Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Jáva építőjáték története, a Java építőjátékok sikerútja


Paksy Jenő 1948-ban szabadalmaztatta a java építő játék elemeit. Az volt a terve, hogy saját vállalkozásban fogja gyártani. Ezt az akkor kezdődő kommunista rendszer miatt nem tudta elindítani. Az is probléma volt, hogy ebben az időben nem volt még megfelelő műanyag.

1959-60 körül szerződést kötött a Mikrolin Mechanikai Játékgyártó Szövetkezettel a Jáva építőjáték gyártására, és fejlesztésére, ahol a gyártás el is kezdődött.

1960-61 körül szerződött a Plasticant céggel a játék gyártására, és fejlesztésére. A szerződésben volt rögzítve, hogy a Plasticant nyugat Euróbában, a Mikrolin kelet Európában kereskedik a Java építőjátékokkal.

Plasticant cég maga Németországban volt, a német gyerekek is nagyon megkedvelték a jáva építő játékokat. Kapható és sikeres volt Csehszlovákiában és Görögországban, Angliában is.

A fejlesztés menete az volt, hogy Paksy úr minden negyedévben kitalált egy, vagy több új alkatrészt, ami a Mikrolinnál egy fészkes kisérleti szerszámban készült el, és ezt vitte ki a Plasticanthoz. Ezt a munkát a Mikrolinnál Paksy úr mellett egy háromtagú tervező csapat, amelynek magam is tagja voltam 1962-66-ig, és néhány szerszámkészítő végezte.

Az 1998-ban alakult Peppino-Impex Kft. 100%-ban családi tulajdonban van. Cégünk 1994 óta foglalkozik játékkereskedéssel.

Fő tevékenységi körünk a magyar játékok exportja a környező országokba, ugyanakkor importálunk is játékokat Csehországból, Lengyelországból, Romániából, Törökországból.

Célunk, hogy a gyerekek kezébe olyan játékok kerüljenek, melyek aktív tevékenységre késztetik őket, teret adva a gyerekek kreativitásának, fantáziájának kibontakozására.

Ettől a céltól vezérelve kezdtük újra gyártani a Magyarországon régóta nagy népszerűségnek örvendő Java építőjátékot. A szülők és nagyszülők közül sokan emlékeznek gyerekkoruk kedvencére, mely magyar szabadalom alapján készült és most újra kapható: új, korszerű alapanyagból, jó minőségben gyártva.

Tapasztalataink szerint a gyerekek kedvelik, a legkisebbektől a tizenéves korosztályig, sőt a felnőttek is szívesen alkotnak belőle újra, gyermekkorukat felidézve. Ez a siker arra ösztökél bennünket, hogy újabb és újabb Java építő elemekkel bővítsük ezt a népszerű játékot, megörvendeztetve vele gyermekeinket.

Nemrégiben elkezdődött a Jáva-arculat megújítása, melynek szellemében a Jáva 4, 5 és 6 már új designnal kapható. Az új Jáva 6 dobozban már íves sárga elemek is találhatóak, ami megkönnyíti a munkagépek építését.

Cikket írta: Peppino-Impex Kft.

Jáva építőjátékok kaphatóak az OKOSJATEK.HU webáruházban és játékboltban. 1163 Budapest, Veres Péter út 99.

Ezen cikket kérnénk kizárólag a forrás megjelölésével (www.okosjatek.hu) használják fel!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek