Termékek Menü
0

Előnyök

Akár 1 munkanapos kiszállítás
Minden vásárlásodhoz ajándék
 

10 legjobb memória játék

10 legjobb memória játék

Összegyűjtöttük az otthon játszható és elkészíthető 10 legjobb memória játékot gyerekeknek, a családnak.
Hagyományos párkereső, megfigyelésen alapuló, vagy éppen mozgással egybekötött memória játék.

Összegyűjtöttük az otthon játszható és elkészíthető 10 legjobb memória játékot gyerekeknek, a családnak. Hagyományos párkereső, megfigyelésen alapuló, vagy éppen mozgással egybekötött memória játék.


Melyek a legjobb memória játékok?

Nézd meg itt!

10+1  legjobb memória játék:

 1. Hagyományos párkeresős memória játék a családtagok fotóival: Ehhez "sajnos" ki kell nyomtatnunk pár családtagokat ábrázoló fotót kétszer is. Ragasszuk fel valamire, és indulhat is a képpárokat kereső memória játék! Rakjuk ki a kártyákat képpel lefelé az asztalra. Fordítsunk fel kettőt. Ha ugyanaz  a kép van rajtuk, akkor megtarthatjuk és játszhatunk tovább. Ha nem találtunk képpárt, a következő játékoson a sor.

  Forrás: www.oopseydaisyblog.com
 2. Kis tárgyakkal amiket a pohár alá rejtünk: keressünk pár darab kis tárgyat (lehet kinder figura, stb.) és műanyag poharakat, amibe beleférnek ezek a tárgyak. Rakjuk ki a tárgyakat az asztalra tetszőleges sorrendben egymás mellé. Kérjük meg gyermekünket, hogy forduljon el egy kicsit. Közben letakarjuk az egyik tárgyat. Vajon melyik tárgyat takartuk le? Emlékszik?
 3. Figyelj meg egy képet és a társad visszakérdez róla: Keressetek meg egy újságban olyan képet, amin sok minden található. Az egyik játékos alaposan figyelje meg a képet (mondjuk 10-15 másodpercig). A másik játékos pedig elveszi a képet, és kérdez róla, például hány ember van a képen? A képen az ember balra vagy jobbra néz?
 4. Színösszetétel kitaláló, mindig csak egy színre kérdezünk: Vegyünk elő színes lapokat (minimum 5 különböző színűt). Vágjunk belőlük kb. 5*5cm-es "kártyákat". Rajzoljunk három színű "zászlókat" ezekből a színekből, mondjuk 7-et. Az egyik játékos vegye a kezébe a zászlókat, gondoljon egyre, mondja meg a színkombinációt. A másik játékos húz a színes lapokból (az egyszínű 5*5cm-es lapokból), és akkor a játékos aki a kezében tartja a lapokat megmutatja, hogy melyik kártyákon található az adott szín. A játékosnak ezeket meg kell jegyeznie, hogy megtalálja az adott színkombinációjú zászló kártyát.
 5. 3*3-as táblára rakunk képeket, megfigyeli egy darabig, aztán ki kell rakni: Játék leírása hamarosan, nézz vissza később!
 6. Számozott lapok 1-től 6-ig, dobókocka. Újság képeket rakunk a lapok alá, emlékezni kell, hogy mi van alatta: Játék leírása hamarosan, nézz vissza később!
 7. Izgő-mozgó gyerekeknek: Memória játék mozgással. Mutatunk egy mozgást, a következő játékos elmutogatja az eddig mutogattakat, plusz hozzárak egyet.
 8. Grimasz memória. Az előzőhöz hasonló, de itt grimaszokat vágunk, nem pedig mozgunk.
 9. Memória játék fényképezőgéppel: Megfigyelünk egy szobát. A játékost kiküldjük, és lefotózunk a szobában egy kis részletet. Fotósorozatot is készíthetünk, hogy ha nem tudja, hogy a képrészlet hol található, akkor egy kicsit távolabbi képet mutatunk, amin már több minden látszik. A játékosnak meg kell találnia, hogy mit fotóztunk le
 10. Gyermekdalok, mondókák tanulása: Előnye: Több érzékszervet használ a gyermek egyszerre az énektanulás és versikék tanulása során.
  +1. Megvásárolható legjobb memória játékokat itt találod >>

Ezen cikket kérnénk kizárólag a forrás megjelölésével (www.okosjatek.hu) használják fel! Lásd Szerzői Jogi Nyilatkozatot!

MEMÓRIA JÁTÉK AJÁNLÓ:

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek