Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Milyen íróasztalt vegyek leendő elsős gyermekemnek?

Milyen íróasztalt és széket válasszunk leendő elsős gyermekünknek, illetve milyenre cseréljük a már iskolás lurkó bútorait, ha kinőtte?

A válasz egyértelmű! Ergonomikus íróasztalt és széket vegyünk.

Miért, és mit is jelent ez a kifejezés?

Mikor gyerekeink 6-7 évesen a játékos, szaladgálós óvodai életből hirtelen a komoly iskolába csöppennek, nem is gondolnánk, hogy ez nemcsak szellemileg, hanem testileg is nagy változást jelent számukra. Gondoljunk csak bele! Mennyit is ül egy átlag óvodás egy helyben? És egy kisiskolás? Ez nagy terhet ró az addig szaladgáló, izgő-mozgó kisgyerek gerincére. Sajnos tanulás, munka, sokszor még szabadidő közben is ülnünk kell, ezen nem tudunk változtatni. De az ülés módján igen!

Válasszunk kisiskolásunknak otthonra ergonomikus íróasztalt és hozzá ergonomikus széket, hogy könnyebben menjen a tanulás, és hogy megelőzzük a későbbi gerincpanaszokat, hátfájást, fejfájást. Már vannak olyan iskolák is, ahol az ergonomikus bútorokat iskolabútorként használják.

Mit is jelent az ergonomikus bútor kifejezés?

Az ergonomikus bútoroknak állítható a magasságuk, ülésmélységük, háttámlájuk, asztallapjuk, stb., ezáltal mindig a legtökéletesebben tudjuk növekvő gyermekünk méreteihez beállítani.

Az ergonomikus íróasztalok magassága állítható (51cm-től 93cm-ig, modelltől függően), asztallapjuk dönthető, amely nagy segítség a kisgyerekeknek az írás tanulásában és nagyon kényelmes a nagyobb gyerekeknek leckeírás közben. A legpraktikusabb asztalok lapja csak részben dönthető, így a fixen maradó részre egyéb kiegészítőket (monitortartó, polc, írószerek, stb.) helyezhetünk.

Az ergonomikus székek magassága, ülésmélysége, háttámlája állítható. Ezáltal mindig gyermekünk testmagasságának, egyedi igényének megfelelően tudjuk beállítani és az asztal magasságához igazítani. Mindezekkel az ülés számos negatív hatása előzhető meg.

Mi a különbség a hagyományos gyerekbútor és az ergonomikus gyerekbútor között?

Nagyon fontos, hogy a gyerekek mindig a testméretüknek megfelelő széken üljenek, vagyis a lábuk a talajon legyen, a comb és a lábszár derékszöget zárjanak be. A 90˚-nál kisebb szög vérellátási problémákhoz vezethet. Ha nagyobb széket veszünk, mint kellene (mondván, hogy úgyis belenő a gyerek), azzal rosszat teszünk, mert a lába lógni fog, ami egészségtelen, lecsúszik a székről, nem tud majd szépen írni, dolgozni.

Ugyanez a helyzet az íróasztaloknál is. A felnőtt méretű íróasztal alkalmatlan egy 6-7 éves kisiskolásnak, a gyerek asztalokat pedig nagyon gyorsan kinövik.

Ezért nagyon praktikusak a gyerek ergonomikus bútorok, hiszen ezeket mindig a gyermek méretéhez igazíthatjuk. Mindig kényelmes lesz és könnyebb lesz az íróasztalon dolgozni. Egyes asztalok olyan kicsire állíthatók, hogy már 5éves kortól használhatók.

Ár-érték arányban nem is találnánk jobbat, hiszen szinte végigkövetik gyermekeinket a kisiskolától akár az érettségiig. Egy ergonomikus szék esetében ugyanez a helyzet. Ha nem szeretnénk forgó, görgős lábú széket venni, akkor választhatjuk a görgő nélküli, fix gázrugós gyerek ergonomikus széket, melyen a gyerekek nem tudnak forogni.

Ezek a bútorok „együtt nőnek” a használóikkal, strapabírók, jól tűrik a gyerekek igénybevételét, több év garancia van rájuk (modelltől függően 1-7 év).

Ergonomikus asztalhoz tehát ajánlott ergonomikus széket vásárolni, hiszen a lényeg (az ergonómia) csak így érvényesül igazán.

És hogy ezek a remek bútorok hol érhetők el a legegyszerűbben?

Akár pár kattintással megvásárolhatók webáruházunkban: http://gyerekszobabutor.com/asztalok-ergonomikus

Ugyanezen az oldalon találhatók a székek is:

http://gyerekszobabutor.com/ergonomikus_szekek

 

 Ha bármilyen kérdés, kérés, egyedi igény felmerülne:

 info@gyerekszobabutor.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek