790 Ft

Kresz kártya oktató kvartett játék

790 Ft
Legfontosabb jellemzők

A KRESZ tábla kvartett kártyajáték 32 különböző közlekedési táblát ismertet meg a gyerekekkel úgy, hogy 8 családba/ kvartettbe csoportosítja őket. A játék célja, hogy minél több kvartettet (vagyis 4 ugyanahhoz a családhoz tartozó családtagot) sikerüljön összegyűjtenünk.

3 éves kortól, 2-4 játékos

Szállítási információk

Elérhetőség: Saját raktárról, azonnal
Várható szállítási idő: 2024. május 22.
Cikkszám: 36928
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:
Átlagos értékelés: (3) Tovább az értékeléshez
Kedvencekhez: Kívánságlistára teszem
Ingyen szállítás 50e Ft felett
Packeta: 1090 Ft * GLS házhoz szállítás: 1690 Ft, akár másnap * GLS Csomagpont/Automata: 1190 Ft * Foxpost: 1290 Ft * MPL házhoz szállítás: 2990 Ft
Ingyenes személyes átvétel, akár aznap
Budapesti üzletünkben
Többféle fizetési lehetőség
bankkártyás fizetés * előre utalás * utánvét * Utánvét díja bruttó 450 Ft

Termék jellemzők

Mit kell tudni a játékról?

Ismerd meg a KRESZ táblákat oktató kvartett kártyajáték

A csomag 32 különböző közlekedési táblát ismertet meg a gyerekekkel úgy, hogy 8 családba/ kvartettbe csoportosítja őket. Megkülönböztet például "tiltó", "korlátozó", "szabályozó", "tájékoztató" táblákat. A kártyalapok bemutatják a tábla megnevezését, rövid magyarázatát és a kvartetthez tartozó 4 tábla kicsinyített képét.

A játék célja, hogy minél több kvartettet (vagyis 4 ugyanahhoz a családhoz tartozó családtagot) sikerüljön összegyűjtenünk. A játék két játékossal már játszható, de minimum három játékos esetén válik igazán izgalmassá. Kezdéskor a kártyákat jól összekeverjük, és egyenlően szétosztjuk a játékosok között.

Az osztótól balra ülő játékos kezd úgy, hogy megkérdez egy általa kiválasztott játékost, van-e olyan lapja, amit ő keres a kvartettje összegyűjtéséhez. Ha a megkérdezettnek van ilyen lapja, át kell azt adnia! A kérdező addig kérdezheti a játékosokat, amíg nem hibázik, azaz a megkérdezettnél nincs a kért lap. Ha hibázik, a tőle balra ülő játékos jön, ő kérdezhet egy másik játékostól és így tovább . A kérdező bárkinél keresheti hiányzó lapjait, és ha jól figyelt, meg is találja. Bármelyik lapra rákérdezhet, a gyűjtés egyetlen feltétele, hogy a kvartett egy lapjával már rendelkezzen. A játék játszható úgy is, hogy a játékosok nem kérdeznek/kérnek, hanem húznak egymástól vagy önként átadnak egyet a számukra felesleges lapok közül. Ezekben az esetekben az óra járásával megegyező irányban folyik a játék.
Az összegyűjtött kvartetteket a játékosok arccal lefelé fordítva az asztalra helyezik. 
Az a játékos nyer, aki a legtöbb kvartettet gyűjti össze.

A játék tartalma: 

  • 32 db kártyalap

Kresz kártyajáték játékszabályát lásd a letölthető játékszabálynál!

Ajánlott 3 éves kortól
Játékosok száma: 2-4 fő
Játékidő: kb 15 perc

A doboz mérete: kb 6,5 x 10 x 1 cm

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet:
További pár száz forintos játékokat itt találsz
Mini játékok
Fejlesztő játékok óvodásoknak
Autós játékok
Kártyajátékok gyerekeknek
Játékok 3-5 éves gyerekeknek
Memória játékok

Okosjáték szerint

Véleményünk a játékról

A kresz az a terület, amelynél szükség lenne jóval több játékra, hiszen sok gyermekeket kicsi korától érdekelnek a táblák és a közlekedés. A járművekről meg ne is beszéljünk...
Ebben a kártyajátékban azon túl, hogy a 32 legfontosabb, legismertebb tábla szerepel, még csoportosítás is történik a kártyázás során. 
Tudjuk mennyire fontos, hogy a biztonságos közlekedést megtanulják a gyermekek, ezért jó szívvel ajánljuk ezt a remek oktatójátékot.
Vegyétek elő akkor is, amikor a gyermek úthálózatot épít és a kisautóival játszik. Játsszatok szerepjátékot, legyen ő a forgalomirányító és legyetek ti az egyik kisautóval. A kereszteződéseknél használjátok a kártyákat! Játékosan és szemléltetve maradandóbb az emlék és az ismeret.

 

Vélemények

5.00
(3 értékelés)
Írja meg véleményét !
Oszd meg másokkal tapasztalataidat, véleményedet!
Szépen megrajzolt kártya, nagyon jól lehet rajta tanulni a közlekedési táblák jelentéseit. 5 és 7 évesnek is tetszik. Olvasni tudás jól jön, de nem feltétlen szükséges, mert minden kategória a háttérben egységes színnel és egy külön járművel van jelölve. A kvartetten túl a kártyák alapján lehet figyelni, keresni a környéken a közlekedési táblákat is.
2022. 07. 27.
Nagyon jó kis kártya. Hasznos és nagyon jó ismereteket ad.
2021. 09. 26.
Nagyon jó kis kártyajáték, így játékos módon ismerkedhetnek meg a gyerkőcök a KRESZ tábláival és már kis kortól megtaníthatjuk nekik a helyes közlekedés szabályait!
2021. 09. 20.
Árukereső.hu Árukereső.hu