Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek

Kooperatív játék, kooperációs társasjáték

Kooperatív játékok, kooperációs társasjátékok - Miért jó? Mik ezek?              
Kooperatív társasjátékok webáruháza itt >>>                                              

Veletek is előfordult, hogy társasjáték végén ha nem gyermeked nyert, sírva és dühöngve kiszaladt a szobából?

Ha nem szeretnéd ezt a jelenetet újra és újra átélni, de már szeretnél társasjátékozni gyermekeddel, válassz kooperatív társasjátékot!

Mi az a kooperatív játék?

Kooperatív játékok azok a játékok, ahol nem egymás ellen játszunk, hanem a célt közösen próbáljuk elérni, a feladatot közösen megoldani, így nem egy ember nyer, hanem a játékosok közösen nyerik meg a játékot, vagyis mindenki nyer!

KOOPERATÍV TÁRSASJÁTÉK kínálatunkhoz kattints a képre vagy ide>>>

Miért jó a kooperatív játék?

Roger Johnson a Minnesota egyetem oktatója diákokon kísérletet végzett. Egy feladat megoldását a diákoknak önállóan, közösen, vagy egymással versengve kellett megoldani.

A legsikeresebbek a statisztika szerint azok voltak, akik együttműködve, közösen oldották meg a feladatot. Különböző jellegű feladatok voltak, főleg azoknál a feladatoknál bizonyult az egymással versengés hatékonynak, ahol a feladat egyszerűbb volt, nem volt olyan összetett (komplex). Roger Johnson levonta a következtetést: a versenyhelyzet NEM növeli a hatékonyságot, főleg nem bonyolultabb feladatok esetében.

Kooperatív játékok során: megtanuljuk meghallgatni a másikat, megismerni őt és az ő véleményét, összeadni, kiegészíteni tudásunkat, felvállalni saját véleményünket, megosztani másokkal. A kooperatív játék javítja kommunikációs és szocializációs képességünket. Megtanuljuk tisztelni egymást, egymás nézetét, javul kezdeményező képességünk. A játék vége során úgy érezzük, hogy a győzelem tényleg nekünk köszönhető, nemcsak a szerencsén múlt. Az együttműködős játékok során mindig újat tanulunk, fejlődünk, a végén (akár csak magunkban is) tanulságot vonhatunk le, és legközelebb ügyesebbek leszünk, a csapatmunka hatékonysága nő. Az emberek mindig is szerettek csapathoz tartozni.

A kooperációs játékok során megtanuljuk, hogy másokért is felelünk, döntéseink másokra is kihatással lehetnek.

Az iskolákban is nagyon jó lenne, ha többet lehetne alkalmazni a kooperatív tanulást. A diákok nemcsak a tanároktól, hanem egymástól is tanulhatnak közben, előtérbe kerülne a tapasztalati tanulás.

Tényleg a való életben is segíteni fog, ha megtanulunk másokkal együttműködni? A mai világban is, ami a versenyről, versengésről szól? Gondoljunk csak például az állatokra. Sok állat csordában él, közösen vadászik. Másképp esélytelenek lennének. Az állatok már felismerték, az emberek miért nem?
Ugyan a munkahelyen is elvárás, hogy „jó csapatjátékosok” legyünk, de a valóságban még nem úgy tűnik, hogy ez megvalósul. A kooperatív játékokkal előkészíthetjük, hogy később valóban jó csapatjátékosok lehessünk.

Ha sikerült felkeltenünk az érdeklődésedet a kooperatív társasjátékok iránt, válogass az okosjatek.hu oldalon a kooperatív társasjátékok között, próbáld ki!

Ezen cikket kérnénk kizárólag a forrás megjelölésével (www.okosjatek.hu) használják fel!

Nálunk kapható kooperatív társasjátékok:

Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, kövess minket itt is:

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek