Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek

 Webáruház: 06-20-433-7841    Bolt: 06-20-263-3836

Társasjáték pároknak, házasoknak, házastársaknak

Társasjáték pároknak, házasoknak, házastársaknak

Melyek azok a társasjátékok amik párosan is játszhatóak, két személy esetén is izgalmasak, fordulatosak?

Összegyűjtöttük ezeket a társasjátékokat ha a pároddal szeretnél kettesben játszani. Vannak közte kimondottan „páros” társasjátékok 2 személyre, és vannak olyanok is, amit többen is lehet játszani, de már tapasztalatból tudjuk, hogy ketten is élvezetes játék.

Lássuk a listát! A könnyedebb játékoktól megyünk (nagyjából) a felsorolásban a legnehezebb, akár órákig tartó stratégiai társasjátékokig.

A könnyedebb vagy gyorsan lejátszható játékok listája:

Mr. Jack társasjáték

Kétszemélyes nyomozós társasjáték, melyben mindkét játékos két-két karaktert mozgathat egy fordulóban.
Az egyik játékos Hasfelmetsző Jack bőrébe bújik, míg a másik Sherlock Holmséba.
Jack szeretne minél előbb elbújni, míg Holmes szeretné kideríteni, hogy ki lehet a Hasfelmetsző.

Mr. Jack társasjáték rendelése itt >>>

Barakka
A Barakka társasjáték nagyon könnyen és gyorsan tanulható, de változatos játék, amit ketten vagy egyedül is játszhatunk. 
A célunk a játék során, hogy minden színből az összes különböző kártyát megszerezzük (1-től 5-ig).
Ez egyszerűnek hangzik, csak éppen a kártyák takarásban lesznek egy idő után, tehát meg kell jegyeznünk, hogy milyen kártyákat gyűjtöttünk magunk elé, és mi hiányzik a sorozatból.

Barakka társasjáték rendelése itt >>>

Micro Macro Crime City
Nagyon könnyen tanulható társas 1-4 játékos részére. 
Bűncselekmények történnek a városban!
A különböző részletek megtekintésével tényeket lehet keresni a bűncselekmény megoldásához. 
Az óriási várostérkép  számtalan rejtett információnak ad otthont. Különböző nehézségi szintek vezetik a játékosokat lépésről lépésre a játékba.
A játékosoknak szorosan együtt kell működniük annak kiderítésében, hogy mi történt.

Micro Macro Crime City megrendelhető itt >>>

Metro X társasjáték
Tedd próbára a logikádat, szerencsédet, tervezői képességed! A játék kezdetén közösen kell eldönteniük a játékosoknak, hogy melyik oldalát fogják használni a táblának. A városi földalatti hálózatot vagy a gyorsvasúti hálózatot. Utasként az lesz a feladatotok, hogy logikusan tervezve minél több vonalat és megállóhelyet húzzatok ki a sorból. Ha a felcsapott kártyán szám szerepel, akkor minden játékos a számnak megfelelő mezőt húzhat be valamelyik útvonalából. Vannak trükkösebb kártyák is, melyek teret nyitnak a logikának és az egyedi megoldásoknak. A cél az, hogy minél kevesebb olyan állomás maradjon a játék végére a tábládon, amelyik nincs behúzva, mert az azt jelenti, hogy azt az útvonalat nem jártad be teljesen, így nem is kapod meg érte a pontot.
Metro X társasjáték rendelhető itt >>>

Kartográfusok  
A Kartográfusok egy flip & write jellegű társasjáték, azaz a játékosok újabb és újabb kártyákat felfordítva és azokhoz alkalmazkodva rajzolnak a saját térképükre.
A királyság térképészeként a feladatod feltárni a távoli, vad vidéket. Rajzold meg az alakzatot, töltsd fel mintával és igazodj a királynő rendeleteihez! Hiszen csak ezek hoznak hírnevet. Ha az év végére pedig neked lesz a legnagyobb hírneved, maga a királynő emel tekintélyes rangra. Ám vigyázz! Nemcsak a vadon, de az ellenfeleid is veszélyesek lesznek rád, akik szörnyeket kihasználva próbálják keresztülhúzni számításaid.

Kartográfusok rendelése itt >>>

Karuba társasjáték
A Karuba játékban a célod, hogy a felhúzott lapkákból felépíts egy ösvényt, az adott színű kalandorfigurától kiindulva, majd ezen lépegetve elsőként eljuttasd a bábudat a színben vele egyező templomig. Az a játékos, aki elsőként ér oda, megszerzi a legnagyobb értékű kincslapkát. Az nyer, aki ily módon a legtöbb pontot (kincset) gyűjtötte.
Karuba társasjáték rendelése itt >>>

Harry Potter Roxforti csata- Sötét varázslatok kivédése
A Sötét varázslatok kivédése társasjáték a Harry Potter Roxforti csata társasjáték 2 személyes változata. Két ifjú varázslótanonc teheti próbára a tehetségét és varázserejét a Harry Potter sötét varázslatok kivédése társasjáték párbajában, Tudásotok egyre csak bővül, ahogy új és új varázslatokat tanultok a kártyák segítségével, és egyre hasznosabb tárgyak kerülnek a paklitokba, Hűséges kisállatod mellé megannyi új szövetséges sorakozik fel, csak úgy váltják egymást csörte közben a suhanó varázslatok és pálcamozdulatok! Kerekedj felül a másik ház bajnokán, toborozz Te több tagot Dumbledore Seregébe, és légy te az iskola legújabb párbajhőse! Pálcát szegezz, kezdődjék a küzdelem!
Harry Potter Roxforti csata- Sötét varázslatok kivédése társasjáték rendelése itt >>>

A bűvös rengeteg
A Fox in the Forest, magyar nevén Bűvös Rengeteg egy kétszemélyes ütésvivő társasjáték, amelyben mindkét játékos igyekszik minél több pontot gyűjteni egy forduló során ütések elnyerésével és különleges hatású kártyák kijátszásával. A játék végén a legtöbb ponttal rendelkező játékos nyer.

A játék ötletét Alana Joli Abbott A bűvös Rengeteg meséje adta.

A játék története: " A favágó és a lánya egy kis erdőszéli faluban laktak. A lány sokszor elkísérte az apját az erdőbe, és látta, hogy ahogy az erdei állatokkal beszél. A favágót bátor embernek ismerték, aki nem fél az erdőben leselkedő veszélyektől. A legjobb rönkökért az erdő legmélyére is bemerészkedett. A királynő kihirdette, hogy aki legyőzi a szörnyeket, jutalmul megkapja a fele királyságot. Messzi országok fiai és lányai keltek útra, hogy próbára tegyék szerencséjüket."

A részletekért kattints a képre:

 

Skyjo kártyajáték
A Skyjo kártyajáték egy nagyon hamar  megtanulható játék, ami élvezetes kettesben de több játékossal is.
Van könnyebb és nehezített változata is. Alkalmas fiataloknak, és idősebb házaspároknak is.
Előtted lévő lapjaidat cserélgeted a húzópakliból, vagy dobópakliból úgy, hogy minél kevesebb pontszámú kártya maradjon nálad a játék végére.

Skyjo rendelése itt >>>

Jaipur
A játékban Jaipur (Dzsaipur, egy egzotikus indiai nagyváros) két legbefolyásosabb kereskedőjét alakítjuk, ami már önmagában sem rossz pozíció, de ha ezzel megelégednénk, akkor ugye miről is szólhatna a játék? Célunk bekerülni a Maharadzsa udvarába, úgyhogy bele is vágjuk magunkat a boltolásba! Mindezt egy könnyed, pörgős taktikai játékban, face to face, alig 20 perc alatt. Aztán jöhet a visszavágó!
Jaipur rendelése itt >>>

Fedőnevek négyszemközt
A Fedőnevek négyszemközt a Fedőnevek kétfős változata, vagy inkább egy, a Fedőnevek alapgondolatára építő játék, ami két főre van kitalálva, de többen is játszható. Vagy inkább: a Négyszemközt egy kooperatív Fedőnevek, ami két fővel is tökéletesen működik, és csapatban is hibátlan!
Ketten dolgoztok egy titkos küldetésen. A feladatotok: kapcsolatba lépni 15 ügynökkel úgy, hogy közben elkerülitek az ellenséges bérgyilkosokat. Te ismered azokat az ügynököket, akikkel a társad biztonságosan találkozhat. A társad ismeri azokat az ügynököket, akikkel te találkozhatsz biztonságosan. Csak egyszavas célzásokkal utalhattok a megfelelő ügynökökre, egyszerre akár több szóra is az asztalon, hogy egymást a keresett ügynökökhöz irányítsátok, mielőtt kifuttok az időből.

Fedőnevek négyszemközt rendelése itt >>>

Azul társasjáték
Az Azul-ban nincs más dolgotok, mint okosan és időben kiválasztani azokat a csempéket a gyárak kínálatából, amelyekből a legértékesebb helyekre tudsz tartalékolni készletet, majd azokból feltölteni a készülő díszes csempefal sorait és oszlopait.

Ehhez nem csak a saját készülő munkátokat, de a többiekét is figyelned kell! Egy rossz választásnak akár az is lehet a vége, hogy egy akkora csempekészlet jut neked, amelyet nem tudsz beépíteni, így a nyakadon maradó darabok miatt komoly veszteségek érhetnek.

I. Mánuelt, Portugália királyát rabul ejtették az Alhambrában látott gyönyörű, színes csempék. Felszólította országának mestereit, hogy királyi palotáját, mely Evorában áll, ilyen szép díszítéssel lássák el.
De ki lesz vajon az, aki legügyesebben választ a mozaikgyárak készletéből, gyakran vetélytársai orra elől halászva el az azok által kinézett darabokat? Ki tudja a vetélkedésben a legszebb, legértékesebb falat összeállítani, amellyel elnyeri a király bizalmát és ezzel a megbízást, hogy a királyi palotát ő díszítse?

Azul rendelése itt >>>

Sagrada társasjáték
A Sagrada társasjáték egy gyönyörű kivitelezésű és elegáns szabályrendszerű nemzetközileg elismert családi absztrakt stratégiai játék, ahol egy közös készletből kell a játékosoknak egymás után különböző színű és értékű dobókockákat választani, és a saját ólomüveg ablakát reprezentáló tábláján lehelyezni, két megkötésnek megfelelve:
- ugyanolyan színű és értékű kockák nem érintkezhetnek,
- a véletlenszerűen kialakított személyes játéktáblánkon mindig vannak bizonyos szín, vagy értékbéli megkötések, hogy egy-két területre pontosan milyen kockát szabad csak rakni.
A kockák választásánál mindig szem előtt kell tartani a játékosok közös (nyílt), valamint személyes (titkos) céljait, mivel ezek teljesítése hozza a játék végén a legtöbb pontot. Különleges csavart ad a játékmenetnek a szerszámkártyák használata, amik az alapszabályok „megszegését” teszik lehetővé, mert a segítségükkel különböző változatos módokon kerülheted meg a megkötéseket, vagy a játékostársak „csapdáit”.

Sagrada rendelése itt >>>


Calico társasjáték

A játékosok célja foltvarrással elkészíteni a legpuhább és legszebb cicatakarókat. A fordulók könnyedek: válassz foltlapkákat, majd varrd fel azokat a saját takaródra! Teljesítsd a dizájncélokat, díszítsd a takaródat egyedi gombokkal, és csalogass minél több cicát a takaródra, hogy te legyél a győztes!
Calico társasjáték rendelhető itt >>>

Nova Luna társasjáték
Absztrakt társasjáték, melyet egyedül is és többen is lehet játszani. A szabályokat nagyon könnyű megtanulni és maga a játék gyorsan tanulható. Ennek ellenére nagyon sok fejlődési lehetőséget rejt magában. Elképesztően szép játék, kidolgozott részletekkel és minőségi elemekkel.
A játéktér középpontját a holdkerék foglalja el, és az ekörül elhelyezett lapkák. Ezekből a lapkákból építkeznek majd a játékosok maguk előtt, miközben teljesítik a lapkákon található feladatokat, melyekért koronglehelyezés a jutalom. A játékot az nyeri, aki először le tudja helyezni az összes korongját.

Nova Luna társasjáték megrendelhető itt >>>

Kingdomino
Kingdomino az év családi társasjátéka lett 2017-ben. Elnyerte a legrangosabb, Spiel des Jahres nemzetközi díjat.

Gyors, meglepően taktikus családi társasjáték – sokkal több, mint egy dominó.
Dominószerű, osztott lapocskákból királyságot építeni elég izgalmas dolog tud lenni, pláne, hogy előre meg kell tervezni, hová teszi az ember a következő elemet... Az összefüggő területek, mint a búzatábla vagy az erdő, pontokat érnek, de a hely korlátozott, egy 5x5-ös négyzeten belül kell ügyeskednie az embernek!
Kingdomino rendelése itt >>>

Sztorikocka
A sztorikocka egy történetmesélős társasjáték, amelyet nagyon sokféleképpen lehet játszani. A lényege, hogy dobunk a kockákkal és egyenként vagy együtt kitalálunk egy történetet, amelybe bele kell szőni a dobott ábrákat. Sokféle sztorikockát tudsz vásárolni, van "nyomozós" témájú, vagy "utazással" kapcsolatos, stb. ki milyen témakört szeret, választhat, hogy miről szeretne "mesélni". Mitológiával vagy sportal kapcsolatos témát szereted? Vagy félelmetes történeteket szeretnél? Válassz itt: Sztorikockák teljes választéka itt >>>

Vigyázz6 kártyajáték
Ez a kártyajáték amellett, hogy több játékossal is egy szuper party játék, kettesben is nagyon élvezetes! Igyekezned kell, hogy minél kevesebb ökrös kártyát gyűjts be, hogy ne Te legyél az ökörkör elnöke! A kártyákat ügyesen kell kiválasztani és megfelelő időben lerakni, azért van benne szerencsefaktor is. Rendkívül szórakoztató kártyajáték!
Vigyázz6 kártyajáték rendelése itt >>>

 

Scrabble:
Ha szeretitek a keresztrejtvényeket és a szójátékokat, akkor a Scrabble kíváló választás egy csendes esti társasjáték partyra kettesben. A szavak még gondolatokat vagy közös élményeket is eszetekbe juttathatnak játék közben. A Scrabble kiváló választás egy romantikus esti játékozáshoz! :-)
Scrabble rendelés itt >>>

Ganz Schön Clever
Egy okos húzás a Ganz Schön Clever magyar nyelvű kiadása. Ügyesen válassz kockát a Ganz schön clever játékban, hogy a megfelelő számot beírva, trükkös kombinációkkal minél több pontot szerezz. Vigyázz, mert azok a kockák is fontosak, amiket eldobsz, ugyanis a fel nem használt kockáid a többiek számára értékesek lehetek.
Gyors, gondolkodós, számolgatós játék minden korosztály számára.

Ganz Schön Clever rendelése itt >>>

Qwirkle:
Kicsit idézi a Dominót, a Römit és Scrabble játékot egyszerre. Színek, formák, kombinációk, pontgyűjtések játéka. Sokadszorra játszva is élvezetes, sőt! Qwirkle webáruház >>>

Fekete történetek kártyajátékok:
Rengeteg izgalmas kérdés merülhet fel Benned, és ezeket ne félj feltenni, akármilyen őrültségnek is hangzik…
Vajon felkészültél a válaszra?
Egyedül a mesélő tudja a teljes történetet, mindenki más csak egy mondatot tud - ami a kiinduláshoz épp, hogy elegendő segítség. A játékosok által feltett eldöntendő kérdésekre a mesélőnek igen vagy nem választ kell mindig adnia. Miután a játékosok – a nyomozók – minden információt kikövetkeztettek, a mesélő összegzésként felolvassa a komplett esetet, és már lehet is játszani a következőt a lehetséges 50 közül!

2 főre is remek választás!

A Fekete történetek teljes választéka itt >>>


 

Szabadulós játékok
Szabadulószoba társasjátékok amelyeket otthon játszhatjátok. Exit társasjátékok, illetve az újabb Adventure games játékok, valamint egészen pici, zsebben elférő Szabadulópaklik.
Szabadulós játékok teljes választékát itt találod >>>


Concept társasjáték

Concept társasjátékban beszéd nélkül, képek segítségével kell rávezetned játékostársad a feladvány megoldására.
Csak ha nevetsz, akkor adsz ki hangot, asszociációs kitalálós társasjáték. Barkohba szavak nélkül, képekre való mutogatással. Nagyon egyedi, izgalmas társasjáték.
A játék dobozán 4 fő a minimális játszhatósági létszám, de úgy gondoljuk, hogy nem szükséges a játszmákhoz ez a mennyiség. 
2 fővel is remekül játszható! 

Concept rendelhető itt >>>

Torpedó kártyajáték
A Torpedó játék kártya verziója. A játék lényege ugyanaz, megtalálni és elsüllyeszteni az ellenséges flottát! 
Nem elég megtalálni az ellenfél 12 darab, asztalra lefordítva lerakott kártyája közül az 5 hajót, még megfelelő számú töltetkártyát is ki kell játszanunk, hogy elsüllyesszük azokat.

Torpedó kártyajáték rendelése itt >>>

Közepesen nehéz társasjátékok, ahol már többet kell gondolkodni:

Backgammon:
Nekem tagadhatatlanul az egyik kedvencem. A cél, hogy korongjainkat bejuttassuk a saját térfelünkre. Okos lépésekkel hátráltathatjuk az ellenfelet mégpedig úgy, hogy visszaküldjük a starthoz. Azonban itt nem a "Ki nevet a végén" módjára, hanem nagy szerepe van az előre gondolkodásnak és tervezésnek annak ellenére, hogy a dobókocka is meghatározza a "lépésünket". De mivel mi dönthetjük el, hogy melyik egy vagy több korongunkat mozgatjuk, tőlünk függ, hogy nyerünk-e ebben a játékban, nem a szerencsén!

Backgammon rendelés itt >>>

Malom:
Évszázadok óta nagy kedvenc. Ha csak egy gyors, gondolkodós játékra szeretnénk leülni, akkor az első ami az ember eszébe jut, a malom játék az amőba (ötödölő) mellett.

Malom társasjáték rendelés itt >>>

Mesterlogika:
Már gyerekként is nagyon szerettem. Felnőtteknek már az a kihívás, hogy minél kevesebb lépésben találják ki a rejtett színkódot. Mesterlogika itt >>>

Sequence:
A Sequence egy kártyajáték és amőba egyben. Két pakli francia kártyával játsszuk, az ötödölő részét pedig táblán, korongokkal. A korongokat a kártyák kijátszásával lehet elhelyezni. Különlegessége, hogy kétféle jumbót találhatunk a pakliban: az egyszeműt, amivel az ellenfél korongját lehet leszedni a pályáról, illetve a (sima) kétszeműt, amivel pedig bárhova felhelyezhetünk egy saját korongot. Izgalmas játék! Érdemes kipróbálni! Strandon már többször láttunk párokat játszani vele (ugyan nem olyan kicsi a doboza).
.

Sequence megrendelhető itt >>>

Quoridor:
A Quoridor az "egymást szivatós" logikai játékok legjobbja! Kis lapkák segítségével ügyesen labirintust építünk úgy, hogy az ellenfelet akadályozzuk, mi pedig hamarabb eljussunk a tábla másik oldalára. A lapkákkal érdemes a játék során "spórolni", jól beosztani, hogy ne mi veszítsünk a végén. Minden játék más, nagyon izgalmas, agytekervényeket megmozgató társasjáték!

Quoridor rendelhető itt >>>


 

Kalaha:
Szintén nagy kedvenc. Több ezer éves logikai játék amit régen a földbe vájt lyukakban játszották kavicsokkal gyerekek és felnőttek is. Gyerekkorunkban Maya 6x6 néven futott talán. Köveket kell lyukakba ejtegetni úgy, hogy a saját gyűjtőnkbe minél több jusson a végén. Kalaha (más néven Mancala) részletes játékszabályát itt találhatod >>>

Philos Kalaha ásványokkal megrendelhető itt >>>

Philos 4 a nyerő 3237
Minőségi fából készült klasszikus stratégiai társasjáték két játékos részére. A cél minél hamarabb kirakni a táblába négy azonos színű korongot függőlegesen, vízszintesen vagy pedig átlósan. 
4 a nyerő rendelése itt >>>


Kockapárbaj
A Kocka Párbaj egy izgalmas logikai játék két játékos számára. A játékosok tetrisz elemeket helyeznek az alapba. Az a játékos nyer, akinek a színe a legtöbb helyen borítja a kocka felszínét. 
Kockapárbaj rendelése itt >>>

Ticket to Ride Európa
Ticket to ride Europe társasjáték során vasútvonalakért megy a harc. Hódíts meg városokat is, így több pontot szerezhetsz! Igyekezz vasútállomásokat is építeni!
Ha könnyű, gyors, izgalmas stratégiai társasjátékot keresel, megtaláltad! Nagyon szuper játék, könnyen megérthető

Ticket to Ride Európa rendelhető itt >>>

Splendor:
Nagyon igényesen kivitelezett játék. Már a játék darabjainak látványa valahogy elvarázsol és játékra hív. A játék gyors, pörgős. Gondolkodni kell, de egy kis szerencse faktor (is) változatossá teszi, hogy még sokadszorra se unj rá. Nem csalódsz benne. 

Splendor rendelhető itt >>>

Patchwork:
Tetrisz játékot idéző, de annál jóval többet nyújtó társasjáték. A játék egyik célja, hogy a saját játékterünkön elhelyezve és egymáshoz illesztve a patchwork darabokat, minél több négyzetet fedjünk le a játék végére. Az utóbbi évek egyik legjobb kétszemélyes társasjátéka lett.

Patchwork rendelése itt >>>

Pandemic:
Több személy mellett ketten is játszható. A cél, hogy közösen megmentsétek a világot a terjedő vírustól. Tehát nem egymás ellen küzdötök. A játék jó összetettre sikeredett, egyáltalán nem könnyű nyerni! Izgalmas játék, ha szerettek egy közös cél érdekében játszani!

Pandemic társasjáték rendelése itt >>>

 

Hosszabb vagy nehezebb, gondolkodós, összetettebb játékok:

A Watergate-ügy társasjáték
Könnyen megtanulható szabályaival és két teljesen eltérő paklijával a Watergate-ügy oly módon jeleníti meg a játékosok előtt a történelmet, hogy az minden játék során újabb izgalmakat hozzon.
Ebben a játékban két játékos veti bele magát a hírhedt Watergate-botrányba. Az egyik játékos Nixon kormányzatának szerepét magára öltve próbálja teljesen kitölteni az elnöki mandátumot, miközben a másik játékos, az elszánt szerkesztőt alakítva, a lehető legtöbb bizonyítékot próbálja összegyűjteni, amivel kikényszerítheti Nixon lemondását. Ki fog győztesen kikeveredni ebből az izgalmas versenyfutásból? Ez csak rajtatok múlik!

A Watergate-ügy társasjáték rendelése itt >>>

Hive:
Ha valaki szeret sakkozni, akkor a Hive is tetszik majd neki. A Hive egészen más, de stratégiai gondolkodást és előre tervezést igényel. Számos nemzetközi díjat nyert el az elmúlt pár év során. Köztük a Mensa Select díjat is kiérdemelte. Célod, hogy a különféle rovarokkal, a hangyákkal, pókokkal, szöcskével és társaival bekerítsd az ellenfél Méhkirálynőjét.
Hive rendelése itt >>>

Top 11 családi társasjáték >>> 

Társasjátékok nőknek >>> 

Társasjáték toplista >>>

Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, kövess minket itt is:

     

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek
Kiemelt játékok