Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

A tudományos játékok a tanulás nyűge helyett örömet és sikerélményt nyújtanak

A tanulást nem lehet elég korán kezdeni, tartja a közkeletű bölcsesség.

A kérdés már csak az, hogy hogyan lehet a gyerekeket olyankor is rávenni, hogy megtanuljanak valamit, amikor éppen nincsen semmi kedvük hozzá, vagy nem érzik vonzónak, érdekesnek az adott tanulnivalót. A válasz természetesen a tudományos játékok használatában rejlik. De miben is segítenek valójában a tudományos játékok, egyáltalán mitől tudományos egy játék?

A szórendet akár meg is fordíthatjuk, így inkább a játékos tudomány kifejezés lesz az, ami jobban megmagyarázza a dolgot. Egy-egy iskolai tantárgy, legyen az fizika, matematika, vagy éppen nyelvtan, sok esetben nem tartozik a gyerekek számára kedves időtöltések közé, és ha őszinték akarunk lenni, ez nem is csoda, hiszen egyik-másik tantárgy eléggé unalmas és száraz, legalábbis azon a módon, ahogyan az iskolában előadják. Ezen a problémán segítenek a tudományos játékok, melyek éppen játékos mivoltuknál a legfontosabbat érik el, tudniillik felkeltik a gyerekek érdeklődését.

     

Márpedig ha egy gyereket érdekel valami, azt úgy szívja magába, mint szivacs a vizet, és sokkal eredményesebben megjegyzi, valamint használni is tudja a játékos formáéban megszerzett tudást. A változást mindenki, aki használja a tudományos játékok családjának bármelyik tagját, nagyon hamar tapasztalni fogja, ugyanis az addig az adott tárgyat nem szerető, attól húzódozó gyerek is a szó pozitív értelmében átesik a ló túlsó oldalára, és szó szerint lelkesedni fog az addig utált tantárgytól.

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek