Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Tudományos játékokkal a játszva tanulásért

A játék könnyed, egyszerű, ám mégis megannyi ismeretet rejt magában, amiket óhatatlanul, öntudatlanul szív majd magába. A tudományos játékok célja valóban az, hogy a játékfejlesztő hatásai mellett egy kicsit a tudásanyagot is bővítsék, némileg oktassák, tanítsák gyermekedet. Ez nem kényszerített figyelem, nem kötelező jellegű tanulás, hiszen épp a játék fajtája miatt gyereked végig csak azt érzi, hogy játszik, kikapcsolódik. A tudományos játékokat az az igény hívta életre, hogy a pihenéssel, játékkal töltött időt még jobban ki tudják használni a gyerkőcök, akik hihetetlen mentális képességek birtokosai egyébként.

Amennyiben ezt a nagyfokú affinitást, koncentrálni tudást, és figyelmet kihasználjuk, a szó pozitív értelmében úgy, a játékkal töltött idő, egyben áldozat a tanulás oltárán is. Áldozat, amit a gyermek nem érez, nem kényszeríti senki, és semmi. A tudományos játékok nem csak a fantáziát állítják hadrendbe, hanem a gondolkodási folyamatokat is. Az életkornak, érdeklődési területnek megfelelően kiválasztott tudományos játékok igazi kincsei lehetnek gyermeked életének.

A gyermekek kiskorukban szinte szívják magukba a külső ingereket, környezetük minden rezdülését. Ennek köszönhetően nagyon szenzitívek minden változásra, minden újdonságra. Úgy merülnek bele észrevétlenül a tudás világába, hogy közben csak ismerkednek környezetükkel, és játszanak, önfeledten. A tudományos játékok ráadásul a későbbiekre is pozitív hatást gyakorolnak gondolatélénkítő, gyorsító, és logikateremtő hatásukkal.

Ha kedvet kaptál, nézz körül tudományos játékaink között:

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek