Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Piratatak - kalózos kártyajáték gyerekeknek - DJ 5113

Kattints a képre több képhez
További képek
Ár:
2.990 Ft
Elérhetőség: Készleten van
Várhatóan ekkor kapod meg ha most megrendeled GLS házhoz szállítással: 2019. augusztus 27.
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!
Életkor: 4-5 évtől 9 évesig, 2-4 játékos
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:

Leírás

Piratatak a Djecotól az 5-9 éves fiúk kedvenc kalózos kártyajátéka...

A Piratatak kártyajátékban egy hajót kell megépítened (puzzle szerűen kártyalapokból).

A hajó darabkáit ügyesen meg kell szerezned először, hogy megépíthesd az adott színű hajódat.

Gyűjtsd az aranyérme kártyákat a hajó alkatrészek vásárlásához!

Minél több hajó kártyát tudsz venni játékostársaidtól, annál nagyobb esélyed van a nyerésre!

Óvakodj azonban a kalózoktól! 

A Piratatak már 5 éves kortól játszható, nagyobb gyerekeknek és akár a szülőknek is élvezetes játék, ha a család apraja és nagyja együtt játszik.

Hajót kell építenünk kártyalapokból. Az építést nehezíti, hogy a kalózok egy rossz lapjárással 3 már meglévő lapunkat is elvihetik. Sőt, a mi építményünkhöz tartozó lapok más játékosok birtokába is kerülhetnek, így aztán drága aranytallérokon kell megváltanunk azokat.

Játékszabály

DJECO: Piratatak kártyajáték DJ05113

Ajánlott életkor: 5 éves kortól

Játékosok száma: 2-4 játékos

A játék tartalma: 55 kártyalap: 4 x 6=24 hajó lap, 20 arany érme lap, 8 kalóz lap, 3 ágyú lap.

A játék célja: Elsőként kell összerakni a saját színednek megfelelő hajót.

A játék előkészülete: Tegyük a lapokat lefelé fordítva az asztal közepére.

A játék menete: Az óra járásának megfelelő irányban, minden játékos, amikor sorra kerül, akkor húz egy lapot és megmutatja a többieknek. A játék során a játékosoknak legalább egyszer húzniuk kell, azután eldönthetik, hogy tovább is húznak még vagy átadják ezt a jogot/passzolják.

4 lehetőség van:

- a játékos hajó lapot húzott: Ha a játékos még nem kezdte el a hajója összerakását, akkor maga elé helyezi a húzott lapot és eszerinti színű hajót kell majd összeépítenie. Kivéve, ha egy másik játékos már elkezdte összerakni azt a színű hajót.

Minden rákövetkező fordulóban, minden adott (először húzott) színű hajókártyával lehetősége van a játékosnak összerakni a hajóját. A játékos színének nem megfelelő hajókártyákat jobbra félre kell tennie. (Később a nem kellő kártyáktól lehetősége lesz a játékosnak megszabadulni vagy el tudja majd adni azokat a játék folyamán.)

Ha egy játékos hajólapot húz, utána folytathatja laphúzást, ha akarja.

- ágyú lapot húz a játékos: Félre kell tenni a játékos jobbjára és folytathatja a húzást.

- a játékos arany érme lapot húz: A jobbjára teszi és folytathatja a húzást. Az arany érmelappal a játékosnak lehetősége van hajólapot vennie egy másik játékostól, azért hogy összerakhassa a saját színű hajóját.

Figyelem: Ha egy játékos szeretne venni egy hajókártyát (csak egyet egy körben) akkor nem húzhat lapot. A játékostárs nem tagadhatja meg a hajólap eladást. (3 "arany érme" kártyát lehet átváltani 1 "hajó" kártyára).

- kalóz lapot húz a játékos: Oh jaj! Akkor 3 nála lévő lapot vissza kell adnia (arany érme vagy másik játékosnak megfelelő színű hajókártya vagy akár saját színű hajókártya) + a kalóz kártyát a pakli mellé kell tennie és másik játékos következhet. (ha nincs 3 lapja, akkor a nála lévő maradék kártyákat kell odaadnia)

Másrészről, ha egy játékosnak van ágyú kártyája, akkor a kalózkártyát és az ágyú kártyát együtt a pakli mellé teszi (ekkor nem ad vissza lapokat). A következő játékos folytatja a játékot.

Pakli: Ha elfogy, akkor az egyik játékos fogja a lapokat, összekeveri, és új paklit csinál.

Ki nyer? Aki elsőként tudja összerakni a (saját színű) hajóját (6 azonos színű kártyából).

Vélemények

| 5 / 5 csillag!
2018. 07. 08.

Nagyon jó , egyszerű szabályzatú játék! Hamar nagy kedvenc lett!
| 5 / 5 csillag!
2018. 02. 15.

Szuper játék! Szép, igényes kivitel és szórakoztató nekünk felnőtteknek is. Az 5 éves lányom is nagyon szereti!
| 5 / 5 csillag!
2017. 07. 19.

Nagyon szórakoztató játék még felnőtteknek is! Külön pozitívum, hogy a játék nem a lapok kiosztásával kezdődik! :)
| 4 / 5 csillag!
2017. 03. 28.

Szép kivitelezés, öröm kézbe venni. Ötéves fiam nagyon szereti. A játékszabályok valóban nagyon könnyen elsajátíthatóak. A szerencsének nagyobb szerepe van, mint a stratégiának.
| 5 / 5 csillag!
2016. 07. 25.

4,5 éves kisfiam kapta ajándékba, nagyon-nagy favorit lett. A játékszabályok viszonylag hamar megtanulhatók, a fiam néhány nap után már egyedül magyarázta őket a barátainak. Nagyon strapabírók a kártyalapok és a tok is, utazáshoz, strandra is kiváló.
| 5 / 5 csillag!
2016. 02. 22.

6 éves kisfiú szülinapjára vettem a kártyát. A majd 5 éves öccsével nagyon élvezték. A játék kibontása után legalább 20-30 kört lejátszottak vele négyesben. Persze a felnőtt játékosok cserélődtek idő közben...:)
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 15.

Tényleg nagyon jó játék! Mikor megkaptam azt gondoltam, hogy na egy újabb kártyajáték ami a sarokban fog landolni DE a 9 éves keresztfiam nagyon sokat játszik vele a családdal-már én is kipróbáltam- és talán ez az egyetlen társas játék ami tényleg használva van( pedig van jó pár már! ) Szóval nagyon megéri!
| 5 / 5 csillag!
2015. 03. 15.

Nagyon szórakoztató, vidám kártyajáték. Könnyen játszható és nem unalmas.
Írd meg a véleményed a termékről ITT (ld. lentebb) - VISZONT ha Reklamációd van vagy Elállási jogoddal szeretnél élni, akkor kérjük NE ide írd, mert nem fogunk tudni segíteni, hanem töltsd ki az űrlapunkat a legfelső menüsorban a Reklamáció és Elállásra kattintva. Köszönjük! :-)


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő