Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek Menü

Milyen a jó készségfejlesztő játék?

A kreativitás eközben nagymértékben fejlődik úgy, hogy a gyerkőc igazából semmit sem vesz észre az egészből: csak játszik, lelkesen, elmélyülten. A jó készségfejlesztő játék megfelel az életkori sajátosságoknak, emellett biztonságos, könnyen tisztán tartható, és nem teszi ki gyermekedet megoldhatatlan problémának, feladatnak. A játéknak muszáj sikert hordoznia a használatában, ezzel ösztönözve arra a gyerekedet, hogy újra, és újra elővegye, játsszon vele.

Egy kicsit materiálisabb síkra terelve a témát, a jó készségfejlesztő játék anyaga kellemes, tapintása vonzó, nem rideg, nem visszataszító. Ez nagyon is lényeges szempont, mert lehet bármilyen szuper egy játékszer, ha gyereked az első érintés után soha többet nem hajlandó a kezébe venni. A tökéletes készségfejlesztő játék nem oldja meg a gyereked helyett a problémákat, ezzel együtt gondolkodásra ösztönzi őt. Felépítése a legjobb, ha egyszerű, mert a túl bonyolult eszközök is riasztóak lehetnek.

A fenti kritériumok már egészen jól körvonalazzák, milyen is az optimális készségfejlesztő játék, ám még nem értünk a sor végére. A leglényegesebb ugyanis mindig az egyéniség marad. Gyereked stílusa, vonzódása a játékokhoz nagyon is fontos, hiszen ez alapján tudsz dönteni a millió lehetőség közül.

Néha az a jobb készségfejlesztő játék, ami a kevesebb, néha több elvét követve épül fel. A gyerekek ugyanis sohasem a csillogást figyelik, hanem más szempontok alapján döntenek. Ha megpróbálsz lurkód fejével gondolkodni szinte garantálható, hogy ráakadsz a számára legjobb készségfejlesztő játékra.

Legjobb készségfejlesztő játékainkat itt találod:

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek