Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek Menü

Ice Cool – egy igazán cool játék a Brain Gamestől.

Ice Cool – egy igazán cool játék a Brain Gamestől                        ICE COOL társasjáték vásárlás itt >>>

Mindig igyekszem újabb és újabb társasjátékokat találni, amivel kiegészíthetem a gyerekek gyűjteményét, és úgy néz ki, megint sikerült egy olyanra bukkannom, amit érdemes lesz kipróbálni.

Egy innovatív pöccintős játék debütált a 2016-os Nagy-Britanniai Játékexpón (UK Games Expo).

A Brain Games nevezetű játékkiadó június 3-án, a 2016-os Nagy-Britanniai Játékexpón mutatta be Ice Cool elnevezésű játékát – az első olyan játékot, melynek figurái pöccintésre pörögnek és ugranak. A játékot gyermekjáték kategóriában jelölték a Nagy-Britanniai Játékexpó díjára. Két különleges innovációs ötlet is testet ölt benne: az egyik a pöccintéses játéktechnika, a másik az „egymásba illesztett dobozok” felépítés.

A Brain Games kétéves fejlesztőmunka eredményeként mutatja be új játékát, melynek két fontos újítása sokkal izgalmasabbá teszi a bábuk pöckölését és meggyorsítja a játék előkészítését.

A pöckölhető bábuk speciális kialakítása egy sor izgalmas trükköt tesz lehetővé: a különbözőképpen megpöccintett bábuk képesek csúszni, ugrani, pörögni, dülöngélni vagy falról visszapattanni. A bábuk sokféle mozgási és kölcsönhatási képessége minden játéknál új meglepetéseket tartogat, egyre újabb lehetséges trükköket fedezhetünk fel. A győzelem a játékosok ügyességén múlik, kellő gyakorlással életkortól függetlenül mindenki kidolgozhatja és továbbfejlesztheti a saját nyerő pöckölési technikáját. Az Ice Cool egyszerű, könnyen megjegyezhető szabályaival kitűnő választás azoknak, akik csak most ismerkednek a társasjátékok világával, lebilincselő játékmenete miatt pedig akár nagyobb társasjátékos összejövetelek kitűnő szünetkitöltő játéka is lehet.

Az innovatív bábukialakítás és újszerű pöckölési technikák mellett az Ice Cool másik nagy újítása a társasjátékok világában korántsem megszokott, egymásba illesztett dobozokból álló felépítés, melynek köszönhetően a játék színtere pillanatok alatt játszi könnyedséggel összeállítható. A játék öt, egymásba rakott dobozt tartalmaz, melyeket a megfelelő módon egymás mellé helyezve és csipeszekkel összeillesztve néhány másodperc alatt elkészíthetjük a háromdimenziós játékpályát.

A négy színes pingvin közül minden körben más veszi át a folyosóügyeletes szerepét, akinek az a dolga, hogy elkapja a többieket. A többiek ezalatt megpróbálnak minél több ajtón átszaladni, hogy halakhoz jussanak. A kör akkor ér véget, ha a folyosóügyeletesnek sikerül az összes többi pingvint legalább egyszer nyakon csípnie, vagy ha valamelyik pingvin az összes, számára elérhető halat összegyűjtötte. A játékosok sorban, egymás után veszik át a folyosóügyeletes szerepét, s végül az lesz a győztes, akinek a legtöbb pontja gyűlt össze a halas kártyájáin.

 „Nagyon sokat jelent nekünk ez a játék, hiszen két teljes évet töltöttünk a benne lévő két újítás finomhangolásával. Szeretnénk, ha ezzel valami igazán nagy változást tudnánk elindítani, és őszintén reméljük, hogy a játékban található újítások néhány év múlva már teljesen mindennaposak lesznek. Ez az eddigi legmerészebb projektünk, és örülünk a nemzetközi partnereinktől kapott fogadtatásnak. Az Ice Cool 2016-ban világszerte több mint 16 országban jelenik meg.” – nyilatkozta Egils Grasmanis, a Brain Games Publishing vezérigazgatója.

Az Ice Cool 6 éven felüli gyerekek számára készült társasjáték, mely azonban felnőtteknek is remek szórakozást nyújt. 2–4 játékos szükséges hozzá, a játékidő kb. fél óra. 4 db műanyag pingvinbábut, a termeket jelképező 5 db kartondobozt, 16 db hal formájú facsiptetőt (3x4 színes és 4 natúr), 45 halas kártyát (melyek 1, 2 vagy 3 pontot adnak), 4 db színes emlékeztető kártyát és 4 db pingvin-diákigazolványt tartalmaz.

Az Ice Coolt először a 2016-os Nagy-Britanniai Játékexpón mutatták be, ahol gyermekjáték kategóriában jelölést is kapott az expó díjára. A játék megrendelhető az okosjatek.hu weboldalon.

A Brain Gamesről röviden

Három társasjáték-rajongó vágott bele 2004-ben, hogy létrehozza Észtország, Lettország és Litvánia társasjáték-kultúráját. Az egész a „Katan telepesei” című népszerű játék honosításával és terjesztésével kezdődött, mára pedig a Brain Games a balti államok legnagyobb játékforgalmazójává nőtte ki magát.

2011-ben kezdtek maguk is új játékokat fejleszteni, majd saját játékkiadó vállalatot hoztak létre Brain Games Publishing néven. Eddig 8 saját játékot fejlesztettek és adtak ki, melyek már több mint 30 országban elérhetők.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek