Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

LÜK Bambino játékról vélemény

A játékfelügyelőség ismét lecsap!

Vagyis apa és lánya: én és a 3 éves Eszter megint játszottunk egy igazán jó játékkal. 

Mint már a Ki hol lakik-nál írtam, szeretem az olyan játékokat, ami leköti és gondolkodásra sarkalja, vagy adott esetben tanítja a kis fejecskéket.

             

A LÜK Bambino pontosan ilyen. Ez már egy felnőttnek nem jelent kihívást, viszont egyértelműen látszik, hogy tökéletes játék a 2-3 éves kor feletti gyermekeknek, akiket játékosan tanít, és játékosan vezeti be a megoldandó feladatok rejtelmeibe.   Ez hogyan is lehet? 

Úgy, hogy a LÜK Bambinohoz, és a LÜK családhoz többféle feladatfüzetet  lehet vásárolni, a különböző korú gyerekeknek.  A játék maga, pontosabban az alapkészlet egy kétszer hármas, átlátszó műanyag, kinyitható és összezárható sablonból áll, melyben hat darab sárga színű műanyag-lapocska található különböző jelekkel: autó, virág, alma, kacsa, szív, ház. A lapocskák másik oldalán színes körök és félkörök találhatók. Ezek az állandó és legfontosabb kellékei a játéknak, valamint maga a  feladatfüzet. 

Elmesélem, Eszter lányom miért is szereti annyira.

Amikor először a kezébe vette és megvizsgálta, rögtön a formákat nézegette a lapocskákon, és a színes köröket a hátulján. Átvettük őket egyesével, hogy a formák mit jelentenek, és a lapocskák hátulján a teljes és félkörök milyen színűek. Ezután elővettünk egy feladatfüzetet és láss csodát, ott is fellelhetőek voltak a különböző jelek, amiket  Eszti egyből észre is vett. Jött a szokásos kérdés:

-Apa, mit kell itt csinálni? 

Egyszerű! A széthajtható, átlátszó sablont kinyitva ráhelyeztük  a feladatfüzetre úgy, hogy az egész füzetet elfedje. Majd elővettük az adott oldalon található feladatot: pl keresd meg a párját!

Megpróbáltuk úgy megoldani, hogy a felső hat képen  található jeleket összepárosítottuk a lenti hat képpel a lapocskák segítségével. Például láttunk a fenti részben egy rollert, aminek a felső sarkában egy kicsi házikó volt, akkor megfogtuk a házikós lapocskánkat  és az alsó részben megkerestük a párját, ami egy ugyanolyan roller volt.  Így haladtunk, míg mind a hat lapocskánk a helyére nem került. Ekkor még nem tudtuk, hogy jól csináltuk-e a feladatot, de könnyű volt ellenőrizni.  Csak összehajtottuk a sablont és megfordítottuk az egészet, így a különböző színű  körök, és félkörök mintává alakultak, amit a feladatfüzet bal alsó sarkában található megfejtéssel összeegyeztethettünk. Abban az esetben, ha mindent jól csináltunk egy ugyanolyan mintát kapunk, ami a füzet adott oldalán látható.

Jó kis játék! –állapította meg a végén Eszti. Szerintem is!  Aranyos rajzokkal, különböző és egyre nehezedő feladványokkal. Ezt is csak ajánlani tudom mindenkinek!

Eszter és apukájának írását itt is olvashatod a Club 2% Ki hol lakik játékról >>>

A Bambino LÜK teljes választékot itt találod, katt ide: >>>

A cikket írta: Markovics Péter. Köszönjük!

Ezen cikket kérnénk kizárólag a forrás megjelölésével (www.okosjatek.hu) használják fel!

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek