Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Kreatív játékok már kisgyermekkortól

A gyerekeknek szükségük van a kreatív játékokra.

A kreatív játékok segítenek abban, hogy a gyerek könnyen és játékosan fejlődjenek. A speciálisan kialakított kreatív játékok egy-egy fejlesztési területere koncentrálódnak, hogy hozzájáruljanak a gyerek fejlődéséhez. Amikor a gyerek kreatív játékokkal játszik, akkor elméje élesedik, intelligenciája fokozódik, fantáziavilága gyarapodik, így a felnőtt életben sokoldalúbb lehet, mint azok a társai, akiknek kreativitásával kevesebbet foglalkoztak.

Természetesen a kreativitás később is fejleszthető, ám a gyerekkorban elkezdett fejlesztés rengeteget segít, és nagyban megkönnyíti a gyerek iskolás éveit. Nem szükséges a legdrágább termékeket keresni, nem kell megijedned attól, hogy nem tudod biztosítani gyerekednek a kreatív játékokat. A kicsiket nem kell elkápráztatni, számukra a legegyszerűbb játékok is óriási élvezetet nyújtanak, segíts neki, hogy fejlessze kreativitását. Tulajdonképpen bármi, amivel a gyermek kreatívan tevékenykedik, annak fejlesztő hatása van. Például a színezés és a vágás, de a ragasztás is tökéletesen fejlesztő játéknak számít. Ezek nagyon le tudják kötni a kicsiket, és a rajzolás is fejleszti a kreatív területeket. Érdekes lehet számára, ha például leterítesz egy nagy papírt, körberajzolod, majd neki kell kifestenie a körberajzolt területet.

Nem is gondolnád, de tökéletes kreatív játékok ezek. Rajzoljatok úgy, hogy te fogod és irányítod a kezét, később emlékezni fog ezekre a mozdulatokra. Természetesen ezek a legegyszerűbb fejlesztési kreatív játékok, de ebből láthatod, hogy nem egy bonyolult dologról van szó, hogyha szeretnéd, hogy csemetéd minél kreatívabb felnőtté váljon. A kicsit nagyobbaknak szerezzetek be különféle puzzle-okat és kockákat. Ezekkel a kreatív játékokkal több terület is fejleszthető, hiszen figyelni kell a képekre, a színekre és a formákra is. Már egészen kicsi kortól érdemes kreatív játékokat ajándékozni a gyermekeknek.

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek