicsik számolási készségére, memóriájára, szociális készségeire, válassza a Piou Piou kártyajátékot!

Tóthné Czapáry Katalin fejlesztőpedagógus
www.torpetanoda.hu  az    okosjatek.hu  együttműködő partnere

Vélemények

4.90
(30 értékelés)
Írja meg véleményét !
Oszd meg másokkal tapasztalataidat, véleményedet!
Ajándékba vettük egy 5 éves fiúnak. Jót játszottunk vele, több körig lekötötte. A játékszabályok könnyen megjegyezhetőek, szép a grafikája es kompakt, így utazós játéknak is tökéletes. :)
2023. 12. 29.
Gyorsan tanulható játék, kicsiknek-nagyoknak egyaránt kedvence lehet. Mindenkinek ajánlom.
2023. 07. 26.
Könnyen tanulható, gyors kártyajáték. Nagyon szeretik a lányaim (4 és 10 éves), és mi szülők is! Jó szórakozás, csak ajánlani tudom!
2023. 04. 19.
Nagyon szuper, vicces játék imádják a gyerekek , de még a felnőttek is nagyon!
2023. 04. 17.
Ez egy szenzációs társasjáték az egész család számára kortól függetlenül, akár már egy 2 éves is tud vele játszani. A gyerekeim addig szeretik játszani, amíg az összes csibe kikel.
2023. 03. 26.
Nagyon vicces játék. Izgalmas, pörgős, fordulatos.
2022. 12. 27.
Nehezen sikerült, hozzájutni a Piou Piou kártyajátékhoz, mivel mindenhol hiánycikk, de szerencsére az Okosjátékhoz érkezett. Nagyon szeretik a gyerekek, azóta is folyamatosak a kártya csaták. Nagy az öröm.
2022. 02. 04.
Nagggyon jóóó! :)))
2021. 08. 18.
Nagyon szuper kártyajáték! 8 éves kislányommal jót jatszunk vele. Bár amikor már nem kell tojást gyűjteni csak huzgáljuk a lapokat, hogy 2 tyúkkal ki tudjuk költeni. Kisebbeknek biztos még élvezetesebb.
2021. 04. 11.
Ez egy nagyon egyszerű vidám kártyajáték. Már volt egyszer egy ilyen, de az elveszett, s ezt sürgősen pótolni kellett. Szereti az egész család.
2020. 12. 29.
Tényleg vicces, fordulatos, igényes kivitelben, szeretjük!
2020. 08. 24.
Remek kártyajáték! Az egész család élvezi, 4 éves kislányunkkal az élen :)
2020. 07. 11.
Jó játék. Tetszik az 5 éves kislányomnak.
2020. 04. 17.
Szupi!
2020. 01. 16.
5 és 9 évesem is nagyon szereti ezt a játékot. Gyorsan lejátszható, vicces, élvezetes.
2020. 01. 15.
Pár éve már megvan ez a játékunk, a gyerekek azóta élvezik! Nem lehet megunni, nagyon szórakoztató játék a felnőtteknek is! A legkisebb fiam is már belenőtt a játékba, 3 évesen már ő is játszik velünk! Nagyon örülök hogy annak idején megvettem ezt a játékot! Igaz magasra tette a mércét, mert azóta is az ilyen egyszerű, tartalmas és szórakoztató játékokat keresem!
2018. 11. 05.
Tokeletes jatek. A 8 eves lanyom is nagyon elvezi.
2018. 10. 10.
Gyors, egyszerű játék. Kisebbeknek (max.7 éves korig) szabálytanulásra jó. Szerencsén múlik a győzelem.
2018. 02. 26.
Nagyon vicces játék, 5 éves kisfiú és 4 éves kislány kapta. Nagyon szeretjük.
2018. 01. 25.
Nagyon vicces játék, egyszerű, könnyen érthető.
2017. 12. 28.
Nagyon szórakoztató, felnőttként is imádjuk :)
2017. 12. 08.
Nagyon jó kártyajáték, 4,5 éves gyermekünknek vásároltuk.A játékszabály könnyen tanulható, megjegyezhető. A taktikázás miatt a nagyobbakkal is élvezetes játék.
2017. 08. 21.
Szuper jó, egyik kedvenc! 3,5 -5,5 évesekkel játszom de még én is szülőkét élvezem :)
2017. 01. 12.
Nagyon jó kis játék. Gyors, könnyű, de már van benne egy kis stratégia is.
2016. 07. 02.
Szórakoztató játék, többször is nyert a legkisebb játékos! :)
2016. 01. 02.
Nagyon jópofa játék, gondolkodós is és vicces is. Az első 2-3 játékot nyílt lapokkal játszottuk, hogy letisztuljanak a szabályok. Jó választás volt!
2015. 09. 28.
Szuper! A kitűnő bizonyítványért járó egyik ajándék, kicsik - nagyok és felnőttek is játszák!
2015. 07. 11.
Óvodának vásároltam, minden csoport gyerkőcei imádják! Bátran ajánlom.
2015. 05. 25.
Nagyon jó játék! 5 éves kislány kapta, a szabályokat nagyon hamar megértette, és azóta is rendszeresen játszunk vele.
2014. 09. 25.
Remek kártyajáték! A doboza szerint 5-9 éves korig, de mi felnőtt fejjel is nagyon élveztük a kotkodácsolást, kukorékolást (sőt, a rókának és a tojásrakásnak is kitaláltunk hangokat, csak a vicc kedvéért), főleg, amikor a játék hevében összekeveredett minden és már a róka is hangosan kotkodácsolt.
Három éves kisfiammal nyílt lapokkal játszunk, ő is nagyon szereti a "kukorékolós kártyát" és alig várja, hogy elzavarhassa a rókát a kakasokkal.
2013. 07. 26.

Youtube videók

Árukereső.hu Árukereső.hu