4.790 Ft

Üveggolyó készlet vászonzsákban - Goki

4.790 Ft
Legfontosabb jellemzők

Az üveggolyózás világszerte elterjedt a gyermekek körében. Ezzel a játékkal találkozhatunk a Pál utcai fiúkban is. Rengeteg játékvariáció található az interneten a régi retro játékoktól kezdve a mai kigondolt otthon felhasználható eszközökből elkészíthető fejlesztő játékokig.

3 éves kortól

Szállítási információk

Elérhetőség: Saját raktárról, azonnal
Várható szállítási idő: 2024. április 26.
Cikkszám: 63924
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:
Átlagos értékelés: (1) Tovább az értékeléshez
Kedvencekhez: Kívánságlistára teszem
Ingyen szállítás 50e Ft felett
Packeta: 1090 Ft * GLS házhoz szállítás: 1690 Ft, akár másnap * GLS Csomagpont/Automata: 1190 Ft * Foxpost: 1290 Ft * MPL házhoz szállítás: 2990 Ft
Ingyenes személyes átvétel, akár aznap
Budapesti üzletünkben
Többféle fizetési lehetőség
bankkártyás fizetés * előre utalás * utánvét * Utánvét díja bruttó 450 Ft

Termék jellemzők

Mit kell tudni a játékról?

Üveggolyó készlet vászonzsákban

Az üveggolyózás világszerte elterjedt a gyermekek körében. Ezzel a játékkal találkozhatunk a Pál utcai fiúkban is. Rengeteg játékvariáció található az interneten a régi retro játékoktól kezdve a mai kigondolt otthon felhasználható eszközökből elkészíthető fejlesztő játékokig.

Ezekből írunk le most nektek egy párat. 

1. "Lyukgolyózás": A játék résztvevői 5-8 lépés távolságba egy öklömnyi gödröt mélyítenek a játéktérbe, s egymást váltva gurítanak. A lyukon kívül rekedt golyók a pályán maradnak mindaddig, amíg valaki a lukba nem talál. Ő aztán felszedheti az addig játékba hozott összes golyót, ha ugyanabban a sorozatban már mindenki gurított. Az esetben, ha a sorozatban utána következők közül másvalaki is betalál, egyenlő arányban kell osztozniuk. Ha nem lehet maradéktalanul elosztani a nyereményt (például hét golyót háromfelé), a fölös példányok a pályán maradnak.

2. "Pontozkodó": A pálya közepére köröket rajzolnak, pont úgy, ahogy az egy lőlapon is általában található. A belső kör ér tízet, a továbbiak kifelé kilencet, nyolcat, hetet, hatot. Felváltva történik  három-három gurítás, melyek közül mindenki az adott kísérlet során elért legértékesebb találatának pontértékét írhatja fel. Az győz, akinek a legtöbb pontot sikerül összegyűjtenie.

3. "Kibombázó": Két játékos részére. Egyenlő távolságra rajzolt egymás melletti körbe kell elhelyezni öt-öt golyót. A körtől bizonyos távolságra (pl. 2 méterre) kijelöljük a két játékos helyét. A cél az, hogy ki-ki a saját maga helyéről nem elmozdulva golyó gurítással (célszerű ehhez a legnagyobb golyót használni), a körben lévő golyókat kell kibombázni (kilökni a nagy golyóval). Akinek ez először sikerül, az győz.

4."Váras": Valamihez ferdén nekitámasztunk egy deszkát vagy papírtörlő gurigáját. Felrajzoljuk a "várat" (négyzet alakot) ettől kb. egy méterre. Ha ezen átgördül a golyó, vagy mellé megy, a „bankba” kerül. Akinek sikerül úgy gurítani, hogy a golyó a várban marad, az elnyeri a bank addigi tartalmát. 

5. Tegyük a földre az egyik nagyobb üveggolyót. Meghatározott távolságból mindenki próbálja meg eltalálni azt a saját golyójával. Háromszor lehet próbálkozni. Papíron vezethetjük, hogy kinek hányszor sikerült eltalálnia a nagyobb golyót. Az győz, akinek a legtöbb pontja lesz.

6. Bizonyos távolságra leteszünk egy hosszú fonalat a földre. Cél, hogy a saját golyóm érje el először (vagy legközelebb) a fonalat. Ebben az esetben mindenki egyszerre indítja el az üveggolyóját.

7. Nagyobb doboz aljába vágjunk különböző lyukakat (úgy, hogy a dobozt az oldalára fektetve a golyókat bele lehessen gurítani). Írjuk fölé, hogy hány pontot ér a lyuk. Minél kisebb, annál nagyobb pontot fog érni. Minden játékosnak itt is három próbálkozása lehet a lyukakba gurítani a golyót. Írjuk fel a szerzett pontokat, majd a végén számoljuk össze a pontszámokat. Az nyer, akinek a legtöbb pontja van. 

8. WC papír és törlőpapír gurigákból készíthetünk golyópályát is. Vágjuk félbe a gurigákat, majd ragasszuk össze őket. 

9. Legóból készíthetünk labirintust. Vegyünk elő egy nagyobb legó táblát és készítsünk rá a kisebb kockákból útvonalat. Stopperrel mérhetjük, hogy ki tudja hamarabb végigvezetni az üveggolyót a labirintuson. 
Illetve, ha van annyi legó, hogy kettő vagy több ugyanilyen táblát készítsünk, akkor stopperre sincs szükségünk. Mindenki egyszerre indulva kezdje el végigvezetni a golyót a saját labirintusán. Aki hamarabb ér a célba, az győz.

Sokszor hallottuk és tapasztaltuk is, hogy bármennyi üveggolyót is veszünk, az vagy kevés, vagy elveszik. Az biztos, hogy sosem elég. Ebben a készletben 50 darab különböző méretű és színű golyót találtok.

Fejleszti a szem-kéz koordinációt, a térlátást, a kézügyességet. Különböző feladatokat kitalálva más készségeket is fejleszthetünk. Például finom-motorika fejlesztő, ha a golyókat csipesszel egyik tányérból átrakja a gyermek egy másikba. 

Ajánlott: 5 éves kortól (a gyártó 3 éves kortól ajánlja. Szerintünk 3-5 éves kor között szülői felügyelet javasolt.) 
A legnagyobb üveggolyó átmérője 3,5 cm
A legkisebb üveggolyó mérete pedig 1,5 cm 

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet:
Fejlesztő játékok kisiskolásoknak
Úti,utazó játékok
Játékok 3-5 éves gyerekeknek
Játékok 5-8 éveseknek
Játékok 8-12 éveseknek
Finom-motorika fejlesztő játékok
Figyelem fejlesztő játékok

Vélemények

5.00
(1 értékelés)
Írja meg véleményét !
Oszd meg másokkal tapasztalataidat, véleményedet!
Jó minőségű és szép golyókat tartalmazó szett. Sokat golyópályához használunk, a másik fele dekoráció :)
2021. 06. 04.
Árukereső.hu Árukereső.hu