Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek

 Webáruház: 06-20-433-7841    Bolt: 06-20-263-3836

Társasjáték pároknak, házasoknak, házastársaknak

 

 

Társasjáték pároknak, házasoknak, házastársaknak

Melyek azok a társasjátékok amik párosan is játszhatóak, két személy esetén is izgalmasak, fordulatosak?

Összegyűjtöttük ezeket a társasjátékokat ha a pároddal szeretnél kettesben játszani. Vannak közte kimondottan „páros” társasjátékok 2 személyre, és vannak olyanok is, amit többen is lehet játszani, de már tapasztalatból tudjuk, hogy ketten is élvezetes játék.

Lássuk a listát! A könnyedebb játékoktól megyünk (nagyjából) a felsorolásban a legnehezebb, akár órákig tartó stratégiai társasjátékokig.

A könnyedebb vagy gyorsan lejátszható játékok listája:

A bűvös rengeteg:

A Fox in the Forest, magyar nevén Bűvös Rengeteg egy kétszemélyes ütésvivő társasjáték, amelyben mindkét játékos igyekszik minél több pontot gyűjteni egy forduló során ütések elnyerésével és különleges hatású kártyák kijátszásával. A játék végén a legtöbb ponttal rendelkező játékos nyer.

A játék ötletét Alana Joli Abbott A bűvös Rengeteg meséje adta.

A játék története:

" A favágó és a lánya egy kis erdőszéli faluban laktak. A lány sokszor elkísérte az apját az erdőbe, és látta, hogy ahogy az erdei állatokkal beszél. A favágót bátor embernek ismerték, aki nem fél az erdőben leselkedő veszélyektől. A legjobb rönkökért az erdő legmélyére is bemerészkedett. A királynő kihirdette, hogy aki legyőzi a szörnyeket, jutalmul megkapja a fele királyságot. Messzi országok fiai és lányai keltek útra, hogy próbára tegyék szerencséjüket."

A részletekért kattints a képre:

 

Skyjo kártyajáték

A Skyjo kártyajáték egy nagyon hamar  megtanulható játék, ami élvezetes kettesben de több játékossal is.
Van könnyebb és nehezített változata is. Alkalmas fiataloknak, és idősebb házaspároknak is.
Előtted lévő lapjaidat cserélgeted a húzópakliból, vagy dobópakliból úgy, hogy minél kevesebb pontszámú kártya maradjon nálad a játék végére.

Jaipur

A játékban Jaipur (Dzsaipur, egy egzotikus indiai nagyváros) két legbefolyásosabb kereskedőjét alakítjuk, ami már önmagában sem rossz pozíció, de ha ezzel megelégednénk, akkor ugye miről is szólhatna a játék? Célunk bekerülni a Maharadzsa udvarába, úgyhogy bele is vágjuk magunkat a boltolásba! Mindezt egy könnyed, pörgős taktikai játékban, face to face, alig 20 perc alatt. Aztán jöhet a visszavágó!

Fedőnevek négyszemközt

A Fedőnevek négyszemközt a Fedőnevek kétfős változata, vagy inkább egy, a Fedőnevek alapgondolatára építő játék, ami két főre van kitalálva, de többen is játszható. Vagy inkább: a Négyszemközt egy kooperatív Fedőnevek, ami két fővel is tökéletesen működik, és csapatban is hibátlan!

Ketten dolgoztok egy titkos küldetésen. A feladatotok: kapcsolatba lépni 15 ügynökkel úgy, hogy közben elkerülitek az ellenséges bérgyilkosokat. Te ismered azokat az ügynököket, akikkel a társad biztonságosan találkozhat. A társad ismeri azokat az ügynököket, akikkel te találkozhatsz biztonságosan. Csak egyszavas célzásokkal utalhattok a megfelelő ügynökökre, egyszerre akár több szóra is az asztalon, hogy egymást a keresett ügynökökhöz irányítsátok, mielőtt kifuttok az időből.

 

 

 

Azul társasjáték

Az Azul-ban nincs más dolgotok, mint okosan és időben kiválasztani azokat a csempéket a gyárak kínálatából, amelyekből a legértékesebb helyekre tudsz tartalékolni készletet, majd azokból feltölteni a készülő díszes csempefal sorait és oszlopait.

Ehhez nem csak a saját készülő munkátokat, de a többiekét is figyelned kell! Egy rossz választásnak akár az is lehet a vége, hogy egy akkora csempekészlet jut neked, amelyet nem tudsz beépíteni, így a nyakadon maradó darabok miatt komoly veszteségek érhetnek.

I. Mánuelt, Portugália királyát rabul ejtették az Alhambrában látott gyönyörű, színes csempék. Felszólította országának mestereit, hogy királyi palotáját, mely Evorában áll, ilyen szép díszítéssel lássák el.
De ki lesz vajon az, aki legügyesebben választ a mozaikgyárak készletéből, gyakran vetélytársai orra elől halászva el az azok által kinézett darabokat? Ki tudja a vetélkedésben a legszebb, legértékesebb falat összeállítani, amellyel elnyeri a király bizalmát és ezzel a megbízást, hogy a királyi palotát ő díszítse?

Sagrada társasjáték

A Sagrada társasjáték egy gyönyörű kivitelezésű és elegáns szabályrendszerű nemzetközileg elismert családi absztrakt stratégiai játék, ahol egy közös készletből kell a játékosoknak egymás után különböző színű és értékű dobókockákat választani, és a saját ólomüveg ablakát reprezentáló tábláján lehelyezni, két megkötésnek megfelelve:

- ugyanolyan színű és értékű kockák nem érintkezhetnek,
- a véletlenszerűen kialakított személyes játéktáblánkon mindig vannak bizonyos szín, vagy értékbéli megkötések, hogy egy-két területre pontosan milyen kockát szabad csak rakni.
A kockák választásánál mindig szem előtt kell tartani a játékosok közös (nyílt), valamint személyes (titkos) céljait, mivel ezek teljesítése hozza a játék végén a legtöbb pontot. Különleges csavart ad a játékmenetnek a szerszámkártyák használata, amik az alapszabályok „megszegését” teszik lehetővé, mert a segítségükkel különböző változatos módokon kerülheted meg a megkötéseket, vagy a játékostársak „csapdáit”.

Kingdomino

Kingdomino az év családi társasjátéka lett 2017-ben. Elnyerte a legrangosabb, Spiel des Jahres nemzetközi díjat.

Gyors, meglepően taktikus családi társasjáték – sokkal több, mint egy dominó.

Dominószerű, osztott lapocskákból királyságot építeni elég izgalmas dolog tud lenni, pláne, hogy előre meg kell tervezni, hová teszi az ember a következő elemet... Az összefüggő területek, mint a búzatábla vagy az erdő, pontokat érnek, de a hely korlátozott, egy 5x5-ös négyzeten belül kell ügyeskednie az embernek!

Sztorikocka: 

A sztorikocka egy történetmesélős társasjáték, amelyet nagyon sokféleképpen lehet játszani. A lényege, hogy dobunk a kockákkal és egyenként vagy együtt kitalálunk egy történetet, amelybe bele kell szőni a dobott ábrákat. Sokféle sztorikockát tudsz vásárolni, van "nyomozós" témájú, vagy "utazással" kapcsolatos, stb. ki milyen témakört szeret, választhat, hogy miről szeretne "mesélni". Mitológiával vagy sportal kapcsolatos témát szereted? Vagy félelmetes történeteket szeretnél? Válassz itt: Sztorikockák teljes választéka itt >>>

Vigyázz6 kártyajáték:
Ez a kártyajáték amellett, hogy több játékossal is egy szuper party játék, kettesben is nagyon élvezetes! Igyekezned kell, hogy minél kevesebb ökrös kártyát gyűjts be, hogy ne Te legyél az ökörkör elnöke! A kártyákat ügyesen kell kiválasztani és megfelelő időben lerakni, azért van benne szerencsefaktor is. Rendkívül szórakoztató kártyajáték! Vigyázz6 kártyajáték rendelése itt >>>


 

Scrabble:
Ha szeretitek a keresztrejtvényeket és a szójátékokat, akkor a Scrabble kíváló választás egy csendes esti társasjáték partyra kettesben. A szavak még gondolatokat vagy közös élményeket is eszetekbe juttathatnak játék közben. A Scrabble kiváló választás egy romantikus esti játékozáshoz! :-)
Scrabble rendelés itt >>>

 

Ganz Schön Clever

Egy okos húzás a Ganz Schön Clever magyar nyelvű kiadása.
Ügyesen válassz kockát a Ganz schön clever játékban, hogy a megfelelő számot beírva, trükkös kombinációkkal minél több pontot szerezz.
Vigyázz, mert azok a kockák is fontosak, amiket eldobsz, ugyanis a fel nem használt kockáid a többiek számára értékesek lehetek.
Gyors, gondolkodós, számolgatós játék minden korosztály számára.

 

Qwirkle:
Kicsit idézi a Dominót, a Römit és Scrabble játékot egyszerre. Színek, formák, kombinációk, pontgyűjtések játéka. Sokadszorra játszva is élvezetes, sőt! Qwirkle webáruház >>>

Fekete történetek kártyajátékok: 
Rengeteg izgalmas kérdés merülhet fel Benned, és ezeket ne félj feltenni, akármilyen őrültségnek is hangzik…
Vajon felkészültél a válaszra?
Egyedül a mesélő tudja a teljes történetet, mindenki más csak egy mondatot tud - ami a kiinduláshoz épp, hogy elegendő segítség. A játékosok által feltett eldöntendő kérdésekre a mesélőnek igen vagy nem választ kell mindig adnia. Miután a játékosok – a nyomozók – minden információt kikövetkeztettek, a mesélő összegzésként felolvassa a komplett esetet, és már lehet is játszani a következőt a lehetséges 50 közül!

2 főre is remek választás!

 

Concept társasjáték

Concept társasjátékban beszéd nélkül, képek segítségével kell rávezetned játékostársad a feladvány megoldására.
Csak ha nevetsz, akkor adsz ki hangot, asszociációs kitalálós társasjáték. Barkohba szavak nélkül, képekre való mutogatással. Nagyon egyedi, izgalmas társasjáték.
A játék dobozán 4 fő a minimális játszhatósági létszám, de úgy gondoljuk, hogy nem szükséges a játszmákhoz ez a mennyiség. 
2 fővel is remekül játszható! 

Közepesen nehéz társasjátékok, ahol már többet kell gondolkodni:

Backgammon:
Nekem tagadhatatlanul az egyik kedvencem. A cél, hogy korongjainkat bejuttassuk a saját térfelünkre. Okos lépésekkel hátráltathatjuk az ellenfelet mégpedig úgy, hogy visszaküldjük a starthoz. Azonban itt nem a "Ki nevet a végén" módjára, hanem nagy szerepe van az előre gondolkodásnak és tervezésnek annak ellenére, hogy a dobókocka is meghatározza a "lépésünket". De mivel mi dönthetjük el, hogy melyik egy vagy több korongunkat mozgatjuk, tőlünk függ, hogy nyerünk-e ebben a játékban, nem a szerencsén!

Malom:
Évszázadok óta nagy kedvenc. Ha csak egy gyors, gondolkodós játékra szeretnénk leülni, akkor az első ami az ember eszébe jut, a malom játék az amőba (ötödölő) mellett. Malom társasjátékot igényes megjelenéssel itt találsz >>>

Mesterlogika:
Már gyerekként is nagyon szerettem. Felnőtteknek már az a kihívás, hogy minél kevesebb lépésben találják ki a rejtett színkódot. Mesterlogika itt >>>

Sequence:
A Sequence egy kártyajáték és amőba egyben. Két pakli francia kártyával játszuk, az ötödölő részét pedig táblán, korongokkal. A korongokat a kártyák kijátszásával lehet elhelyezni. Különlegessége, hogy kétféle jumbót találhatunk a pakliban: az egyszeműt, amivel az ellenfél korongját lehet leszedni a pályáról, illetve a (sima) kétszeműt, amivel pedig bárhova felhelyezhetünk egy saját korongot. Izgalmas játék! Érdemes kipróbálni! Strandon már többször láttunk párokat játszani vele (ugyan nem olyan kicsi a doboza).
.

Quoridor:
A Quoridor az "egymást szivatós" logikai játékok legjobbja! Kis lapkák segítségével ügyesen labirintust építünk úgy, hogy az ellenfelet akadályozzuk, mi pedig hamarabb eljussunk a tábla másik oldalára. A lapkákkal érdemes a játék során "spórolni", jól beosztani, hogy ne mi veszítsünk a végén. Minden játék más, nagyon izgalmas, agytekervényeket megmozgató társasjáték!

Kalaha:
Szintén nagy kedvenc. Többezer éves logikai játék amit régen a földbe vájt lyukakban játszották kavicsokkal gyerekek és felnőttek is. Gyerekkorunkban Maya 6x6 néven futott talán. Köveket kell lyukakba ejtegetni úgy, hogy a saját gyűjtőnkbe minél több jusson a végén. Kalaha (más néven Mancala) részletes játékszabályát itt találhatod >>>

Ticket to ride Európa: 
Ticket to ride Europe társasjáték során vasútvonalakért megy a harc. Hódíts meg városokat is, így több pontot szerezhetsz! Igyekezz vasútállomásokat is építeni!
Ha könnyű, gyors, izgalmas stratégiai társasjátékot keresel, megtaláltad! Nagyon szuper játék, könnyen megérthető

Splendor:
Nagyon igényesen kivitelezett játék. Már a játék darabjainak látványa valahogy elvarázsol és játékra hív. A játék gyors, pörgős. Gondolkodni kell, de egy kis szerencse faktor (is) változatossá teszi, hogy még sokadszorra se unj rá. Nem csalódsz benne. 

Patchwork:
Tetrisz játékot idéző, de annál jóval többet nyújtó társasjáték. A játék egyik célja, hogy a saját játékterünkön elhelyezve és egymáshoz illesztve a patchwork darabokat, minél több négyzetet fedjünk le a játék végére. Az utóbbi évek egyik legjobb kétszemélyes társasjátéka lett.

Pandemic:
Több személy mellett ketten is játszható. A cél, hogy közösen megmentsétek a világot a terjedő vírustól. Tehát nem egymás ellen küzdötök. A játék jó összetettre sikeredett, egyáltalán nem könnyű nyerni! Izgalmas játék, ha szerettek egy közös cél érdekében játszani!

Hosszabb vagy nehezebb, gondolkodós, összetettebb játékok:

Carcassone:

A Carcassone az a játék, ami szinte mindenkinek tetszik, a sok kapható kiegészítőnek köszönhetően megunhatatlan. De kiegészítő nélkül is változatos és élvezhető a sokadik játék után is, mivel a játéktábla darabokból áll, a játékosok helyezik le a lapkákat, így mindig más "térkép" alakul ki. A játékosok városokat, utakat, várakat, kolostorokat építenek. Az egyes építmények különböző pontokat érnek, s a játék végére kiderül ki terjeszkedett a legügyesebben.

Hive:

Ha valaki szeret sakkozni, akkor a Hive is tetszik majd neki. A Hive egészen más, de stratégiai gondolkodást és előre tervezést igényel. Számos nemzetközi díjat nyert el az elmúlt pár év során. Köztük a Mensa Select díjat is kiérdemelte. Célod, hogy a különféle rovarokkal, a hangyákkal, pókokkal, szöcskével és társaival bekerítsd az ellenfél Méhkirálynőjét.

 

 

Top 11 családi társasjáték >>> 

Társasjátékok nőknek >>> 

Társasjáték toplista >>>

 

Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, kövess minket itt is:

     

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek
Kiemelt játékok