Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek

 Webáruház: 06-20-433-7841    Bolt: 06-20-263-3836

Upwords betűtorony társasjáték - Spin Master 6060696

Kattints a képre több képhez
További képek
Szókirakó társasjáték
Betűtorony társasjáték
Upwords betűtorony
Ár:
8.990 Ft
Elérhetőség: Készleten, 1-2 munkanap
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Életkor: 8 éves kortól, 1-4 játékos
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:
Ötletes, újszerű betűjáték, melyben már nem csak keresztrejtvény-szerűen pakolhatjuk le a betűinket a játéktáblára, hanem a betűket egymásra is rakhatjuk.A betűtorony társasjáték újfajta kiadása.

Leírás

Upwords betűtorony társasjáték

Az Upwords hasonló a Scrabble -hez mivel a játékosok betűlapkák segítségével építenek szavakat egy rácsos játéktáblára. A különbség abban rejlik, hogy az Upwords -ben a betűket egymásra lehet rakni a többi, már a játéktáblán lévő betűre, hogy új szavakat hozzon létre. Minél magasabb a betűk halma, annál több pontot érnek. Ez jellemzően értékesebbé teszi a játék későbbi fordulóiban épített szavakat, mint a korábbi szavak, növeli a játék intenzitását és hozzáad egy egyedi stratégiát az Upwords -höz. A kétbetűs szavak ismerete hasznos ebben a játékban.

A játék a MAGYAR ABC BETŰIT HASZNÁLJA, beleértve az ékezetes betűket és a kétjegyűeket is!

A tábla nagyon praktikus, mert a játékosok egy mozdulattal maguk felé tudják fordítani a forgó alátét segítségével.

Az Upwords szókirakó játék szabálya:

Minden játékos húz egy lapkát a zsákból, és az, akinek az ABC-ben előlrébb lévő betűt húz, az lesz a kezdő játékos. A betűlapkákat visszahelyezzük a zsákba, majd minden játékos húz hét lapkát. Az első játékos egy szót alkot a betűiből. A szónak a négy központi négyzet közül egyet vagy többet le kell fednie. A játékos ezután annyi betűlapkát húz, mint amennyit letett a táblára. A játék balra folytatódik.

A következő játékos is kirakhat a betűiből egy szót, amelyet a már lent lévő szóhoz, szavakhoz tud illeszteni a keresztrejtvényből ismert módon. Vagy dönthet úgy, hogy a már lent lévő szavakat felülírja, és akkor vagy toldalékkal látja el a táblán lévő szavak valamelyikét, vagy a szavak egyes betűit lefedi a saját betűivel. Az a lényeg, hogy mindenképpen értelmes szót kapjon. Minden szót vízszintesen kell olvasni balról jobbra, vagy függőlegesen felülről lefelé. Minden lehelyezett betűlapkának egy folyamatos, egyenes szóvonalának részét kell képeznie függőlegesen vagy vízszintesen.

A játékszabály egyéb megkötései:

Nincsenek olyan szavak, amelyek mindig nagybetűvel kezdődnek
Nincs szóelválasztás
Nincsenek szavak, amelyek aposztrófot igényelnek
Nincsenek rövidítések vagy szimbólumok
Nincs olyan előtag vagy utótag, amely egyébként nem állhat egyedül
Nincs idegen szó, hacsak nincsenek a szótárban
A toldalékolás megengedett

A betűlapkák egymásra rakására vonatkozó korlátozások a következők:

Egy halom nem lehet öt lapnál magasabb.
A játékos egyetlen körben nem fedheti le a szó minden betűjét.
A játékos bármikor dönthet úgy, hogy passzol, vagy eldob egy lapkát, és szókirakás helyett húz újabb 7 betűt a zsákból

Miután a zsákból elfogynak a betűk, a játék véget ér, vagy ha minden játékos passzol a körben.
Bármely szó halmozott betűk nélkül két pontot ér el betűnként, míg a halmozott betűket tartalmazó szó egy pontot kap minden benne lévő betű után. A játékosok öt pontot veszítenek a játék végén minden fel nem használt betűért.

A játék fejleszti az anyanyelvi ismereteket, a szókincset, a nyelvtani készségeket, a kombinációs készség, a kreativitást és a sík- és térbeli tájékozódást.

Tartalma:

  • 1 játéktábla
  • 100 betűkocka
  • 4 kockatartó 
  • 4 gumiláb
  • 1 kockatartó zsák
  • 1 leírás

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet:
Társasjátékok gyerekeknek
Családi társasjátékok
játékok 8-12 éveseknek
Betűs és szókirakó játékok

Okosjáték szerint

Véleményünk a játékról

Nagyon hiánypótló társasjáték, melynek régi változatát, a betűtorony játékot régóta hiányoljuk. A Scrabble a maga műfajában szinte felülmúlhatatlan, viszont az, hogy ebben a játékban a betűket egymásra is lehet helyezni, az nagy változást jelent. A játék tartozékai kiváló minőségűek, biztosan nagyon sokáig szép állapotú marad, még heti rendszerességgel történő játék esetén is. Nagyon praktikus a játéktábla alá helyezett emelvény, mely abban segít, hogy egy mozdulattal magunk felé tudjuk fordítani a táblát. 

Kisebb gyerekekkel is nagyon hasznos játék, igaz, nem a játékszabályok szerint, hanem csak simán szókirakó játékként.

Szerencse faktor: az, hogy milyen betűt húzunk a zsákból, az erősen szerencsefüggő, de az ötletesség, a szókincs és a szemfülesség jobban meghatározza a játék kimenetelét.

Konfrontálódni nem igazán lehet és kell ebben a játékban.

A játékszabály könnyen megtanulható.

A játékidő a játékosok gondolkodási idejének függvényében alakul.

Kinek ajánlanánk? Mindenkinek, aki szereti a betűjátékokat és a szókirakókat, magyartanároknak, iskolai játékpolcra, idősebbeknek barátokkal együtt játszani, és persze családi társasjátékként. Pároknak is ideális társasjáték.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!