Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Készségfejlesztő játékok – a kedvencek

Már a társasjáték kategória nevében is benne van, hogy az valamilyen készséget fejleszt, de nézzük, hogy pontosan milyen készségekre is irányulhatnak a játékok, illetve bemutatjuk a kedvenc játékunkat ebből a kategóriából. Természetesen a készségfejlesztő játékok is kétféleképpen vannak tovább kategorizálva, hogy a szülők, vagy a játékvásárlók könnyebben tudják megtalálni a tökéletes játékot. A két kategória a korosztályra vonatkozik és arra, hogy milyen területre is irányul a fejlesztés, tehát milyen készség kerül előtérbe a játék során.

Kategória szerint ezek segíthetnek a beszédfejlesztésben, az emlékezet vagy az érzékelés-észlelés fejlesztésben, de fejleszthetik a kézügyességet, a grafomotorikát, a mozgáskoordinációt, a logikai készséget, a ritmusérzéket, a hallást, koncentrációt, vizuális készséget, a szociális kapcsolatokat és még nagyon sok minden mást is. A legtöbb játék – és egyébként a legegyszerűbb játékok is – fejlesztenek, még akkor is, ha azzal nem vagyunk tisztában, és ha nem tudatosan adjuk a gyermek kezébe a játékot, sőt a legtöbb otthon készített játék is valamilyen úton-módon fejlesztő hatással bír, arról nem is beszélve, ha azt a szülővel például együtt készítik el.

A különféle kirakók, kockák, legójátékok mind a síkbeli és térbeli tájékozódást fejlesztik, de természetesen hatással vannak a kézügyesség fejlesztésére is, és akár még a logikus gondolkodást is ide vehetjük. A készségfejlesztő játékok kapcsán azt is tudnunk kell, hogy ezek nem kizárólag egy készséget fejlesztenek, hanem elég sok mindenre kiterjed egy játék – ahogyan ezt láthattuk a kirakós-építős játékoknál. Ezért is kiváló, ha ilyen ötletes, és hasznos ajándékokat vásárolunk gyermekeknek, vagy ha a készségfejlesztő játékok egyikével lepjük meg unokahúgunkat vagy -öcsénket, barátaink gyermekeit – így biztosan minket is szeretni fognak a szülők.

A legnépszerűbb készségfejlesztő játékok a webshopból:

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek