Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek

10 legjobb memória játék

10 legjobb memória játék

Összegyűjtöttük az otthon játszható és elkészíthető 10 legjobb memória játékot gyerekeknek, a családnak.
Hagyományos párkereső, megfigyelésen alapuló, vagy éppen mozgással egybekötött memória játék.

10 legjobb memóriajáték az Okosjáték webáruházból:

1. Brainbox játékok

A BrainBox játékok fejlesztik a figyelmet, a memóriát és még jól is szórakozunk játék közben, ráadásul új dolgokat tudhatunk meg belőle az állatokkal, a világgal kapcsolatban. Mindenki megtalálja a leginkább neki tetszőt. Lányoknak: Farm, Bogyó és Babóca, Állatok. Fiúknak: Közlekedés, Ragadozók, Találmányok. Nektek melyik a kedvecetek?

Már létezik a BrainBoxból családi változat is!

Itt találod: BrainBox családi társasjáték >>

2. Little memo - memória társasjáték két éves kortól

Legyél te a legügyesebb, aki a legtöbb jutalomkorongot összegyűjti. Ehhez nem kell más csak jó memória.
Próbáld megjegyezni, melyik állat, hol található, aztán miután becsuktátok a szemeteket az egyik felnőtt takarja le a dobozzal az egyik állatkát. Aztán nyisd ki a szemedet és próbáld a leghamarabb kitalálni, ki bújt el. Ha a jól tippeltél egy jutalomkorongot kapsz.

3. Csupa Csupasz Tyúkeszű társasjáték

Egy fergeteges memória játék az egész család számára.
A baromfiudvarban nagy a nyüzsgés. A tyúkok mind az izgalmas versenyre készülnek, ahol a feladat a tollgyűjtés. Mindenki törekszik társai megkopasztására, anélkül, hogy őt magát fosztanák meg tollaitól.
Ha egy tyúk gyorsabb mint a másik, akkor jutalmul megkapja a megelőzött tyúk farktollát. A nyertes az , akinek először sikerül minden tyúkot megkopasztania.
De figyelem!
A többieket, a figyelmetlen "tyúkeszüeket" gyorsan megkopasztják. Csak az a tyúk nyerhet, aki pontosan ismeri az udvar minden zegét-zugát.

4. Lost and Found

Elvesztettél valamit? Ne aggódj, előbb-utóbb felbukkan!

A Lost & Found kártyajátékban gyorsnak és óvatosnak kell lenned egyszerre: jegyezd meg a képeket, fordítsd meg a kártyát, aztán nevezd meg azokat a tárgyakat, amelyek előkerültek.

Igyekezz, nehogy az ellenfeled megelőzzön! Mondj öt megtalált dolgot elsőként, és tiéd a győzelem!

5. Hanabi kooperatív, díjnyertes kártyajáték

Egyedi, különleges kártyajáték amiben fordítva kell tartani a lapokat..

A játékostársaid adnak részinformációkat, ami alapján sorozatot kell alkotnotok, vagyis egy komplett tűzijáték "műsort".
Tehát először rá kell jönnöd, hogy milyen lapok lehetnek a kezedben, hogy megfelelően helyezd le őket, és minél több pontot gyűjtsetek.
A játék nem egymás ellen, hanem együtt, egymást segítve zajlik.

6. Elvarázsolt labirintus társasjáték

Helyezzük fel az alsó táblára a labirintus falait, majd takarjuk el a játéktáblával!

Próbáld összegyűjteni a kincseket az elvarázsolt labirintusban! A bábud alján (a felső játéktábla alatt) kis fémgolyó van. Ha beleütközöl a labirintus falába (amit nem látsz, csak emlékezned kell, hogy hol van), akkor a golyó leesik, ha sikerül ütközés nélkül eljutnod a kincshez, a Tiéd! 
Van egyszerűbb és bonyolultabb labirintus ajánlás a játékban, amit megépíthetünk.
Gyerekeknek fejlesztő játék, felnőtteknek pedig partijáték, ami garantáltan megmozgatja az agyad minden részét: válaszd ki a hiányzó elemet, párosíts, találj ki labirintusokból, tapints ki valósághű felületű lapokat – és ezzel a kihívásoknak még nincs végük!
Memóriában erős vagy, de megfigyelésben kevésbé? A térlátásod nem az igazi, de a logikád verhetetlen? Mindenkinek van rá esélye, hogy megszerezzen egy kirakódarabot, ha elég gyors! Az első játékos, aki össze tudja rakni az „agyát”, megnyeri a játékot!

Mik vannak a titkos ajtók mögött? Memória játék közösen...

Múlt éjjel tolvajok kutatták át a házat. Három értéktárgyat szemeltek ki maguknak és azokat egy titkos ajtó mögé rejtették. Terveik szerint ma éjfélkor visszajönnek, hogy elvigyék a zsákmányt.
Mi vagyunk a nyomozó csoport és feladatunk, hogy meghiúsítsuk a rablást. Próbáljuk kitalálni, hogy melyik három értéktárgyat szeretnék a tolvajok elvinni. Ha ez sikerül, mielőtt éjfélt üt az óra, akkor túljártunk a tolvajok eszén!

9. Speed Colors

Jegyezd meg és színezd ki Te elsőként! A villámgyors memória és színezés izgalmas társasjátéka!

Ki lesz a legügyesebb és leggyorsabb színező? Kezdődjön az izgalmas memória-színezés a Speed Colors társasjátékkal!
Jegyezd meg a kártya színes oldalán lévő kép színeit, fordíts meg a kártyát a fekete-fehér oldalával felfelé és színezd ki, amilyen gyorsan csak tudod!
A győzelemre annak van esélye, aki minden fordulóban gyorsan és pontosan színez! Használd a helyes színeket, maradj a körvonalakon belül és persze légy mindenkinél gyorsabb!

10. Memóriadó vicces memória társasjáték

Emlékezz a lerakott lapokra, ne hagyd, hogy egy vicces kérdéssel megzavarjanak!...

A MemóRiadó egy memória party játék, melyben a játékosok felváltva próbálnak egyre hosszabb számsorozatokra visszaemlékezni. Eddig könnyűnek hangzik, de  vicces kérdések a játékban zavaró tényezőként, figyelem elterelőként fel-fel bukkannak váratlan pillanatokban. A számok visszaidézése előtt néha válaszolnod kell egy bohókás, elgondolkodtató kérdésre.
Mivel világunk egyre inkább tele van figyelemelterelésekkel, nehéz lehet az apró, emlékezetünket megszakító tényezőket kizárni. Ahogy a testnek, az elmének is szüksége van edzésre. Egy-egy MemóRiadó játszma közben észrevehetjük, hogy egyre hosszabb számsorokat tudunk megjegyezni, és belejövünk, hogy akkor is koncentráljunk ha meg akarnak zavarni.

Összegyűjtöttük az otthon játszható és elkészíthető 10 legjobb memória játékot gyerekeknek, a családnak. Hagyományos párkereső, megfigyelésen alapuló, vagy éppen mozgással egybekötött memória játék.


Melyek a legjobb memória játékok?

Nézd meg itt!

10+1  legjobb memória játék:

 1. Hagyományos párkeresős memória játék a családtagok fotóival: Ehhez "sajnos" ki kell nyomtatnunk pár családtagokat ábrázoló fotót kétszer is. Ragasszuk fel valamire, és indulhat is a képpárokat kereső memória játék! Rakjuk ki a kártyákat képpel lefelé az asztalra. Fordítsunk fel kettőt. Ha ugyanaz  a kép van rajtuk, akkor megtarthatjuk és játszhatunk tovább. Ha nem találtunk képpárt, a következő játékoson a sor.

  Forrás: www.oopseydaisyblog.com
 2. Kis tárgyakkal amiket a pohár alá rejtünk: keressünk pár darab kis tárgyat (lehet kinder figura, stb.) és műanyag poharakat, amibe beleférnek ezek a tárgyak. Rakjuk ki a tárgyakat az asztalra tetszőleges sorrendben egymás mellé. Kérjük meg gyermekünket, hogy forduljon el egy kicsit. Közben letakarjuk az egyik tárgyat. Vajon melyik tárgyat takartuk le? Emlékszik?
 3. Figyelj meg egy képet és a társad visszakérdez róla: Keressetek meg egy újságban olyan képet, amin sok minden található. Az egyik játékos alaposan figyelje meg a képet (mondjuk 10-15 másodpercig). A másik játékos pedig elveszi a képet, és kérdez róla, például hány ember van a képen? A képen az ember balra vagy jobbra néz?
 4. Színösszetétel kitaláló, mindig csak egy színre kérdezünk: Vegyünk elő színes lapokat (minimum 5 különböző színűt). Vágjunk belőlük kb. 5*5cm-es "kártyákat". Rajzoljunk három színű "zászlókat" ezekből a színekből, mondjuk 7-et. Az egyik játékos vegye a kezébe a zászlókat, gondoljon egyre, mondja meg a színkombinációt. A másik játékos húz a színes lapokból (az egyszínű 5*5cm-es lapokból), és akkor a játékos aki a kezében tartja a lapokat megmutatja, hogy melyik kártyákon található az adott szín. A játékosnak ezeket meg kell jegyeznie, hogy megtalálja az adott színkombinációjú zászló kártyát.
 5. 3*3-as táblára rakunk képeket, megfigyeli egy darabig, aztán ki kell rakni: Játék leírása hamarosan, nézz vissza később!
 6. Számozott lapok 1-től 6-ig, dobókocka. Újság képeket rakunk a lapok alá, emlékezni kell, hogy mi van alatta: Játék leírása hamarosan, nézz vissza később!
 7. Izgő-mozgó gyerekeknek: Memória játék mozgással. Mutatunk egy mozgást, a következő játékos elmutogatja az eddig mutogattakat, plusz hozzárak egyet.
 8. Grimasz memória. Az előzőhöz hasonló, de itt grimaszokat vágunk, nem pedig mozgunk.
 9. Memória játék fényképezőgéppel: Megfigyelünk egy szobát. A játékost kiküldjük, és lefotózunk a szobában egy kis részletet. Fotósorozatot is készíthetünk, hogy ha nem tudja, hogy a képrészlet hol található, akkor egy kicsit távolabbi képet mutatunk, amin már több minden látszik. A játékosnak meg kell találnia, hogy mit fotóztunk le
 10. Gyermekdalok, mondókák tanulása: Előnye: Több érzékszervet használ a gyermek egyszerre az énektanulás és versikék tanulása során.
  +1. Megvásárolható legjobb memória játékokat itt találod >>

Ezen cikket kérnénk kizárólag a forrás megjelölésével (www.okosjatek.hu) használják fel! Lásd Szerzői Jogi Nyilatkozatot!

Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, kövess minket itt is:

   

MEMÓRIA JÁTÉK AJÁNLÓ:

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek