Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek Menü

Húsvéti sütemények

TOJÁS SÜTI

Gyorsan összedobható, ötletes tojás süti húsvétra. Puha linzer tészta, házi baracklekvár, kell ennél több?

A fonott kalács mellett ilyen tojás alakú linzerek is kerüljenek a húsvéti asztalra! A süti tésztája nagyon egyszerű, biztosan mindenki ismeri a linzerkarikát, de most ne a klasszikus kör, virág alakút készítsük, hanem ezt az ünnephez kapcsolódó tojás alakút, amelyből a sárgabaracklekvár kibuggyan, mint egy tojássárgája. Íme a recept:

Hozzávalók kb. 10 db nagyobb sütihez:

Ha 4 főre készítjük, duplázzuk az adagot!

180 g finomliszt

10 dkg hideg vaj

80 g porcukor

1 tojás sárgája

1 evőkanál tejföl

1 csipet só

1 tasak Bourbon vaníliás cukor (10 g)

+porcukor a szóráshoz, baracklekvár a kenéshez ( a házi az igazi )

Elkészítés:

1. A hozzávalókat mérjük ki egy nagyobb tálban és kezdjük el gyúrni, míg a tészta össze nem áll.

2. Formázzunk belőle gombócot, és tegyük a hűtőbe egy fél órára.

3. Ha letelt a fél óra, nyújtsuk ki a tésztát egy lisztezett sütőpapíron. Én rögtön a papíron nyújtom és szaggatom, mert így nem kell majd mozgatni a kiszúrt tojásokat és nem fognak deformálódni. Nyújtsuk a tésztát 3-4 mm vastagra, és szaggassuk ki a tojásokat párban. Minden lyukas félhez jusson egy teli, hogy a végén össze tudjuk ragasztani őket a lekvárral.

A tojás alakú kiszúrót én csináltam, méghozzá egy nagyobb pogácsaszaggatót, ami könnyen hajlítható volt, kicsit kilapítottam, hogy tojás alakot kapjak. A tojások sárgájának helyét pedig egy kis üveg kupakjával szúrtam ki, mint ahogy a képen is láthatjátok. Így nincs szükség semmilyen új kellék vásárlására.

4. A sütőt melegítsük elő 170 fokra.

5. Süssük a tojás linzereket 10 percig. Ne tovább! Nem kell, hogy megbarnuljanak. Hagyjuk őket kihűlni, majd kenjük meg őket lekvárral. A tetejét szórjuk meg porcukorral.

Ugye milyen egyszerű? Mégis különleges.

A szaggatásba vonjuk be a gyerekeket is!

Jó étvágyat!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek