Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Matematikai játékok, melyek használatával az iskolában is játszva fog menni a matek

Matematikai játékok, melyek használatával az iskolában is játszva fog menni a matek

A matematika szó hallatán sokunknak szigorú egyenletek és hosszú számtanórák jutnak eszünkbe vagy a hiábavaló agyalások, melyek számos esetben nem vezettek eredményre. 

Bár a számtanórák tanrendi előírás szerint zajlanak és a tanulás során elsősorban nem a játékosság a cél, mi mégis bebizonyítjuk, hogy a matektanulás szórakoztató is lehet. Ha gyermeked unja a matek órákat, játsszon matematikai játékainkkal és észre sem fogja venni, hogy közben mennyit számol! Ezeknél a játékoknál nem csak a számolás a cél, hanem különböző képességeket is fejlesztenek, mint például megfigyelés, gyorsaság, taktika.

A matematika elsajátítása összetett feladat, így fontos a logikai érzék, a rövid távú memória és koncentráció fejlesztése is. Már az iskola elkezdése előtt érdemes elkezdeni a gyermekek tanítását különböző játékok segítségével. Eleinte csak a színek, formák, különböző alakzatok kötik le a gyermekek figyelmét, kedvelik a formaberakó játékokat, melyekből szép és igényes darabokat találhatsz nálunk. Később az építőjátékok válnak kedvencekké és a különböző egyszerűbb játékok, melyek mesés környezetbe varázsolják el a gyermekeket, mint például az autós parkolós vagy zöldségkertes és állatos számolós játékok. A kisiskolások tanórai jó eredményeihez hozzájárulhatnak matek órák feladatait tartalmazó oktató játékok.

Ha pedig felnőttként szeretnénk játékosan karbantartani memóriánkat és fejleszteni koncentrációnkat, kérd segítségünket és találunk neked erre is megoldást! Számos egyedül vagy csoportban is játszható fejtörő, feladvány, kártya és taktikai játék vár rád nálunk, melyekkel kitűnően és szórakoztatóan fejleszthető a figyelem, a logikai készségek, a szem-kéz koordináció. Ezek a játékok a partikon is megállják a helyüket és szívesen játszanak a felnőttek is a szép és minőségi játékainkkal. Felejtsd el, hogy a matematika csak összeadás, kivonás, szorzás vagy a törtekkel való bánás, mert ezek ugyan alapvető matematikai műveletek, de ha kilistázod webáruházunkban a matematikai játékokat, meg fogsz lepődni!