Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Mozgásfejlesztő játékok – egyszerű és mégis nagyszerű

A picikkel is érdemes olyan játékokat játszani, amelyek segítenek nekik a mozgás fejlesztésében, aztán amikor már stabilan megy az állás, akkor lehet a különféle mozgásfejlesztő játékokat is bevetni. Talán nem is gondolnánk, de még egy egyszerű labda és egy ugrálókötél is a mozgásfejlesztő játékok közé sorolódik. Ezeknek a játékoknak a lényege, hogy javítsák a stabilan állást, a mozgást, a reakciót, a koordinációt, az egyensúlyt, később természetesen a gyorsaságot, ügyességet stb. Ha már ezeket felsoroltuk, akkor már könnyen játékokat is tudunk hozzá párosítani. A mozgásfejlesztő játékok azért is kiválóak, mert egy-egy játék során nem csak a mozgás, hanem más területek is fejlődnek.

Azzal például, ha építünk egy akadálypályát, amelyen végig kell menni úgy, hogy például csak a kör formákba szabad beleugrani, a négyzeteket ki kell kerülni, a téglalapot pedig át kell ugrani, már a formákat is megtanítottuk vele, és ha még ebbe a színeket is bele tudjuk vinni, akkor egy tökéletes – és láthatóan nagyon egyszerű – játékról van szó. A labdával kapcsolatban is az a helyzet, hogy ha már el tudja kapni és el tudja dobni a gyermek, akkor variálható a játék úgy például, hogy a feldobásnál tapsoljon egyet és csak utána kapja el, vagy mielőtt elkapja a labdát ugorjon egyet. Ezekkel szintén nem csak a mozgás, de a koordináció és a figyelem is fejlődik, illetve a kitartás, az akarat, a harci szellem stb.

A mozgásfejlesztő játékok bármennyire egyszerűnek is tűnnek, attól függően, hogy hogyan játszunk velük, illetve hogy mennyi energiát fektetünk a játékba, érdekesek és nagyon összetettek is lehetnek. A legegyszerűbb labdajáték is pillanatok alatt nagyon összetetté válhat – ebben rejlik a mozgásfejlesztő játékok csodája.

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek