Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Újra megjelent az Agricola, családi, hobby változatban!

Újra megjelent az Agricola! "Családiasabb" változatban!

Általában egy játék második "kiadását" nem szokták hirdetni - elfogy egy magyar verzió, és ha elég népszerű volt, akkor az újabb kiadások "csendben" követik a korábbi kiadást. Az Agricolából is volt már két kiadás - a második kiadás az elsőhöz képest minimális módosításokat, átszövegezéseket tartalmazott. 
Uwe Rosenberg azonban úgy gondolta, hogy a 9 éve megjelent, sokáig a BoardGameGeek listáját is vezető játékra is ráfér egy újragondolás. Virtuálisan "összeült" a legtöbbet játszó játékosokkal, és közösen megalkották az "Új kiadást". 
Az alapok természetesen nem változtak: Helyt kell állnunk a 17 században, egy kis házikóból és földből álló gazdaságunkat kell felvirágoztatnunk, mesterségeket tanulva, fejlesztéseket kitalálva és folyamatosan etetve a családtagjainkat. 
A népszerű családi gazdálkodós játék nem vesztett korábbi erejéből, azonban az alkatrészek, a szabályok és a kártyák megújultak. A szabályok tisztábban, egyértelműbben vannak megfogalmazva. Az évek alatt megjelent több száz lapból Uwe és a play-agricola játékosai által legnépszerűbbnek lapok lettek a dobozba kiválogatva. 
Külsőleg is finomodott a játék - és mostmár nem csak fabirkák és marhák dekorálják a gazdaságunkat, de a zöldségek és a nyersanyagok mellett végre a családtagok is igazi figurát kaptak. 

Kinek ajánljuk az Agricolát? Mindenkinek, aki szereti a gondolkozósabb, kicsit előretervezős játékokat, és szeret elmerülni az építkezés és nyersanyaggyűjtés világában és nem retten meg egy kis fejlesztéstol és az új dolgok megtanulásától sem. 
A doboz ráadásul rejt egy kiegészítőfüzetet, amiben az elmúlt évek tapasztalatai alapján összegyujtött változatok, praktikus tanácsok és szabálymagyarázatok kaptak helyet. 

Az Agricola, újabb kiadása kapható itt: Agricola új kiadás, hobby változathoz kattinst ide >>>

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek