Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Diamoniak Djeco kártyajátékról vélemény

Unatkozik a gyermekünk?                       Diamoniak kártyajáték vásárlás itt, kattints ide >>>

Még tart a nyári szünet, lassan már mindenki elfelejtette az előző tanév megpróbáltatásait, és önfeledten adja át magát a nyár örömeinek. Előfordul mégis, hogy a pancsolás, a nagy kerékpártúrák, és a szabadban eltöltött vidám percek után, vagy éppen egy esős délután, gyermekeink nem találnak számukra megfelelő szórakozást, így unottan, semmittevéssel, vagy éppen csintalankodással töltik az időt.

A kreatív szülő ilyenkor lehetőségek egész sorát képes felsorolni, hogy mit is játszhatnának a gyermekek, de a válasz többnyire ismerősen hangzik: „Nincsen kedvem…” „Az unalmas…”

Egy olyan játékot szeretnék most ajánlani, amit, ha a szülő előhúz a tarsolyából, biztosan szívesen, és örömmel fognak kézbe venni a gyermekek. Természetesen, az még jobb, ha az anyukának, apukának is van ideje egy picit melléjük csücsülni a szőnyegre, és átélni a közös játék örömét.

A DIAMONIAK kártyajáték 5 éves kortól játszható, akár kettesben is, de maximum 4 fő vehet benne részt. A játék lényege, hogy a pakliban lévő kártyalapokból felépítsünk egy varázslatos kastélyt. Az építkezés valójában 6 kártyalap mozaikszerű összeillesztését jelenti. A négy játékos, négy különböző színű kastélyt szerezhet magának. Az azonban, hogy ki a legszerencsésebb, azaz ki húzza a legtöbb saját kastélyhoz tartozó kártyát, teljesen a véletlenen múlik, ezért, vannak segítőink, és akadályozóink is ebben a munkában. A boszorkányt ábrázoló lapok „balszerencsét” jelentenek, azaz 3 lapot vissza kell adnunk, hacsak nincsen egy „tündér” kártyánk, aki ellensúlyozza a boszorkány gonoszságát, és semlegesíti az „átkot”. Mindez fokozza a játék izgalmát. Játékostársaink fel nem használt lapjaiból vásárolhatunk is a saját kastélyunkhoz tartozó kártyákat, ha rendelkezünk 3 db „gyémánt” lappal, ez megkönnyíti az építkezést. A játékot az nyeri, akinek először sikerül felépítenie a kastélyát.

Tapasztalataim szerint legnagyobb sikere ennek a kártyajátéknak a kislányok körében van, hiszen melyik kislány ne álmodna mesebeli kastélyokról, tündérekről, és egyre kedveltebbek a számukra a különböző mesékből megismert boszorkányok is. A játék során ebbe a varázslatos világba csöppenhetnek bele egy pici időre. Ahogyan egyik kis tanítványom fogalmazta: „Én szeretnék lenni a rózsaszín kastély hercegnője!”  A közelmúltban éppen egy anyuka keresett meg azzal, hogy lánykájának olyan játékra lenne szüksége, amelyben hercegnők és királylányok vannak, mert odáig van értük. Neki, és minden „kislányos” anyukának is szeretettel ajánlom a figyelmébe ezt a játékot.

  Azt gondolom, a DIAMONIAK kártyajáték nem csak fejleszti a gyermek képességeit a kastély részeinek válogatásával, illesztgetésével, színek szerinti csoportosításával, azonosságok, különbözőségek megfigyelésével, hanem lehetőséget ad a gyermek képzeletének és fantáziájának szabad szárnyalására is.

Tóthné Czapáry Katalin fejlesztőpedagógus                        www.torpetanoda.hu, az okosjatek.hu partnere

Ezen cikket kérnénk kizárólag a forrás megjelölésével (www.okosjatek.hu) használják fel! Lásd Szerzői Jogi Nyilatkozatot!

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek