Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Zsúr játékok, ötletek

Zsúr játékok vásárlásához kattints ide:


Összegyűjtöttünk egy-két zsúrban játszható ingyenes játék ötletet.
Mielőtt azonban az ingyenes ötleteket elolvasod, egyik partnerünket szeretnénk figyelmetekbe ajánlani:

LogiKoffer kincskereső játék

A LogiKoffer egy szülinapi gyerekzsúrokra kibérelhető izgalmas logikai kincskereső kalandjáték!
A játék során a gyerekeknek ötletes feladványok sorát kell megoldaniuk, hogy az elrejtett kincs nyomára bukkanjanak. A bőrönd kinyitása után az előkerülő trükkös tárgyak segítik lépésről-lépésre az ifjú nyomozókat. Ideális választás 7 és 14 éves kor közötti gyerekeknek, 3-12 fő meghívott esetén. Részletek a weboldalon: www.logikoffer.hu

És akkor jöhetnek az ingyenes játék ötletek zsúr rendezéséhez:

Gyűjtsd be a labdákat!


Happy Hippo társasjáték mintájára. Nagyon vicces zsúr játék ötlet.
Kellékek: Sok kis labda (játszósátorba való kis medencelabda), gördeszka vagy guruló deszka, lavor vagy doboz.
Nyolc játékos esetén négy csapat van például. 4 játékos ráfekszik a guruló deszkára, a párjuk a lábuknál fogva tolják majd. Aki fekszik, annál van a lavor vagy doboz. A földön fekvő labdákra kell borítani és begyűjteni minél többet. Lufival is, és ezesetben szemeteskosár nagyságú kosárral is játszható.

 

Fazék ütő játék
Két csapat versenyez egymással. Kiválasztanak a csapatukból 1-1 játékost. Bekötik a szemét. A két csapat elhelyez ugyanúgy 5 darab fazekat az aljával felfelé.
A  két bekötött szemű játékosnak adnak 1-1 fakanalat.
Indulhat a játék! A csapattagok balra, jobbra, stb. utasítással segíthetik a bekötött szemű játékostársaikat, akinek rá kell tudni ütni a fazekakra. Tehát a csapattagoknak ügyesen pusztán utasításokkal (nem érhetnek a bekötött szemű játékoshoz) kell segíteniük a játékostársukat a fazekakhoz vezetni.
Csak akkor lehet a következő fazékhoz indulni, ha sikerült ráütni egyre.
Aki leghamarabb rátalál az összes 5db fazékra és sikerült is ráütnie a fakanállal, eldobolhatja a nyertes ütemet, a többiek örömtáncot lejthetnek.

 

Idióta tánc koreográfia
A játékosok körben állnak. Az első játékos mutat egy táncmozdulatot, melyet a tőle jobbra lévő játékosnak le kell utánoznia, és hozzárakni egy újabb táncmozdulatot. A kör végére egy vicces tánckoreográfia fog kialakulni.


Víz passzolós játék
Két csapat játszik. Egymás után sorbaállnak. Mindenki kap a kezébe egy műanyag poharat, melyet hátul kell a két kezével megfognia (a háta mögött). Az első játékos vízzel teli poharat kap. A cél, hogy tovább öntögessük egymás poharába a vizet úgy, hogy a végén minél több  maradjon meg belőle, minél kevesebb lötyögjön ki. A feladatot nehezíti, hogy egymásnak háttal kell a vizet átöntenünk a másik poharába, mivel a hátunk mögött fogjuk meg a poharat mindkét kezünkkel.

Fogd a térded közé!


Kellékek: hullahopp karikák, kis labdák vagy babzsákok.


Helyezzünk le hullahopp karikákat. A hullahopp karikáktól min. 8 méter távolságra a labdákat vagy babzsákokat. A csapat tagjainak el kell juttatnia a labdákat (babzsákokat) a térdük közé fogva ugrálva a hullahopp karikákig (beleugranak és ott elengedik a térdük közül). Amelyik csapat előbb végez, az győz.

Egymás etetése tejszínhabbal


Kellékek: sok tejszínhab kirakva tányérba.

Az egyik játékosnak bekötjük a szemét, és meg kell etetnie tejszínhabbal (vagy nyáron a nagy melegben fagyival) a játékostársát. Csapatban is játszhatjuk, ahol előbb elfogy a tejszínhab, az a csapat nyer (és ahol kevésbé maszatos a másik játékos).

WC papír múmia készítése


Csapatban játszunk. Aki előbb feltekeri a csapattársára az egész WC papír tekercset, az nyer. A végén a "szépség" is dönthet!

Ásványvizes palackok ledöntése


Állíts fel a földre pár ásványvizes palackot egymás után. Egy teniszlabdát rakj egy harisnyadandrág lábfej részébe. A játékos vegye fel a fejére úgy, hogy a labda lógjon. Hajoljon előre, és a labdát a fejével himbálva döntse le minél hamarabb az ásványvizes palackokat.

Limbó!


Az örök kedvenc! Induljon a zene, indítsátok magasról a limbó botot, majd egyre alacsonyabbra helyezve kell mindenkinek átmenniel alatta.

Kiengedtek?

Előkészület: egy gyermek kimegy a szobából, addig mi laza körbe állunk. Megbeszéljük, hogy hol lesz a titkos kijáró, vagyis melyik két gyermek között lehet kibújni a körből.
Feladat: a visszahívott játékos a kör közepére áll, s meg kell találni, hol juthat ki a körből. De nem erővel, hanem a társai arcát fürkészve, akik hang nélkül, csak az arcukkal jelezhetnek, hogy jó helyen próbálkozna e, a szabadulni akaró. Ahol nem juthat ki, azok a játékosok komoran, morcosan, ijesztően néznek, a titkos kapuban állók pedig mosolyogva, barátságosan.

Kinek szól a játék: Nagycsoportos óvodásoknak, Kisiskolások

Játék helyszíne: Szobai játék, Kerti játék

Játék típusa: Vicces játék

Szoborjáték


Kellékek: zenegép.


Feladat: amíg szól a zene, sétálgatunk, ugrándozunk, táncolunk. Amint leállítja a játékvezető a zenét, szoborrá kell válni, tehát mozdulatlanná merevedni olyan testhelyzetben, amiben éppen vagyunk. Aki megmozdul, az kiesik, hacsak meg nem mondja, mihez hasonlít a szobra. Pl.: korcsolyázó, fazekas, balerina….olyan hasonlatot nem mondhatunk, ami már elhangzott.

Kinek szól a játék: Óvodásoknak, Nagycsoportos óvodásoknak

Játék helyszíne: Szobai játék, Kerti játék

Játék típusa: Kismozgásos játék

Krumplis futam


Kellékek: kanalak, krumplik.


Előkészület: kanalakat, és kb. egyforma méretű krumplikat készítünk össze. Jelöljünk ki egy útvonalat.


Feladat: berakjuk a krumplit a kanálba, s teljesítjük az adott útvonalat úgy, hogy a krumpli ki ne essen a kanálból.
Az útvonalat lehet nehezíteni tárgyak kikerülésével, átmászással, átbújással…
Vihetünk kiskanálban üveggolyót, pingpong labdát, meglepetéstojást…. .(vagy amit meg is kaphat a játékos jutalmul, ha nem ejti le.)

 

A játék játszható egyéni feladatként, s váltóversenyként is.
Kisebbek próbálhatják először merőkanállal, vagy szűrőkanállal.
Nagyobbaknál lehet időre is játszani.

Kinek szól a játék: Kicsiknek, Óvodásoknak, Kisiskolások

Játék helyszíne: Szobai játék, Kerti játék

Játék típusa: Ügyességi játék, Nagymozgásos játék, Kismozgásos játék

Merre vezet az út?

Kellékek: kendő,babzsákok vagy párnák
Előkészület: kiosztunk minden játékosnak 2-3 babzsákot.
Feladat: a babzsákokat egymás mögé lerakva utat kell építenünk.
Zokniban, vagy mezítláb zsákról zsákra haladva kell végigjutni az útvonalon. A bátrabbak bekötött szemmel is megpróbálhatják.

Ha színesebbé akarjuk tenni a játékot, akkor lehet a feladat köré egy mesét szőni, amiben a babzsákok a kövek a patakban. Át kell kelnünk a köveken, s vigyázni kell, nehogy vízbe lépjünk…., útközben…..

Kinek szól a játék: Kicsiknek, Óvodásoknak

Játék helyszíne: Szobai játék, Kerti játék

Játék típusa: Ügyességi játék, Kismozgásos játék

Lábujj csipesz


Kellékek: kisebb tárgyak: pl.: kiskanál, radír, dobókocka, cukorka, mogyoró, lego, üveggolyó, ceruzaelem, kendő, és doboz vagy kosár.
Előkészület:-
Feladat: próbáljunk meg különböző tárgyakat megfogni a lábujjunkkal, mint egy csipesszel, majd olyan magasra emelni őket a levegőbe, hogy kezünkkel megfoghassuk, s a dobozba berakjuk. Kinek melyik tárgyat sikerül felemelni, s a dobozba helyezni? Ha kevesebb gyerekkel játsszunk, és mindenkinek jut mindegyik tárgyból, akkor a tárgyakat lábujjainkkal fogva a földről egyenesen a saját dobozunkba is helyezhetjük.
Úgy is játszhatjuk a játékot, hogy a dobozt egy-két méter távolságra tesszük, és egy lábon szökdécselve visszük oda a tárgyat a lábujjainkkal fogva.
Mezítláb könnyebb!

Kinek szól a játék: Óvodásoknak, Nagycsoportos óvodásoknak, Kisiskolások, Iskolásoknak, Felnőtteknek

Játék helyszíne: Szobai játék, Kerti játék

Játék típusa: Ügyességi játék, Vicces játék, Kismozgásos játék

Hopp! Egy Vizibomba!


Kellékek: vízilufik megtöltve és megcsomózva, fürdőlepedők vagy lepedők.
Előkészület: osszuk a játékosokat kettő vagy négy csapatra. Minden csapat kapjon egy lepedőt, amit megfognak a négy sarkán, ill. a szélén, és kifeszítik. Ezután a lepedő közepére helyezünk két csapatonként, egy vízibombát. Kijelöljük, hogy melyik csapat, melyik csapatnak passzolja a bombát.
Feladat: Két-két csapat dobálja egymásnak a vízilufit a lepedő meglendítésével. Melyik csapat tudja a legtöbbször a magasba dobni, ill. elkapni a vízibombát, mielőtt az kipukkad?
Egy játék addig tart, míg a bomba ki nem pukkad.
Játszatjuk párokba állva is, csak akkor törölközőt használjunk, s ne lepedőt.

Kinek szól a játék: Óvodásoknak, Nagycsoportos óvodásoknak, Kisiskolások, Iskolásoknak

Játék helyszíne: Kerti játék

Játék típusa: Csapatjáték, Ügyességi játék, Ügyességi csapatjáték, Vicces játék, Vizes játék, Kismozgásos játék, Labdásjáték

Színcápa


Kellékek:.kréta
Előkészület: a játéktér két szélén két vonalat húzunk, kijelöljük az első cápát.
Feladat: a kijelölt játéktér közepén vadászik a fogó. Amikor egy színt kiált a fogó, azoknak,  akiknek a ruházatán látható a kimondott szín, átszaladnak a túlsó vonal mögé. Eközben a fogó  igyekszik közülük valakit elkapni. Akit először sikerül megfognia, az lesz az új fogó. Ha valaki nem szalad át, mikor a ruháján látható színt kiáltják, fogóvá válik. Vita esetén a játékvezető dönt.

Kinek szól a játék: Óvodásoknak, Nagycsoportos óvodásoknak, Kisiskolások, Iskolásoknak

Játék helyszíne: Kerti játék

Játék típusa: Nagymozgásos játék, Fogójáték

Lufi borotválás


Kellékek: lufi, borotva hab, borotva, liszt
Előkészület: lufiba szórjunk lisztet és óvatosan fújjuk fel amennyire lehet, kenjük be borotva habbal a felfujt lufit
Feladat: az egyik gyerek üljön le egy székre és fogja a feje fölé a borotva habos lufit, ugyan így a többiek is helyezkedjenek el, a verseny társuk álljon mögé borotvával a kezében és egyszerre induljon a borotválás! Ki nyer? Aki leghamarabb megborotválja a lufit anélkül, hogy kidurrantaná, és így csupa liszt lenne a társunk.

Kinek szól a játék: Kisiskolások, Nagyiskolások, Felnőttek

Játék helyszíne: Szobai játék, Kerti játék

Játék típusa: Vicces játék

Csomagolás? Rajta!


Kellékek: Ezüst alufólia, borsó vagy üveggolyó
Előkészület: miden gyereknek adjunk ugyan annyi számú golyót vagy borsót és elegendő alufóliát
Feladat: Vigyázz! Kész! Rajt! Csomagoljuk be az összes golyót vagy borsót minél hamarabb! Az nyer aki a leghamarabb az összeset becsomagolta.

Kinek szól a játék: Nagycsoportos óvodásoknak, Kisiskolások, Nagyiskolások, Felnőttek

Játék helyszíne: Szobai játék, Kerti játék

Játék típusa: Vicces játék, Ügyességi,

Csoki golyócskák


Kellékek: csoki golyók, szívó száll
Előkészület: Egy tálba rakjunk csoki golyókat, egy másik üres tálat tegyünk a csoki golyók mellé.
Feladat: A játék időre megy. Ki tudd bizonyos időn belül a szívó szálával több golyót átrakni az üres tálba?

Kinek szól a játék: Nagycsoportos óvodásoknak, Kisiskolások, Nagyiskolások

Játék helyszíne: Szobai játék

Játék típusa: Vicces játék, Ügyességi

Ha parti játékokat keresel a zsúrra, akkor nézz körül az ajánlataink között:

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek