Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Kreatív ötletek húsvétra

Kreatív ötletek húsvétra

5 egyszerű és kreatív dekorációs ötlet húsvétra, amelyeknek elkészítésébe a gyerekeket is bevonhatjuk. Öltöztessük a lakást és a konyhát húsvéti, tavaszi hangulatba!

1. Húsvéti váza

Egy befőttes üveget fessünk be festékspray-vel, hobbifestékkel. Az üveg száját tekerjük körbe raffiával, vagy kössünk rá egy masnit. A szemeket, csőrt, orrot rajzoljuk meg filccel, vagy fessük meg ecsettel.

https://parentinghealthybabies.com/51-easter-crafts-for-kids/

Vagy készítsünk húsvéti vázát tojáshéjból. A tojás tetejét törjük be. Öntsük ki belőle a tojást. A héjat alaposan öblítsük ki, majd tegyünk bele élő virágot, a tavasz első virágai közül. A tojásváza alá készítsünk fészket, hogy megálljon, vagy tegyük egy tojástartóba.

2. Húsvéti koszorú

Egy koszorúalapot díszítsünk színes tojásokkal, masnival, termésekkel. Tegyünk rá akasztót, és mehet a bejárati ajtóra, vagy tegyük az asztal közepére, mint az adventi koszorút.

3.Tojásfa

A tojásfa az egyik legegyszerűbben elkészíthető húsvéti dekoráció, de nagyon mutatós. Vázába állított barka/aranyfa ágakra lógassunk színes húsvéti tojásokat. Nem kell bajlódnunk bonyolult tojásfestési technikákkal, az egyszínű tojások is nagyon jól fognak mutatni.

4.Tojásfestés levelekkel (berzselt tojás)

Ha mégis szívesen kipróbálnánk egy különleges tojásdíszítést, kezdjük a berzselt tojással .Ez egy hagyományos tojásdíszítési technika, amelynek lényege, hogy kis, formás leveleket (pl. petrezselyemlevél) teszünk a tojásokra, amelyet egy nejlonharisnyával rögzítünk. A becsomagolt tojásokat vöröshagyma héjával, vagy céklalében megfőzzük. Az eredmény: levélmintás tojások, hiszen a festék ott nem fogja be a tojást, ahol a levél eltakarta.

5. Nyuszis pohárdísz

Ehhez a húsvéti dekorációs ötlethez nincs másra szükséged, csak néhány fa csipeszre és fehér kartonpapírra. Ugye milyen egyszerű? A gyerekek imádni fogják!

Húsvéti ajándék ötletek kicsiknek és nagyobbaknak:

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek