4.390 Ft

Liget kártyajáték

4.390 Ft
Legfontosabb jellemzők

Rövid játékidejű, egyszemélyes logikai kártyajáték, amelyben gyümölcsfákat kell ültetned, azokat pedig minél nagyobbra növesztened annak érdekében, hogy a termésük leszüretelésével a lehető legtöbb pontot gyűjtsd össze a játék végén.

Életkor: 14 éves kortól

Szállítási információk

Elérhetőség: Saját raktárról, azonnal
Várható szállítási idő: 2024. július 23.
Cikkszám: SRG10001
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:
Átlagos értékelés: (1) Tovább az értékeléshez
Kedvencekhez: Kívánságlistára teszem
Ingyen szállítás 50e Ft felett
Packeta: 1090 Ft * GLS házhoz szállítás: 1690 Ft, akár másnap * GLS Csomagpont/Automata: 1190 Ft * Foxpost: 1290 Ft * MPL házhoz szállítás: 2990 Ft
Ingyenes személyes átvétel, akár aznap
Budapesti üzletünkben
Többféle fizetési lehetőség
bankkártyás fizetés * előre utalás * utánvét * Utánvét díja bruttó 450 Ft

Termék jellemzők

Mit kell tudni a játékról?

Liget egyszemélyes szüret játék

Az egyedül játszható játékban kártyák és kockák várják a gyümölcstermesztő játékost, aki folyamatosan bővíti a ligetét, értékes gyümölcsfákat növeszt, majd leszüreteli az érett gyümölcsöket- ezzel pontokat szerezve.
Kertépítés a feladat, és a játékos önmagával versenyez, megpróbál minden játékban az előző játéknál több pontot elérni.

Rövid játékidejű kártyajáték, melyben oda kell figyelni a fák típusaira és a kertben felbukkanó mókusra, mert a játékoshoz hasonlóan őt is érdeklik az érett gyümölcsök.
Az alapjátékon túl a játékszabály lehetőséget ad különleges receptek teljesítésére is.
Többfős játékváltozattal kiegészített a szabály, hiszen a játékos versenyezhet más liget tulajdonosokkal is, ha nekik is van Liget játékuk.

A Liget építése az alapjáték esetében mindig ugyanúgy történik.
A 18 liget lapka közül 9 darabot magához vesz a játékos egy paklit képez belőlük, majd egy lapot felfordít, ez lesz a kezdő Liget-lapka, és az asztalra helyezi. A lapokon 2x3-as elrendezésben fákat látunk felülnézetből, melyeken különböző színű dobókockákat láthatunk, 1-2 vagy 3 darabot. A cél az, hogy a fákra minél nagyobb értékű kockákat helyezhessen a játékos. Minden lapon van egy mező, melyen nincs fa. Ezt használhatjuk letakarásra, de akkor elveszítjük az alatta látható fán lévő kockák értékét. Amennyiben mezőt takar le a játékos fával, úgy nem tehet kockát a fára.
Húz még két lapot, melyek közül egyet a lent lévő kert laphoz illeszt úgy, hogy az újonnal letett lap letakarja a már lent lévő lap egy részét. Ez azzal a megkötéssel történhet meg, hogy letakarni csak azonos színűvel lehet a lent lévő lapkát. Amint az egyik liget lapka rákerül a másikra, a játékos felhelyezheti a dobókockát/kockáit azokra a mezőkre, ahol fedés történt. A kockáját arra az értékre kell fordítania, ahány kockát számol a lefedett és a felette lévő lap megfelelő részén. Amint eléri a kocka értéke a 6-ost, és még kerül rá lapka, akkor átfordíthatja azt a játékos a kosár szimbólumra (ami 10 pontot ér a játék végén), és ha még arra is kerül lapka, akkor oda a játékos lehelyezheti a talicska korongot, mely 15 pontot jelent a végelszámolásnál.
A mókus akkor kerül egy fára, ha ajátékos nem a színnek megfelelő takarást végez. A mókus -1 pontot fog jelenteni minden kock értékéből a sorában és oszlopában.
A letett lap helyett a pakliból újat kell húzni, hogy mindig két lap legyen a játékos kezében. A játék addig tart, amíg a pakli el nem fogy. Ekkor összeszámolja a játékos a pontjait, és a következő játéknál megpróbál magasabb pontszámot elérni. Ez a leírás az alapjátékot mutatja be, ezután a haladó játékmód következhet.

A csak egyedül játszható társasjátékok táborát erősítő Liget nagyon okos játék, rugalmasságot, logikus gondolkodást igényel.
Zöld játéknak nevezhetjük, mert a természettel kapcsolatos a témája és a feladat is.

Kiváló ajándék kertészeknek, szép ajándék zöldségeseknek, jó játék passziánsz helyett.

Tartalma: 

  • 18 ligetkártya
  • 15 gyümölcskocka ( 5 narancs, 5 citrom, és 5 lime)
  • 1 mókusjelölő
  • 1 talicskajelölő 
  • 1 játékszabály

Ajánlott: 14 éves kortól
Játékosok száma: 1 fő
Játékidő:  10 perc

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet:
logikai játékok
Úti,utazó játékok
Logikai játékok felnőtteknek
Játékok a Föld napjára

Vélemények

5.00
(1 értékelés)
Írja meg véleményét !
Oszd meg másokkal tapasztalataidat, véleményedet!
Sokszor újrajátszható, egyszerű szabályrendszerű egyszemélyes logikai játék, kedves grafikával.
A mókus és a kis talicska jó minőségű kis fabábuk. A lime zöld, citromsárga és narancs színű kockák hozzák a gyümölcsös hangulatot. Emellett nem egyszerű magas pontszámot elérni a játékban, de ha egyszer ráérzünk az ízére nehéz abbahagyni. :)
2023. 02. 12.
Árukereső.hu Árukereső.hu