Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Hotel társasjáték vélemény

Hotel társasjáték - kipróbáltuk. Milyen volt, milyen lett?                  

Hotel társasjáték vásárlás itt >>>

Miről szól a Hotel társasjáték? Legyél dúsgazdag ingatlanmágnás!

Gondolom sok gyerekes szülőnek nem ismeretlen a HOTEL nevű társasjáték. A saját gyerekeim is imádják,  biztosan az én lelkesedésem is ráragad rájuk.  

Aki szerette a Hotelt, ezt is imádni fogja. A menete és játékszabálya megegyezik gyerekkorunk Hotel társasjátéka szabályával, ami új, az a dizájn. Viszont az gyönyörű!

A régi hotel társasjáték:
 

 És az új Hotel Tycoon társasjáték:

Mi lehet a hotel társasjáték sikerének titka? A hotel egy izgalmas, fordulatos, szórakoztató társasjáték.  Egy kicsit hasonlít a Gazdálkodj okosan játékra és a Monopolyra, ami szintén nagyon közkedvelt.  A Hotel kivitelezése azonban magasan veri a gazdálkodj okosan játék kinézetét.

A gyerekek általában szeretik a pénzzel való játékokat. Szeretnek valamilyen szerepbe bújni. Itt ingatlan kereskedő, hotel tulajdonos szerepébe bújhatnak.

A játék ötvözi a szerencsét és a taktikát. Ez is lehet sikerének titka. Mert a játékban igen lényeges, hogy melyik versenyző tudja megvenni a „jó helyen fekvő, jól fizető” szállodát.  De lényeges, hogy a megvásárolt telekre később milyen ügyesen építkezünk, hogy a hozzánk betérő vendég minél többet költsön nálunk, ne a versenytársnál.

A Hotel társasjáték célja, hogy  te legyél a leggazdagabb szállodatulajdonos! Építs szállodákat, fogadd a vendégeket és igyekezz, hogy minél több pénzt költsenek nálad! Minél előkelőbb  a hoteled, annál több pénzt költenek nálad a vendégek.

Hotel társasjáték játékszabály röviden: 1. A táblán Vásárolj meg egy telket (lehetőleg értékeset). 2. Szerezd meg a szükséges építési engedélyt (a speciális dobókocka használatával, ez csupán a szerencsén múlik). 3. Helyezd fel a táblára a szálloda főépületét. 4. Építs bejáratot, majd építsd meg a szállodád többi épületét is. 5. Építs parkokat is a szálloda mellé, ez értékesebbé teszi. 6. Ha szüksés, vásárolj további bejáratokat. 7. Szedj minél több pénzt, te legyél a leggazdagabb hotelmágnás! Te maradj bent utolsónak a játékban!

A Hotel társasjátékban ha drága szállodában szállsz meg, nem jó érzés, mert sokat kell fizetned. Nem is baj, ha ezt az érzést korán megtanulják a gyerekek. Egy kis erkölcsi nevelés, hogy nem kell a rongyrázás. Viccként írtam, de van benne valami.

Mitől nem csupán szerencsén alapuló játék a hotel társasjáték? Ha valakinek a szállodájába lépsz akkor fizetsz, méghozzá a kockadobással meghatározott összeget. Viszont ha valaki elbambul és nem veszi észre, hogy ráléptek a mezőjére, akkor utólag már nem kérheti a pénzt, bukta. Figyelni kell.

Ha nem tudsz valamit kifizetni árverés jön, aki többet ajánl alapon kell eladnod a szállodákat, tanít a kereskedésre, licitálásra.

Egy kicsit rossz, hogyha valaki kiesik, ő már csak mint külső szemlélő nézheti tovább a játékot.

De valójában az egész család élvezi a hotel társasjátékot. Párommal is játszottuk, azt hittük, hogy felnőtteknek már unalmas, de tévedtünk. Nagyon jót játszottunk a hotellel. Idézd vissza Te is gyerekkorod a hotel társasjátékkal!

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek