Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek

Társasjátékok Ünnepe, Társasjáték Olimpia, Társasjáték Klub

Családi Társasjáték Klub Budapest 16. kerületben

Az OKOSJÁTÉK társasjáték klub jelenleg szünetel, közeli társasjáték klubok keresése itt:

http://tarsasjatekos.hu/klubok/

2014 szeptembertől az Okosjáték elindította Családi Társasjáték Klubját, mely ingyenesen látogatható.

Elsősorban gyermekes családokat várjuk játszani már 2-3 éves kortól! Egy klub alkalomra kb. 10-15 játékot hozunk magunkkal. Amennyiben vannak új megjelenésű játékok, igyekszünk azokat bemutatni.

Időpont: Minden hónap első szombatja 10 órától 13 óráig.*** 2015-ös klubok időpontjait ld. kicsit lentebb!
Helyszín: 1163 Budapest, Veres Péter út 99.
Facebook: https://www.facebook.com/groups/1539215669632576/?ref=br_tf - 16. kerületi Okos Játékosok Klubja - Csatlakozz, hogy értesülj Klub Alkalmakról és egyéb programjainkról!

Várunk szeretettel játszani! 

2015-ben a következő időpontokban biztosan lesz klub: febr.7, márc.7, ápr.4,
május 2. helyett 9.-én*** (aznapi program ld. lentebb részletesen!), június 6. azután pedig a nyáron szünet!

***2015 május 9.-én szuper programmal várunk! Téma:
-A szülő hangulatának szerepe a gyermeknevelésben. Kit kell motiválni és mire?
-A Benefitto módszertana, az eszköz bemutatása, esetismertetések.
-A gyermeki fantáziavilág és a szülő-gyermek együttműködés kapcsolata,
-a Plukkido szemléletének kiterjesztése hétköznapi élethelyzetekre.
A Plukkido kisgyermekek és szüleik együttműködését segítő eszközöket 
tervez és készít. A két ötletgazda - egy pszichológus és egy szociálpedagógus kisgyermekes anya - most személyesen mutatja be nálunk első termékét, az otthoni használatra készített, mágneses motivációs játékot, a Benefitto-t és 1,5 órás workshop keretében beszélget a résztvevőkkel a játék tervezésében szerepet játszó gyermeknevelési kérdésekről.
Jelentkezés a 06 20 5141904 telefonszámon, vagy Facebook csoportunkban lehet: https://www.facebook.com/groups/1539215669632576/?ref=br_tf

 

Társasjátékos Olimpia és Társasjátékok Ünnepe

Társasjátékok Ünnepe: Több mint 100 kipróbálható társasjáték egy helyen! Kedvezménnyel vásárolhatsz!
Helyszín: Erzsébet Ligeti Színház 1165 Budapest, Hunyadvár utca 43/b
Időpont: 2013 november 30 10-19 óra, december 1.-én vasárnap pedig 10-18 óra.
Belépő van, de karácsonyra nem zsákbamacskát veszel, hanem olyan játékot ami garantáltan tetszik, hiszen kipróbálhattad! A helyszínen pedig kedvezményesen vásárolhatsz! Belépő ára: Felnőtt 1200Ft, gyerekjegy 700Ft.

A társasjáték már nem a Gazdálkodj okosan-t, a Ki nevet a végén-t vagy a Monopoly-t jelenti. Az elmúlt évtizedben Magyarországon is elterjedtek azok a kiváló, modern társasjátékok, melyek ezt az ősi szórakozási formát ismét divatba hozták. Aki játszott már Dixittel, Catannal, Dominionnal vagy Carcassone-nal, megtapasztalhatta azt a különleges élményt, amit digitális világunkba ezek a kézzel fogható, igényes játékok nyújtani tudnak. 

2012-ben indította el a Nebuló XXI. Alapítvány és a Társasjátékos Klub a Társasjátékos Olimpia versenysorozatot. Ennek keretében a magyarországi játékklubok és iskolák szerveztek versenyeket különböző taktikai és stratégiai játékokból (például Dominion, Qwirkle, Offboard, Carcassone). A legjobb játékosok bejutottak az olympiai döntőkbe,  ahol a győztesek a kiadóktól nagy értékű játékcsomagot nyertek. A versenysorozatban összesen közel 400-an vettek részt, és 130-an jutottak be a budapesti döntőbe.

Idén ismét megrendezésre kerül a Társasjátékos Olympia, ezúttal az iskolák (több mint 4700 oktatási intézmény lett megszólítva) és a játékklubok külön fogják megmérettetni legjobb játékosaikat. A versenyszámok között olyan sikerjátékok szerepelnek mint, a 7 csoda, a Carcassone vagy a Dominion.  A döntőre, a múlt évhez hasonlóan, a Társasjátékok Ünnepe rendezvény keretén belül kerül majd sor. Minden versenyszámban a dobogós helyezést elérőket a kiadók értékes játékcsomagokkal díjaznak. 

A Társasjátékok Ünnepe 2013-ban november 30-án és december 1-én (szombat - vasárnap) kerül megrendezésre a Corvin Művelődési Házban, ezúttal a gyönyörű Erzsébetligeti Színház Nagytermében. Több mint száz asztalon lesz lehetőség kipróbálni a legjobb magyar és külföldi logikai, taktikai, stratégiai és családi társasjátékokat. Számos szervezet, egyesület és játékkiadó vesz részt az eseményen, ahol hozzáértő játékmesterek segítenek eligazodni a több száz társasjáték között. Így mindenki megtalálhatja a neki való játékot, akár családdal, barátokkal vagy egyedül érkezik, tapasztalt játékos vagy csak most ismerkedik (újra) a társasjátékok világával. Tavaly 300 versenyző és érdeklődő vett részt az eseményen, de idén a lényegesen nagyobb helyszínen ennek többszöröse várható.

Társasjátékos Olympia célja

Az Olympia célja, hogy minél többen játszanak. Akár olyanok is, akik nem szoktak.

Kik indulhatnak a versenyeken?

Szinte mindenki, akik ismerik a kiírásban szereplő játékok szabályait és idejük engedi a részvételt. Külön rendezünk profi bajnokságot és döntőt, valamint junior ligát a 14 évesnél fiatalabbaknak. Minden játéknál a versenyben való részvétel alsó korhatára a dobozon feltüntetett ajánlott életkor. (kivétel a ’Királyságok’, melynél 10 éves kor)

Hogyan lehet a versenyen részt venni?

Minden játékos egy társasjáték klub vagy iskola által szervezett selejtezőn tud az olympiai versenysorozatban részt venni. Az oldalon minden versenyszámhoz megtalálható versenyszabályok szerint egy vagy több alkalommal megtartott selejtezők legjobbjai juthatnak be a döntőbe, mely a november 30-án és december 1-én megrendezett Játékok Ünnepe társasjátékos fesztivál keretei között fog lezajlani. XVI. kerületiek a tarsasjatekosklub@gmail.com email címen tudnak jelentkezni a selejtezőkre, melyek nov. 9.-én és 16.-án lesznek!

Társasjátékos Klub a XVI. kerületben, támogató az OKOSJÁTÉK Bolt

A Társasjátékos Klub 2010 februárjában alakult, Hegedűs Csaba és családja, Anett, Erik, Móni kezdeményezésére.

Hegedűs Csabát, a Társasjátékos Klub vezetőjét kérdeztük meg a klub működéséről.

„Körülbelül 20 játékkal, kevés játék ismerettel, azonban igen nagy lelkesedéssel vágtunk neki a munkának. Fő célunk az volt, hogy minél több embert megismertessünk ezzel a világgal. A kezdet, mint mindenhol a Klub életében is nehéz volt. Nem volt helyszín ahol össze tudtunk volna ülni. Aztán jött a segítség és a XV. kerületi USZIK (Újpalotai Szabadidő Központ) befogadott minket. Eleinte kevesen voltunk, előfordult, hogy velünk együtt hatan ültünk az asztalnál és játszottunk. A nagy áttörést az hozta meg, amikor részt vettünk egy két napos rendezvényen, ahol be tudtuk mutatni tevékenységünket. Egyre többen lettünk és egyre több rendezvényen voltunk jelen. Egy év után lehetőséget kaptunk arra, hogy az USZIK-hoz tartozó Zöld Klubba költözzünk. Itt nem volt időkorlát, akkor kezdtünk a foglalkozásokat, amikor akartuk és addig maradtunk, amíg jól esett.

Mint minden, így ez az idill is elmúlt idővel. Változnak az idők, változnak a lehetőségek is. 2012-ben új helyszínt kellett keresnünk. Mivel mi a XVI. kerületben lakunk, gondoltam megpróbálom ide hozni a Klubot. Eddigre már a klub játékainak száma meghaladta az 500-at és tagjaink a 100-at. Egy-egy alkalommal 20-30 játékos jött össze. Ezért fontosnak találtam a klubot életben tartani. Szerencsére az Erzsébetligeti Színház befogadott minket és egy gyönyörű termet kaptunk, ahol havonta két alkalommal tudunk játszani. Általában minden hónap első és harmadik szombatján találkozunk, igazodva a színház nyitva tartásához és programjainak időpontjához. 2012 szeptembere óta a XVI. kerületben működik a Társasjátékos Klub és azóta több kerületi rendezvényen is részt vettünk. Ezek között volt a Kertvárosi vigaszságok, Magyar kultúra napja rendezvénysorozat, és az első Társasjátékos Olympia, amit a Társasjátékos Klub és a Nebuló Alapítvány közösen szervezett.

      

A Klubnak, mióta a kerületbe költözött, számos új látogatója volt és közülük sokan a klub tagjaivá váltak. A találkozókra minden érdeklődőt várunk, korhatár nincs. Ha pici gyerekekkel jönnének játszani, azt előre kell jelezni a tarsasjatekosklub@gmail.com címen, hogy fel tudjunk készülni megfelelő társasjátékokkal. A belépés díjtalan, mindenkinek csak rágcsálni valót és innivalót kell hoznia saját fogyasztásra, belátása szerint. Akinek van saját kedvenc játéka, ami a Klubnak nincs a készletében és azt elhozza, biztos talál játszó partnert hozzá. A Klub játékkínálatát a http://tarsasjatekos.freeblog.hu blogoldalon a JÁTÉKOK menüpont alatt lehet megtekinteni.

Várunk minden kedves érdeklődőt egy JÓ JÁTÉKRA!” - Hegedűs Csaba TJK klubvezető

A XVI. kerületi Társasjátékos Klubot az Okosjáték támogatja.

Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, kövess minket itt is:

       

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek
Kiemelt játékok